nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Μνημόνιο συνεργασίας ΕΛΤΑ - ΚΕΠ
 

 

Αθήνα 11.4.2012, 22:04

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και των ΕΛΤΑ, προκειμένου να προσφέρουν στο κοινό διπλές υπηρεσίες, συνυπέγραψαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Διοικητικής Μεταρύθμισης Δημήτρης Ρέππας και Μεταφορών Μαυρουδής Βορίδης.

Το μνημόνιο προβλέπει ότι -σε πρώτη φάση- 68 καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που καλύπτουν έναν πληθυσμό περίπου 500.000 πολιτών, θα μπορούν να λειτουργήσουν και ως ΚΕΠ.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του νέου έτους αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

* Ακολουθεί το κείμενο του μνημονίου και -στο συνημμένο αρχείο- κατάλογος με τα 68 καταστήματα ΕΛΤΑ.

 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Των Υπουργείων
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε.

Στην Αθήνα σήμερα, την 11η Απριλίου 2012 μεταξύ των:
Α) Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημητρίου Ρέππα
Β) Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαυρουδή Βορίδη και
Γ) των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε. (εφεξής: ΕΛΤΑ), τα οποία εκπροσωπούνται νόμιμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Χρήστο Βαρσάμη
συμφωνούνται και γίνονται αμοιβαία αποδεκτά τα εξής:

1. Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας συνάπτεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (εφεξής: ΚΕΠ) και των ΕΛΤΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 2 του ν. 3185/2003 (Α’ 229).
2. Προς τον σκοπό εξυπηρέτησης των πολιτών όλης της Επικράτειας, συμφωνείται η παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ από καταστήματα των ΕΛΤΑ που λειτουργούν σε περιοχές, οι οποίες δεν καλύπτονται γεωγραφικά από τα υφιστάμενα ΚΕΠ. Κατάλογος των εν λόγω καταστημάτων επισυνάπτεται στο παρόν και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτού (Παράρτημα 1).
3. Τα άνω καταστήματα των ΕΛΤΑ θα παρέχουν δωρεάν προς τους πολίτες το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
4. Τα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν να διασφαλίσουν με μέριμνα και δαπάνες τους την ύπαρξη του αναγκαίου προσωπικού και εξοπλισμού για την παροχή των υπηρεσιών. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα μεριμνήσει για την εκπαίδευση του προσωπικού των ΕΛΤΑ στα πλησιέστερα ΚΕΠ και θα παρέχει στα ΕΛΤΑ πρόσβαση στο Γραφείο Επίλυσης Προβλημάτων (Help desk) των ΚΕΠ για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας και διευκρίνισης.
5. Η κοστολόγηση των υπηρεσιών που θα παρασχεθούν θα είναι κοστοστρεφής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΚΕΠ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έναν εκπρόσωπο των ΕΛΤΑ και έναν υπάλληλο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η επιτροπή αυτή θα συγκροτηθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών το αργότερο έως το τέλος Απριλίου 2012 και θα ολοκληρώσει το έργο της εντός ενός (1) μηνός από τη συγκρότησή της.
6. Η ρύθμιση κάθε αναγκαίου ζητήματος για την υλοποίηση του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας θα γίνει με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που προβλέπεται στο άρθρο 12 του ν. 3185/2003 και με την προώθηση των απαραίτητων νομοθετικών παρεμβάσεων προκειμένου τα ΕΛΤΑ να λειτουργούν ως ΚΕΠ (τροποποίηση άρθρου 11 ν. 2690/1999 κλπ) και να αμείβονται κατά την ως άνω παράγραφο 5 για τις υπηρεσίες τους.
7. Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται να εξετάσουν τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας σε περαιτέρω καταστήματα ΕΛΤΑ με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.
8. Το Μνημόνιο αυτό τίθεται σε ισχύ με την υπογραφή του από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δημήτριος Ρέππας

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Μαυρουδής Βορίδης

Για τα ΕΛΤΑ Α.Ε.
Χρήστος Βαρσάμης

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Τα 68 καταστήματα ΕΛΤΑ (αρχείο pdf 186 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved