Αθήνα 4.9.2010, 16:23
Στις τοποθετήσεις ατόμων με αναπηρία, πολυτέκνων κ.ά. σε μόνιμες θέσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μέσω του ν. 2643/98, αναφέρεται αναγνώστης μας.
Γράφει:
Αξιότιμοι κύριοι, ας διερευνήσει σας παρακαλώ κάποιος γνώστης των νομικών εάν ο ΟΑΕΔ έκανε πάλι το... θαύμα του σχετικά με την ερμηνεία του νόμου 2643/98.
Αναλυτικότερα: στην τελευταία προκήρυξη του νόμου 2643/98 ζητούσε θεωρημένη και ενεργή κάρτα ανεργίας. Εγώ αυτό το ερμήνευσα και το ερμηνεύω ως επικουρικό προσόν και όχι ως κύριο, διότι δεν αναφέρεται πουθενά στον νόμο ότι η προκήρυξη αφορά αποκλειστικά και μόνο ανέργους. (εγώ εργαζόμουν και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και ευελπιστούσα να προσληφθώ στον δημόσιο τομέα).
Κρίθηκα λοιπόν απορριπτέος στον τελευταίο διαγωνισμό λόγω μη προσκόμισης κάρτας ανεργίας και ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ της οδού Πειραιώς με έπεισε να μην κάνω αίτηση θεραπείας λέγοντας μου ότι θα ήταν χαμένη υπόθεση για εμένα.
Για την προσοχή σας, ευχαριστώ. Ν.Κ.
Απάντηση Proslipsis Ο υπάλληλος του ΟΑΕΔ είχε δίκιο. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις (τοποθετήσεις επί το σωστότερο) είναι οι μόνες που θέτουν ως υποχρεωτικό όρο το να είσαι εγγεγραμμένος άνεργος, κάτι που σαφώς αντίκειται στην ελεύθερη βούληση του εργαζομένου. Το να ψάχνει, όμως, να βρει κανείς ποιό είναι το σωστό και το νόμιμο σε μια διαδικασία που... μπάζει από παντού, είναι ματαιοπονία. Έχουμε αναφερθεί σε αυτή πολλές φορές και μάλιστα αποδείξαμε ότι οι θέσεις καλύπτονται με καθυστέρηση που φτάνει και τα πέντε χρόνια! Το υπουργείο Εργασίας υπόσχεται εδώ και χρόνια ότι θα αναμορφώσει τον παραπάνω νόμο. Μάλιστα ο πρώην υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την εν λόγω διαδικασία "όνειδος". Αλλά πέραν αυτών ουδέν.
|