Αθήνα 8.4.2008, 12:56 Με ένα νέο σύστημα, που μάλλον προαναγγέλλει αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών συνολικά, θα καλύψει το υπουργείο Παιδείας θέσεις μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα η Prolsipsis, στα εκκλησιαστικά σχολεία θα πληρωθούν 70 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και θα καταρτιστούν πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί μονίμων ή οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών κατά περίπτωση θα πραγματοποιηθούν από πίνακες διοριστέων και επιτυχόντων, που θα συνταχθούν κατά κλάδο. Οι πίνακες διοριστέων θα έχουν ισχύ δύο σχολικά έτη, ήτοι: 2008−2009 και 2009 − 2010 και οι πίνακες επιτυχόντων τρία σχολικά έτη, ήτοι: 2008 − 2009, 2009 − 2010, και 2010 − 2011.
Οι προκηρυσσόμενες 70 θέσεις για μόνιμο διορισμό έχουν κατά κλάδο ως ακολούθως: α) ΠΕ 01 Θεολόγων ΠΕ01.00: 22 β) ΠΕ 02 Φιλολόγων ΠΕ02.00: 16 γ) ΠΕ 03 Μαθηματικών ΠΕ03.00: 4 δ) ΠΕ 04 Φυσικών, για τις ειδικότητες φυσικού, χημικού και βιολόγου ΠΕ04.00: 3 ε) ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας ΠΕ05.00: 1 στ) ΠΕ 06 Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06.00: 2 ζ) ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής ΠΕ11.00: 4 η) ΠΕ 16 Μουσικής ΠΕ16.00: 8 θ) ΠΕ 19 Πληροφορικής ΠΕ19.00 Πανεπιστημίων και ΠΕ 20 Πληροφορικής ΤΕΙ ΠΕ20: 10
Οι θέσεις για μόνιμο διορισμό καθώς και οι πίνακες διοριστέων και επιτυχόντων για τον κλάδο ΠΕ 04 Φυσικών είναι ενιαίοι για τις αναφερόμενες ειδικότητες. Ομοίως οι θέσεις και οι πίνακες για τους κλάδους ΠΕ 19 Πληροφορικής Πανεπιστημίων και ΠΕ 20 Πληροφορικής ΤΕΙ είναι ενιαίοι και οι διορισμοί ή οι προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων κατά περίπτωση γίνονται σε ποσοστό 60% από τους υποψήφιους του κλάδου ΠΕ 19 και σε ποσοστό 40% από τους υποψήφιους του κλάδου ΠΕ 20. Σε περίπτωση που ο αριθμός υποψηφίων του ενός κλάδου εξαντλείται, συμπληρώνεται από υποψήφιους του άλλου κλάδου.
Προσόντα Τα απαιτούμενα γενικά προσόντα έχουν ως εξής: Οι υποψήφιοι πρέπει: 1. Να είναι Έλληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση θα πρέπει να έχει παρέλθει ένα έτος από την απόκτησή της μέχρι την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. 2. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του κλάδου τους. 3. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, ούτε κατά τον χρόνο λήξεως υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά τον χρόνο του διορισμού τους, ήτοι: α) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα με οποιαδήποτε ποινή. β) Να μην έχουν καταδικαστεί για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία ή δωροληψία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμιση καθ` υποτροπή ή εγκλήματα της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. γ) Να μην είναι υπόδικοι, λόγω παραπομπής με τελεσίδικο βούλευμα, για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε. δ) Να μην έχουν, λόγω καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και δεν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε η στέρηση. ε) Να μην τελούν είτε υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγούμενων. στ) Να μην έχουν απολυθεί από θέση δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ., ή Ο.Τ.Α. ή Ν.Π.Ι.Δ., του άρθρου 14 παρ. 1 του ν. 2190/1994, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν. 2527/1997, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, εκτός αν έχει παρέλθει πενταετία από την απόλυση. 4. Οι άνδρες, μέχρι το διορισμό τους, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους οποίους δεν προβλέπεται τέτοιο κώλυμα στη χώρα τους. 5. Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1986.
Ειδικά προσόντα Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην προκήρυξη θα πρέπει να έχουν, κατά κλάδο τα αναγραφόμενα, κατά περίπτωση, προσόντα ως ακολούθως:
Κλάδος ΠΕ 01 Θεολόγων: Πτυχίο Θεολογίας ή Κοινωνικής Θεολογίας ή Ποιμαντικής ή Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή πτυχίο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Κλάδος ΠΕ 02 Φιλολόγων: Πτυχίο Φιλοσοφικού Τμήματος Φιλοσοφικής Σχολής ή Φιλολογίας ή Ελληνικής Φιλολογίας ή Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή Ιστορίας και Εθνολογίας ή Ιστορίας − Αρχαιολογίας − Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με κατευθύνσεις Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή Ιστορίας ή Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ή Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών ή Φιλοσοφίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή Φιλοσοφίας ή Ιστορίας Αρχαιολογίας ή Κλασσικών Σπουδών ή Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Ειδικότερα, για τα πτυχία της Κύπρου πριν την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1.5.2004), δεν απαιτείται αντιστοιχία (π.δ. 299/1977), ενώ για τα πτυχία τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.
Κλάδος ΠΕ 03 Μαθηματικών: Πτυχίο Μαθηματικών Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή πτυχίο Μαθηματικών ή Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Ειδικότερα, για τα πτυχία της Κύπρου πριν την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1.5.2004), δεν απαιτείται αντιστοιχία (π.δ. 299/1977), ενώ για τα πτυχία τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.
Κλάδος ΠΕ 04 Φυσικών: Πτυχίο Φυσικής ή Χημείας ή Βιολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή πτυχίο Φυσικής ή Χημείας του Πανεπιστημίου της Κύπρου ή πτυχίο σπουδών στις Φυσικές Επιστήμες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ειδικότερα για τα πτυχία της Κύπρου πριν την πλήρη ένταξη Proslipsis της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1.5.2004), δεν απαιτείται αντιστοιχία (π.δ. 299/1977), ενώ για τα πτυχία τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.
Κλάδος ΠΕ 05 Γαλλικής Γλώσσας: Πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής.
Κλάδος ΠΕ 06 Αγγλικής Γλώσσας: Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Ειδικότερα για τα πτυχία της Κύπρου πριν την πλήρη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1.5.2004) δεν απαιτείται αντιστοιχία (π.δ. 299/1977), ενώ για τα πτυχία τα οποία έχουν χρόνο κτήσης μετά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείται ισοτιμία και αντιστοιχία.
Κλάδος ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής: Πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής ή Πτυχίο της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής.
Κλάδος ΠΕ 16 Μουσικής: Πτυχίο μουσικών σπουδών ή μουσικής επιστήμης και τέχνης πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής, εφόσον συντρέχουν και οι προϋποθέσεις της παρ.10 του άρθρου 14 του ν.1566/1985.
Κλάδος ΠΕ19 Πληροφορικής Πανεπιστημίων: Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης των Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Η/Υ Τηλ/μών και Δικτύων ή του Προγράμματος Σπουδών Επιλογής «Επιστήμες και Πολιτισμός» με κατεύθυνση «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Εφαρμογές τους» Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής, ή τίτλο σπουδών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Κλάδος ΠΕ20 Πληροφορικής Τ.Ε.Ι: Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Βιομηχανικής Πληροφορικής ή Αυτοματισμού Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής.
Οι υποψήφιοι που δεν έχουν τον, κατά περίπτωση, απαιτούμενο τίτλο σπουδών αποκλείονται από την διαδικασία αξιολόγησης.
Σημείωση α) Στους ανωτέρω κλάδους εντάσσονται αντιστοίχως και οι υποψήφιοι που έχουν αναγνωρισμένο τίτλο της αλλοδαπής είτε από το ΔΙΚΑΤΣΑ είτε από το ΔΟΑΤΑΠ είτε από την Επιτροπή Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού είτε από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπροσθέτως οι ανωτέρω πρέπει να προσκομίσουν απολυτήριο Ελληνικού Εξατάξιου Γυμνασίου ή Λυκείου ή ισότιμου σχολείου και εφόσον δεν έχουν το απολυτήριο αυτό, βεβαίωση για την άριστη γνώση και την άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας, η οποία χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρα Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310−459101−5) ή την Επιτροπή του άρθρου 14 παρ. 10 του ν.1566/1985 (ΥΠΕΠΘ – Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι, τηλ. 210.3442812). β) Για τους πτυχιούχους του κλάδου ΠΕ 01 Θεολόγων ο τίτλος σπουδών της αλλοδαπής πρέπει να προέρχεται από Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή. γ) Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ 19 Πληροφορικής Πανεπιστημίων και ΠΕ 20 Πληροφορικής Τ.Ε.Ι. πρέπει να έχουν επιπλέον των τίτλων σπουδών και πτυχίο ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ−ΣΕΛΕΤΕ) ή κάποιο από τα προς αυτό ισοδύναμα πτυχία, ήτοι: Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών, Δημοτικής Εκπαιδεύσης, Επιστημών της Αγωγής ή Επιστημών Αγωγής Προδημοτικής Εκπαίδευσης ή Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Κύπρου, Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών, Σχολής Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή ακόμη διδακτορικό διπλώμα ή μεταπτυχιακό τίτλο στις επιστήμες της αγωγής ή πτυχίο καθηγητικών σχολών δηλαδή Φιλολογίας, Θεολογίας, Μαθηματικών, Φυσικών, Γαλλικής Γλώσσας, Αγγλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών, Φυσικής Αγωγής, Οικιακής Οικονομίας, Μουσικής ή πτυχίο της Ανώτερης Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (ΑΣΕΤΕΜ) της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ). Υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ 19 και ΠΕ 20, χωρίς το πρόσθετο πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ ή το ισοδύναμο του, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και να μετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης. Στην κατάταξη όμως θα προηγηθούν οι υποψήφιοι με τα πλήρη προσόντα και θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι χωρίς το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ ή το ισοδύναμο αυτού. δ) Για τους κλάδους ΠΕ 05 Γαλλικής Γλώσσας και Π506 Αγγλικής Γλώσσας το βασικό πτυχίο που αποτελεί τυπικό προσόν διορισμού δεν θα μοριοδοτηθεί για τη γνώση της ξένης γλώσσας και ε) Για τους κλάδους ΠΕ 19 Πληροφορικής Πανεπιστημίων και ΠΕ 20 Πληροφορικής Τ.Ε.Ι. το βασικό πτυχίο που αποτελεί τυπικό προσόν διορισμού δεν θα μοριοδοτηθεί για την πιστοποιημένη γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Αιτήσεις Για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης απαιτείται η υποβολή αίτησης σε ειδικό έντυπο το οποίο διατίθεται από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, καθώς και τη Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μαζί με οδηγίες. Το έντυπο της αίτησης είναι καταχωρημένο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. ( http://www.ypepth.gr), στη σύνδεση ΝΕΑ.
Στην αίτηση επισυνάπτονται: α) Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών του κλάδου για τον οποίο υποβάλλεται η αίτηση, στο οποίο να αναγράφεται το έτος κτήσεως και βεβαίωση στην οποία αναφέρεται η βαθμολογία του τίτλου σπουδών σε δεκαδική κλίμακα εκατοστού και αντίγραφα άλλων τίτλων σπουδών επικυρωμένα. β) Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο αναφέρονται ιδίως η παιδαγωγική, συγγραφική, εκκλησιαστική και κοινωνική δραστηριότητα καθώς και τα αποδεικτικά κατά περίπτωση στοιχεία. Ειδικά για τους υποψήφιους του κλάδου ΠΕ 16 Μουσικής οι σπουδές στη Βυζαντινή μουσική, με τη κατάθεση των σχετικών κατά περίπτωση τίτλων, θα συνεκτιμηθούν. γ) Επικυρωμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή επικυρωμένο διδακτορικό δίπλωμα, εφόσον υπάρχουν, της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο της αλλοδαπής. δ) Τίτλοι γνώσης ξένων γλωσσών, εφόσον υπάρχουν, επίσημα μεταφρασμένοι. Για την απόδειξη γνώσης ξένης γλώσσας γίνονται δεκτοί οι αντίστοιχοι τίτλοι που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 28 του π.δ.50/2001, όπως ισχύουν κάθε φορά. ε) Πιστοποιητικά Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ, που εκδίδονται από πιστοποιημένους φορείς από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ), σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Α/ 25081/2005 (Β 1720) κοινή υπουργική απόφαση. στ)Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία αναγράφεται αναλυτικά τυχόν εκπαιδευτική προϋπηρεσία, συνοδευόμενη από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, ή τυχόν επιτυχία στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, εφόσον ο υποψήφιος είναι στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. ζ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (πρόσφατο) Δήμου ή Κοινότητας για τους υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι η τρίτεκνοι. Από το πιστοποιητικό θα πρέπει να προκύπτει με σαφήνεια το έτος γέννησης των παιδιών του υποψηφίου. Ειδικά για τους πολυτέκνους θα πρέπει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης να συνοδεύεται και από το πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Σε περίπτωση σπουδών του τέκνου απαιτείται και πιστοποιητικό σπουδών. Ομοίως για τα τέκνα που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία απαιτείται και πιστοποιητικό στρατού. η) Ιατρική βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου για τους υποψήφιους που πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας. θ) Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου ή πιστοποιητικό γέννησης και ι) Παράβολο δέκα ευρώ που εκδίδεται από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη.
Η αίτηση, με όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, υποβάλλεται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή ταχυδρομικώς με επείγουσα συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4 στη διεύθυνση : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΚΚΛ/ΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι και 14 Απριλίου 2008. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης για όσες αιτήσεις υποβληθούν ταχυδρομικώς.
Διαδικασία επιλογής Οι υποψήφιοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, κατατάσσονται σε προσωρινούς πίνακες, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, με βάση την αντικειμενική μοριοδότηση. Με τη σειρά κατάταξης στους πίνακες αυτούς καλείται για συνέντευξη τετραπλάσιος, των κατά κλάδο θέσεων, αριθμός υποψηφίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν γραπτώς ένσταση κατά των πινάκων αυτών εντός πέντε ημερών από την ημερομηνία ανάρτησής τους. Οι ενστάσεις κρίνονται αιτιολογημένα και εφόσον διαπιστωθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια που επιδέχεται διόρθωση ανατίθεται στο Ειδικό Συμβούλιο η ανασύνταξη των πινάκων. Μαζί με την αίτηση της ένστασης κατατίθεται και παράβολο είκοσι ευρώ που εκδίδεται από Δ.Ο.Υ., άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται.
Οι υποψήφιοι θα κληθούν να παρουσιαστούν σε προφορική συνέντευξη που θα διεξαχθεί στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ., οδός Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι, ενώπιον του εννεαμελούς Ειδικού Συμβουλίου, του άρθρου 23 παρ. 3 του ν. 3432/2006, σε ημερομηνία και ώρα που θα γνωστοποιηθεί με κάθε πρόσφορο μέσο (ανάρτηση γραπτής ανακοίνωσης ή ενημέρωση μέσω διαδικτύου ή ταχυδρομικά επί αποδείξει). Σκοπός της συνέντευξης είναι να διαπιστωθεί η καταλληλότητα των υποψηφίων για το ειδικό εκπαιδευτικό έργο το οποίο προορίζονται να ασκήσουν και ειδικά η εν γένει συγκρότηση του υποψηφίου, σε συνδυασμό με την ικανότητα εκφράσεως και μεταδόσεως των γνώσεων στους διδασκόμενους. Η θετική αξιολόγηση του υποψηφίου στο παραπάνω κριτήριο αποτελεί προϋπόθεση κατάταξής του στους τελικούς πίνακες διοριστέων και επιτυχόντων. Η συνέντευξη βαθμολογείται χωριστά από κάθε μέλος της επιτροπής, με κλίμακα από ένα έως έξι και ο μέσος όρος της βαθμολογίας αποτελεί τον προφορικό βαθμό κάθε υποψηφίου. Αν η βαθμολογία ενός ή περισσοτέρων μελών είναι μικρότερη από το μέσο όρο της βαθμολογίας του συνόλου των παρόντων μελών, πλέον των τριών μονάδων, η βαθμολογία αυτή επαναπροσδιορίζεται, έτσι ώστε η διαφορά να είναι τρεις μονάδες ακριβώς. Όσοι δεν προσέλθουν στη συνέντευξη αποκλείονται από τη διαδικασία πρόσληψης.
Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, συντάσσεται πρακτικό, το οποίο παραθέτει τη λεπτομερή βαθμολογία, η οποία δίδεται από ένα έκαστο των μελών του Συμβουλίου Επιλογής για κάθε υποψήφιο και καταρτίζονται πίνακες διοριστέων, επιτυχόντων και απορριπτέων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων και επιτυχόντων είναι η βαθμολόγησή τους με μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον τρία στην προφορική συνέντευξη.
Οι τελικοί πίνακες διοριστέων ισχύουν για δύο σχολικά έτη και οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων για τρία σχολικά έτη. Ο διορισμός γίνεται ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες και τον εγκεκριμένο, κάθε φορά, προγραμματισμό πλήρωσης θέσεων μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου και, σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, κατατάσσονται με βάση την ημερομηνία κτήσεως του πτυχίου, προηγουμένων των παλαιοτέρων πτυχιούχων. Εφόσον δεν καταστεί δυνατή η κατάταξη με βάση τα παραπάνω κριτήρια, γίνεται κλήρωση από το Συμβούλιο Επιλογής, σε ημερομηνία και ώρα που ανακοινώνεται.
Μοριοδοτούμενα κριτήρια Τα μοριοδοτούμενα κριτήρια είναι τα εξής: 1. Προϋπηρεσία: Για κάθε μήνα εκπαιδευτικής προ− ϋπηρεσίας ένα δέκατο του μορίου (0.1). Υπολογίζεται και το κλάσμα του μήνα σε ημέρες. Ως εκπαιδευτική υπηρεσία υπολογίζεται η προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα Μουσικά σχολεία, στα τμήματα Αθλητικών διευκολύνσεων, στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, στα Ναυτικά Λύκεια, στα Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα, στα Ολοήμερα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, για την εφαρμογή του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Για την απόδειξη της προϋπηρεσίας απαιτείται βεβαίωση από τις αρμόδιες Διευθύνσεις και φορείς, από την οποία αποδεικνύεται πράγματι η προϋπηρεσία, με καταληκτική ημερομηνία υπολογισμού την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων. 2. Επιτυχία στον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π, που προκύπτει από βεβαίωση που χορηγεί το Α.Σ.Ε.Π. ή υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, δύο (2) μόρια. 3. Μεταπτυχιακές σπουδές : Ένα (1) μόριο για μεταπτυχιακό δίπλωμα της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο της αλλοδαπής και δύο (2) μόρια για διδακτορικό δίπλωμα της ειδικότητας του κλάδου στον οποίο συμμετέχει ο υποψήφιος. Ένα (1) μόριο για κατοχή οποιουδήποτε άλλου διδακτορικού τίτλου. Για τον κάτοχο δύο ή περισσότερων τίτλων σπουδών του ίδιου κλάδου, στη βαθμολόγηση υπολογίζεται ο ανώτερος. 4. Κατοχή άλλων πτυχίων: Ένα μόριο (1) για κάθε πτυχίο Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., ένα (1) μόριο για πτυχίο Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής και μισό (0,5) μόριο για πιστοποιημένη γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ), με βάση την υπ’ αριθμ. Α/25081/1.12.2005 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1720) κοινή υπουργική απόφαση ή τις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις. 5. Γνώση ξένων γλωσσών (μέχρι δύο μόρια): Για κατοχή τίτλων σπουδών ή πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών επιπέδου «καλής γνώσης» (π.χ. First Certificate in English (FCE)της αγγλικής), μισό (0,5) μόριο. Για κατοχή τίτλων σπουδών ή πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών επιπέδου «πολύ καλής γνώσης» (π.χ. Certificate in Advanced English (CAE), μηδέν εβδομήντα πέντε (0,75) μόριο. Για κατοχή τίτλων σπουδών ή πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών επιπέδου «άριστης γνώσης» (π.χ. Certificate of Proficiency in English της αγγλικής (CPE), ένα (1) μόριο.Σε περίπτωση κατοχής περισσότερων του ενός τίτλων σπουδών της ίδιας γλώσσας, στη βαθμολόγηση υπολογίζεται ο ανώτερος. 6. Οικογενειακή κατάσταση (Τριτεκνία – Πολυτεκνία): Υποψήφιοι που είναι γονείς τριών ή περισσοτέρων παιδιών, τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ένα (1) μόριο. 7. Ειδικές Κατηγορίες: Υποψήφιοι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας, ένα (1) μόριο (ν.3194/2003).
Οι τελικοί πίνακες διοριστέων, επιτυχόντων και απορριπτέων που καταρτίζονται από το εννεαμελές Ειδικό Συμβούλιο του άρθρου 23 παρ. 3 του ν. 3432/2006, κυρώνονται από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια δημοσιοποιούνται. Ειδικά οι πίνακες διοριστέων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Τίτλοι γλωσσομάθειας Η απόδειξη της γλωσσομάθειας γίνεται με τον τρόπο που περιγράφεται στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Απόδειξη γνώσης χειρισμού Η/Υ Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου αποδεικνύεται ως εξής: 1. Με πιστοποιητικά Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ που εκδίδονται από φορείς οι οποίοι πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί από τον Ο.Ε.Ε.Κ., με σχετικές πράξεις του, οι παρακάτω φορείς, με την αναγραφόμενη για κάθε φορέα ημερομηνία πιστοποίησης: α) ECDL Ελλάς Α.Ε. (1.2.2006) β) Vellum Global Educational Services S.A. (22.2.2006) γ) Infotest (22.2.2006) δ) ICT Hellas Α.Ε. (22.2.2006) ή ICT Europe (18.7.2007 αλλαγή ονομασίας της ICT Hellas Α.Ε.) ε) KEY−CERT ( 5.4.2006) στ) ACTA Α.Ε. (17.5.2006) ζ) I SKILLS Α.Ε. (14.9.2007) Τα πιστοποιητικά που εκδίδουν οι παραπάνω φορείς ισχύουν για τρία (3) χρόνια από την έκδοση τους και είναι τα εξής: α) ECDL Ελλάς Α.Ε. • ECDL Core Certificate • ECDL Start Certificate • ECDL Progress Certificate β) Vellum Global Educational Services S.A. • Cambridge International Diploma in IT Skills • Cambridge International Diploma in IT Skills Proficiency γ) Infotest • Internet and Computing Core Certification (IC3) • Microsoft Office Specialist (MOS) • Microsoft Office Specialist Expert (MOS Expert) δ) ICT Hellas Α.Ε. ή ICT Europe • ICT Intermediate A • ICT Intermediate B • ICT Intermediate C ε) KEY−CERT • Key Cert IT Basic • Key Cert IT Initial στ) ACTA Α.Ε. • Certified Computer User (CCU) ζ) I SKILLS Α.Ε. • Basic I.T. Standard • Basic I.T. Thematic • Basic I.T. Core Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις εξετάσεις στις οριζόμενες από την προκήρυξη ενότητες αλλά το σχετικό πιστοποιητικό δεν έχει ακόμη εκδοθεί, μπορεί να γίνει αποδεκτή σχετική περί τούτου βεβαίωση του κατά τα ανωτέρω πιστοποιημένου φορέα έκδοσης αυτού. Ο υποψήφιος, όμως εφόσον, είναι διοριστέος πρέπει να προσκομίσει το πιστοποιητικό στη Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής. Λοιπά παραστατικά (βεβαιώσεις εξεταστικών κέντρων, κάρτες δεξιοτήτων κ.λπ.) δεν γίνονται δεκτά. Γίνονται επίσης δεκτά μέχρι 31.12.2008 πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ τα οποία χορηγήθηκαν από τους παραπάνω φορείς (α έως δ) μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησης τους από τον Ο.Ε.Ε.Κ., (Σχετική πράξη Ο.Ε.Ε.Κ. Γ/30262/10.12.2007) με την εξής ονομασία: α) ECDL Start ή ECDL Core από την εταιρία ECDL− GREEK COMPUTER SOCIETY−Ε.Π.Υ. β) Cambridge International Examinations από UNIVERSITY OF CAMBRIDGE (εταιρία Vellum Global Educational Services). γ) IC3 ή MOS από CERTIPORT (Microsoft), εταιρία Infotest (πρώην TECHNOPLUS) και δ) BTEC in ICT ή Online Award in ICT από LONDON LEARNING (εταιρία ICT Hellas Α.Ε.). 2. Με τίτλους σπουδών, τριτοβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότητας Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ, όπως αυτοί αναφέρονται κατωτέρω. 3. Με τίτλους σπουδών, βασικούς ή/και μεταπτυχιακούς, Πανεπιστημιακής ή/και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, από την αναλυτική βαθμολογία των οποίων προκύπτει ότι οι υποψήφιοι έχουν παρακολουθήσει τέσσερα τουλάχιστον μαθήματα, υποχρεωτικά ή κατ’ επιλογή, Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ. Καθένα από τα τέσσερα αυτά μαθήματα μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της απόκτησης τίτλου σπουδών είτε Πανεπιστημιακής (ΠΕ), είτε Τεχνολογικής (ΤΕ) Εκπαίδευσης είτε μεταπτυχιακού τίτλου είτε διδακτορικού διπλώματος και υπολογίζονται αθροιστικά. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον και σχετική βεβαίωση του οικείου τμήματος του ΑΕΙ ή ΤΕΙ από την οποία να προκύπτει ότι τα ανωτέρω μαθήματα εμπίπτουν στην περιοχή της πληροφορικής ή του χειρισμού Η/Υ. 4. Γίνονται επίσης δεκτά, πιστοποιητικά Γνώσεων Χειρισμού Η/Υ που έχουν εκδοθεί από τον Ο.Ε.Ε.Κ., κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης Γνώσεων Χειρισμού Η/Υ φυσικών προσώπων που διοργάνωσε ο Οργανισμός.
ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ − ΜΕΤΑΔ/ΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΝΩΣΗΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ (όπως αυτοί προσδιορίζονται στα άρθρα 6, 14 και 19 του π.δ. 50/2001 όπως ισχύει) ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ • Πληροφορικής • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών • Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών • Εφαρμοσμένης Πληροφορικής • Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών • Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής • Επιστήμης Υπολογιστών • Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών • Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων • Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων • Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών • Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών • Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών • Ηλεκτρονικής και Μηχανικού Υπολογιστών • Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική • Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ • Πληροφορικής (Ε.Α.Π.) • Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων • Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ (Π.Σ.Ε.) ή άλλος ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Β) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ • Πληροφορικής • Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων • Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών • Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων • Βιομηχανικής Πληροφορικής • Πληροφορικής και Επικοινωνιών • Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας • Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών • Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης • Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Η/Υ (Π.Σ.Ε.) • Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων • Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία • Διαχείρισης Πληροφοριών ή άλλος ισότιμος τίτλος σπουδών αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Γ) ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ • Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής, ή • Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου: i. Οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής – Δικτύων Η/Υ, ii. Ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Ηλεκτρονικού Τομέα, • Απολυτήριο τίτλος: i. κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ii. τμήματος Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου , ή iii. ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ, Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος, σχολικών μονάδων της αλλοδαπής.
Απόδειξη πολυτεκνίας Πολύτεκνοι είναι οι γονείς με τέσσερα τουλάχιστον τέκνα, ανεξαρτήτως ηλικίας και λοιπών ιδιοτήτων. Πολύτεκνοι επίσης είναι όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις των νόμων: I. ν. 860/5.1.1979 II. ν.3454/7.4.2006 Η πολυτεκνία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κτήση της ιδιότητας του πολυτέκνου.
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ Την ιδιότητα αυτή αποκτούν (άρθρο 3 του ν.3454/2006): Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους. Η τριτεκνία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή της Κοινότητας, που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κατά το νόμο κτήση της ιδιότητας του τρίτεκνου.
|