Αθήνα 23.3.2005 Πέντε νομικούς και δύο επικοινωνιολόγους θα προσλάβει με σύμβαση έργου, διάρκειας έως ένα χρόνο, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Ως έργο των πέντε Νομικών ορίζεται: η παροχή συνδρομής στην Υπηρεσία για την επεξεργασία θεμάτων που άπτονται του ευρωπαϊκού δικαίου, του οπτικοακουστικού τομέα και των πνευματικών δικαιωμάτων, σχετικών με: α) την συντελούμενη διαδικασία ριζικής αναθεώρησης της Τηλεόρασης χωρίς Σύνορα, στο πλαίσιο των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, β) την επικείμενη επικύρωση της Σύμβασης για τη Διασυνοριακή Τηλεόραση στο Συμβούλιο της Ευρώπης, γ) την τρέχουσα διαπραγμάτευση στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.) περί της φύσεως του οπτικοακουστικού προϊόντος, καθώς και δ) για την αντιμετώπιση νομικών πτυχών
που έχουν σχέση με την επικείμενη σύσταση του εθνικού ψηφιακού μουσείου, όπως παραχώρηση των σχετικών αρχείων από τους επιμέρους φορείς, διασφάλιση πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, τρόπος εκμετάλλευσης, τρόπος λειτουργίας κ.λ.π.
Προϋπόθεση για την απασχόληση των Νομικών αποτελεί ημη συνδρομή στο πρόσωπό τους της δικηγορικής ιδιότητας.
Ως έργο των δύο Επικοινωνιολόγων ορίζεται: Η παροχή συνδρομής στην Υπηρεσία σε θέματα σχετικά με: α) Το σχεδιασμό και την παρακολούθηση της υλοποίησης νέου ολοκληρωμένου και πολυδύναμου επικοινωνιακού σχεδίου πανελλήνιας εμβέλειας, που θα σχετίζεται με τους κυριότερους δημόσιους φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, β) Την εναρμόνιση όλων των επικοινωνιακών δυνάμεων του δημοσίου τομέα με τη χρησιμοποίηση όλων των δεδομένων και επιστημονικών εργαλείων που έχουν καθιερωθεί διεθνώς, γ) Την εκπόνηση μελετών και εισηγήσεων επικοινωνιακού περιεχομένου σχετικά με την αναδιάταξη του επικοινωνιακού χάρτη στο εσωτερικό και διεθνώς λόγω της εισαγωγής νέων τεχνολογιών και νέων μορφών ΜΜΕ, δ) Την εκπόνηση μελετών και εισηγήσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα σχετικά με την "Τηλεόραση χωρίς Σύνορα" και τη "Διασυνοριακή Τηλεόραση" καθώς και την επεξεργασία των προτάσεων διαφόρων φορέων και την υποστήριξη της εκπροσώπησης της χώρας στα focus groups.
Προσόντα
Απαραίτητα προσόντα για τα ως άνω πρόσωπα είναι:
- Για τους πέντε Νομικούς: Πτυχίο Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου, θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξειδίκευση στον Οπτικοακουστικό Τομέα ,τα Πνευματικά Δικαιώματα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Τα πέντε αυτά πρόσωπα με την ιδιότητα του Νομικού πρέπει να πληρούν, ως προς την
επαγγελματική τους ιδιότητα, τις προϋποθέσεις που τίθενται με την υπ' αριθμ. 229/2004 απόφαση του Αρείου Πάγου και την υπ' αριθμ. 603/2004 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
- Για τους δύο Επικοινωνιολόγους : Θεωρητική κατάρτιση αντίστοιχης ειδίκευσης που αποδεικνύεται με Πτυχίο ή Δίπλωμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ικανότητα άσκησης επικοινωνίας καθώς και προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Δημόσιες Σχέσεις κ.λπ.)
3. Η αμοιβή που θα καταβληθεί στα πέντε (5) πρόσωπα με την ιδιότητα του Νομικού, ορίζεται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) Ευρώ ετησίως, για κάθε ένα από τα πρόσωπα αυτά.
Η αμοιβή που θα καταβληθεί στα δύο (2) πρόσωπα με την ιδιότητα του Επικοινωνιολόγου, ορίζεται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) Ευρώ ετησίως, για κάθε ένα από τα πρόσωπα αυτά.
Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των εκατόν εξήντα οκτώ χιλιάδων (168.000) Ευρώ και θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού έτους 2005 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΚΑΕ 47/110/5162).
Πληροφορίες Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφρορίες θα πρεπει να απευθυνθούν στην παραπάνω υπηρεσία, η οποία ελπίζουμε ότι δεν θα αρνηθεί την ύπαρξη των θέσεων, καθώς αυτές περιλαμβάνονται σε υπουργική απόφαση που η «Ρ» έχει στην κατοχή της.
|