Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη των εργασιών του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Το Κρέας και τα Προϊόντα του.
Περισσότερες από 110 παρουσιάσεις που καλύπτουν όλη την αλυσίδα του κρέατος, από την εκτροφή των παραγωγικών ζώων, την παραγωγή ποιοτικού κρέατος, μέχρι την διακίνηση και την διάθεση των προϊόντων κρέατος στον καταναλωτή προσφέρουν έναν τεράστιο όγκο θεμάτων που ενδιαφέρουν όλους όσους ασχολούνται με το χώρο της διατροφής.
Δεκάδες επιστήμονες από όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, από τους ελεγκτικούς φορείς, αλλά και από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρέατος καταθέτουν πρωτότυπες εργασίες, με στόχο την ασφαλή και υγιεινή παραγωγή κρέατος και προϊόντων κρέατος.
Στο τριήμερο 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», θα πραγματοποιηθεί μια πολύ παραγωγική συζήτηση που αφορά την αγορά του κρέατος, όπου λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις με δεκάδες χιλιάδες απασχολούμενους.
Ξεχωρίζουν οι επεξεργασίες που αφορούν την στήριξη της ελλειμματικής εγχώριας παραγωγής και αποτελούν προτάσεις που αξίζει να βρουν ανάλογη υποστήριξη, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το θέμα της διατροφικής επάρκειας έχει αναδειχτεί ως πρωτεύον.
Σημαντικό τμήμα των εργασιών του Συνεδρίου αποτελούν οι παρουσιάσεις που πραγματεύονται την ποιότητα, την υγιεινή, την βιοασφάλεια, με τη συμβολή όλων των δημόσιων φορέων ελέγχου.
Μια μεγάλη ενότητα αποτελεί η διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και των αποβλήτων τροφίμων, ένα σύγχρονο πρόβλημα που απασχολεί πρωτίστως τη χώρα μας.
Δεν λείπουν οι παρεμβάσεις των φορέων της αγοράς, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το Συνέδριο.
Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia, στη Θεσσαλονίκη, στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», αίθουσα «Ολυμπιάς»). Διοργανωτής το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News.
Περισσότερες λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου: www.meatnews.gr/synedrio-kreatos.