nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η Α. Διαμαντοπούλου την παράδοση των πορισμάτων από το ΣΠΔΕ 20/11/09

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανακοίνωση Τύπου, 20 Νοεμβρίου 2009

 

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  Άννας Διαμαντοπούλου μετά την παράδοση των πορισμάτων από το ΣΠΔΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα μέσα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί αυτή η φάση της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Παραδόθηκαν τα πορίσματα.
Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας και τα πολιτικά κόμματα συνεργάστηκαν, κατέθεσαν προτάσεις, υπερέβησαν τις συγκρούσεις του παρελθόντος και  κατέθεσαν το κείμενο αυτό το οποίο βεβαίως είναι πολύ σημαντικό για τα επόμενα βήματά μας. Προχωρούμε στη νέα πολιτική σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Το νέο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας θα έχει καινούρια δομή και τόσο οι προσωπικότητες που θα το στελεχώσουν όσο και η διαβούλευση για τη σύσταση, θα είναι αντικείμενο της ανοιχτής διακυβέρνησης.
Δημοσιογράφος: Θα θέσετε σε διαβούλευση το ποιοι θα ηγηθούν του διαλόγου;
Θα υπάρξει -σύμφωνα με την ανοιχτή διακυβέρνηση- προκήρυξη ενδιαφέροντος για προσωπικότητες του χώρου της εκπαίδευσης από την Ελλάδα και τη διασπορά.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή θα είναι Ανεξάρτητη Αρχή;
Αυτό είναι η δέσμευση μας.
Δημοσιογράφος: Έχετε στο νου σας κάποιο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των προτάσεων αυτών;
Οι 7 ενότητες οι οποίες έχουν κατατεθεί σήμερα αποτελούν πλαίσιο πολιτικής δηλαδή συμφωνία σε βασικές αρχές και όχι συγκεκριμένα προγράμματα ούτε σαφείς και συγκεκριμένες λύσεις. Επομένως με βάση αυτά δεν μπορούν να υπάρξουν χρονοδιαγράμματα.
Το χρονοδιάγραμμα, εξάλλου, το θέτει η κυβέρνηση με βάση τις επιλογές και προτεραιότητές της.
Δημοσιογράφος: Πότε θα είστε δηλαδή έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι αλλαγές;
Η προτεραιότητά μας είναι σαφής και την έχω επαναλάβει πολλές φορές: Είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο.  Επανέλαβα και στη συνάντηση με το Συμβούλιο ότι το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων θα πρέπει να εξετάζεται παράλληλα με όλα τα άλλα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αιφνιδιάσει μαθητές που η πορεία τους είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή, στην παρούσα κυβερνητική θητεία θα έχουμε αλλαγή του εξεταστικού;
Αυτή τη στιγμή δεν θα ανακοινώσω χρονοδιάγραμμα, ούτε προτεραιότητες οι οποίες έχουν κατατεθεί στις προγραμματικές μας δηλώσεις. Κάνω σαφές ότι, αυτά που κατατέθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο είναι πλαίσια πολιτικών. Δηλαδή συμφωνία σε βασικές αρχές και επομένως με βάση αυτά δε μπορούν να υπάρξουν χρονοδιαγράμματα, όπως ρωτήσατε.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένη στο θέμα των εισαγωγικών που ρωτήσατε το Εθνικό Συμβούλιο έχει καταθέσει δύο σενάρια με πολλά υποσενάρια που έχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, άρα δεν έχει κατατεθεί κάποια πρόταση η οποία μπορεί να εφαρμοστεί. Εμείς έχουμε τις βασικές αρχές μας. Είναι απολύτως σαφές ότι θα χρησιμοποιήσουμε τις σημαντικότερες προτάσεις  -στις οποίες θα υπάρξει συναίνεση- από το κείμενο του Εθνικού Συμβουλίου.
Δημοσιογράφος: Υπάρχουν δημοσιεύματα που σας φέρνουν σε αντιπαράθεση με τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο. Ξεκαθαρίσατε τελικά τι είπε ο κύριος Πανάρετος, για τη βάση του 10;
Θα κάνω σαφές ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει μια πολιτική και επικοινωνιακή γραμμή, αποτέλεσμα εξαίρετης συνεργασίας της πολιτικής του ηγεσίας. Όπως επίσης είναι προφανές ότι, όπως σε κάθε Υπουργείο, την ευθύνη και της πολιτικής και της επικοινωνιακής στρατηγικής την έχει ο Υπουργός σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved