nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι υπάγονται στο Ταμείο Πρόνοιας 27/11/08


Αθήνα 37.11.2009, 15:01
Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που έχουν προϋπηρεσία στο Δημόσιο πριν το μόνιμο διορισμό τους ως αναπληρωτές, ωρομίσθιοι ή γενικά ως συμβασιούχοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, έχουν αποκλειστική προθεσμία δύο ετών από την υπαγωγή τους στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), δηλαδή από τον μόνιμο διορισμό τους, να την αναγνωρίσουν με αίτησή τους.

Τα παραπάνω διαμηνύει προς τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, στηριζόμενη στην εγκύκλιο 6822/15-5-01 του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και την Φ.215/353 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 475/25-4-01).

Παράλληλα η ΟΛΜΕ εφιστά την προσοχή των ενδιαφερομένων στην προθεσμία υποβολής του αιτήματος, καθώς μετά τη λήξη της δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση προϋπηρεσίας στο ΤΠΔΥ, το ταμείο που χορηγεί το εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους όταν αυτοί συνταξιοδοτούνται.

Η ΟΛΜΕ διεκδικεί να καταργηθεί το χρονικό αυτό όριο και να είναι δυνατή η αναγνώριση της προϋπηρεσίας, όπως και στα άλλα ταμεία, καθ’ όλη δηλαδή τη διάρκεια του εργασιακού βίου. Σχετικό αίτημα κατέθεσε το διοικητικό της συμβούλιο, ως πρόταση τροπολογίας, με υπόμνημά του στις 17 Οκτωβρίου 2007 και με νεότερο στις 27 Νοεμβρίου 2008.

Διάβημα διαμαρτυρίας
Εν τω μεταξύ, διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών πραγματοποίησε χθες το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μαζί με μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα παρακάτω αιτήματα:
- άμεση και ουσιαστική κρατική επιχορήγηση του ΟΠΑΔ για την πλήρη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων εκπαιδευτικών,
- επαρκή κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων μας και ιδιαίτερα του ΤΠΔΥ, ώστε να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους,
- καταβολή των αναδρομικών της ειδικής μηνιαίας αποδοχής των 176 ευρώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς με βάση και τις δικαστικές αποφάσεις, καθώς και την εφεξής χορήγηση του ποσού αυτού.

Στο πλαίσιο αυτού του διαβήματος, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν μόνο με τον Γεν. Γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος περιορίστηκε σε αόριστες και γενικού χαρακτήρα απαντήσεις. Δήλωσε, δηλαδή, ότι θα δοθούν κάποιες λύσεις στα προβλήματα του ΤΠΔΥ και του ΟΠΑΔ, χωρίς όμως να διευκρινίζει ούτε ποιες είναι αυτές οι λύσεις, αλλά ούτε και πότε θα υλοποιηθούν. Στην επιμονή του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο Γεν. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει στην πραγματοποίησή της.

* Ακολουθεί το υπόμνημα της 27ης Νοεμβρίου της ΟΛΜΕ.

 

ΟΛΜΕ 
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338 - 32 27 382
www.olme.gr
e-mail:olme@otenet.gr
Αθήνα 27/11/2008
Α.Π.: 1513

ΠΡΟΣ:
- τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη
- την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά

Κοιν.: Πρόεδρο ΔΣ ΤΠΔΥ
ΘΕΜΑ: Κατάργηση του χρονικού ορίου της διετίας για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στο ΤΠΔΥ

Κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με την εγκύκλιο 6822/15-5-01 του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και την Φ.215/353 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 475/25-4-01), οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται εντός διετίας από τον μόνιμο διορισμό τους να υποβάλλουν στο ΤΠΔΥ αίτηση αναγνώρισης της ενδεχόμενης προϋπηρεσίας τους στο Δημόσιο, ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Οι παλαιότεροι συνάδελφοι έχουν πλέον χάσει αυτό το δικαίωμα. Επανερχόμενοι, λοιπόν, στο θέμα αυτό, το οποίο σας έχουμε επανειλημμένα θέσει, και με δεδομένο ότι αυτό απασχολεί μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που εργάζονται αρκετά χρόνια με προσωρινές συμβάσεις στο δημόσιο (ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι), ζητάμε να καταργηθεί το χρονικό αυτό όριο για την αναγνώριση ώστε να είναι δυνατή η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, όπως και στα άλλα ταμεία, καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved