Αθήνα 24.12.2007, 07:58 Μια θέση ερευνητή Β' βαθμίδας προκηρύσσει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Κρήτης.
Ειδικότερα, μία θέση ερευνητή Β' Βαθμίδας με γνωστικά αντικείμενο: «Πολυμεσική Ανάλυση Φωνής με εφαρμογές σε τεχνολογίες Διάχυτης Νοημοσύνης», «Myltimodal Speech Analysis with Applications in Ambient Intelligence». Περιγραφή: Η Διάχυτη Νοημοσύνη (Ambient Intelligence, Aml) αποτελεί ένα καινοτόμο πλαίσιο ανάπτυξης έξυπνων περιβαλλόντων, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των παρεχομένων υπηρεσιών, τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους. Η ανάπτυξη ενός εύρωστου και λειτουργικού περιβάλλοντος Διάχυτης Νοημοσύνης απαιτεί το συνδυασμό τεχνικών και μεθοδολογιών από πολλές επιμέρους περιοχές της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Επικοινωνιών, εφόσον προϋποθέτει την ύπαρξη ενός αόρατου για το χρήστη επιπέδου τεχνολογικής υποστήριξης, στο οποίο επιτελείται η επεξεργασία και η ανάλυση πληθώρας πληροφοριών. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε περιβάλλοντα Διάχυτης Νοημοσύνης έχουν οι τεχνολογίες ανάλυσης και σύνθεσης φωνής δεδομένου ότι επιτρέπουν τη φυσική αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το περιβάλλον τους.
Η προτεινόμενη θέση στοχεύει στην ενδυνάμωση του ερευνητικού δυναμικού του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ στην ερευνητική περιοχή της ανάλυσης και σύνθεσης φωνής, με έμφαση στην εφαρμογή των τεχνολογιών φωνής στη Διάχυτη Νοημοσύνη.
Ο υποψήφιος ερευνητής πρέπει να έχει αποδεδειγμένη ερευνητική εμπειρία σε προβλήματα ανίχνευσης ομιλίας, αναγνώρισης ομιλητών, και αναγνώρισης φυσικής ομιλίας, σε θεωρητικό αλλά και σε αναπτυξιακό επίπεδο.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην εμπειρία του ερευνητή σε τεχνικές επεξεργασίας και ανάλυσης ηχητικών και οπτικοακουστικών σημάτων, αλλά και στην αποτελεσματική ολοκλήρωση και σύνθεση πληροφοριών που προέρχονται από πολλαπλές και ενδεχομένως ετερογενείς αισθητηριακές πηγές. Εξαιτίας της θεώρησης των συγκεκριμένων ερευνητικών προβλημάτων στα πλαίσια εφαρμογών σε περιβάλλοντα Διάχυτης Νοημοσύνης, έμφαση επίσης δίνεται στην εμπειρία σε υπολογιστικά αποδοτικές αλγοριθμικές λύσεις των παραπάνω προβλημάτων που να μπορούν να οδηγήσουν σε συστήματα πραγματικού χρόνου.
Για τις υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν μέχρι 15 Ιανουαρίου 2008: - Αίτηση. - Λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα (στα Ελληνικά και Αγγλικά). - Αντίγραφα εργασιών σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. - Επικυρωμένο αντίγραφα τίτλων σπουδών (ένα αντίτυπο). - Έκθεση ερευνητικών ενδιαφερόντων (στα Αγγλικά).
Η κατάθεση των παραπάνω γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση tsintari@ics.forth.gr και ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Ελένη Τσιντάρη, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Ινστιτούτο Πληροφορικής, N. Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών Τ.Κ. 70013, Ηράκλειο Κρήτης Επικοινωνία: Γραμματεία Ινστιτούτου Πληροφορικής - ΙΤΕ, κα. Ελένη Τσιντάρη, τηλ.: +30-2810-391796, e-mail: tsintari@ics.forth.gr.
|