Αθήνα 14.4.2010, 17:32
Το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία του επισιτιστικού κλάδου, πρόκειται να υλοποιήσει σειρά σεμιναρίων τα οποία απευθύνονται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων, με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων», σύμφωνα με την Υ.Α 14708/2007 του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης.
Η κατάρτιση θα έχει διάρκεια 10 ώρες και θα υλοποιείται σε δύο πεντάωρα, ενώ το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα χορηγείται σε όσους παρακολουθούν τα σεμινάρια σύμφωνα με όσα ορίζονται σε εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Για συμμετοχή στα σεμινάρια είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του έντυπου αίτησης και η αποστολή του με φαξ στο 2310-546275 ή με e-mail στο kekthess@otenet.gr. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και έντυπα αιτήσεων συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν από το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, Κωλέττη 24, Θεσσαλονίκη, ή απευθυνόμενοι στο τηλ.: 2310-545967.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 487/2000, η οποία αποτελεί προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας σε σχετική κοινοτική οδηγία, δημιουργείται η υποχρέωση για το προσωπικό των επιχειρήσεων που χειρίζονται τρόφιμα (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, σνακ μπαρ, οπωροπωλεία κ.λπ.), να παρακολουθήσει σεμινάριο κατάρτισης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στο χειρισμό τροφίμων.
|