Αθήνα 20.2.2007, 13:52 Συνολικά 170 υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη.
Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν δίδακτρα και διδακτικό υλικό και έχουν διάρκεια ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για επόμενα έτη, αρκεί ο υπότροφος να δείχνει συνέπεια και επιμέλεια στη μελέτη του. Καλύπτουν όλα τα επίπεδα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας και αφορούν όλες τις ηλικίες άνω των 12 ετών. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Χριστιανοί Ελληνο-Ορθόδοξοι και να έχουν ελληνική καταγωγή. Προτιμούνται οι υποψήφιοι που μπορούν να αποδείξουν την ανεπάρκεια εισοδημάτων τους ή των γονέων τους για τη δαπάνη σπουδών σε φροντιστήρια ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο εξουσιοδοτημένα και μη κερδοσκοπικά εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος, τη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου στη Βούλα.
Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών υποβάλλονται στο Ίδρυμα μέχρι τις 4 Μαΐου 2007. Οι αιτήσεις μεταφράζονται και στέλνονται στο Σικάγο των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται η έδρα του Ιδρύματος και η Επιτροπή Αξιολόγησης Υποτροφιών, η οποία και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την επιλογή των υποτρόφων.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις ακόλουθες διευθύνσεις του Ιδρύματος: Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη, Υψηλάντου 21, Κολωνάκι 106 75, τηλ.: 210-7299171, 2, mail: info@lascaristrust.gr, ιστοσελίδα www.lascaristrust.gr. Το παράρτημα του Ιδρύματος στην Αθήνα εκπροσωπείται από τις κ.κ. Μαρία Ράλλη και Σέρρυ Κόσσυφα.
Ταυτότητα Το Ίδρυμα Λάσκαρη ιδρύθηκε για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του αείμνηστου ευεργέτη Μιχάλη Λάσκαρη να δοθεί σε όλα τα ελληνόπουλα, και κυρίως σε αυτά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η ευκαιρία για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Ξεκίνησε την λειτουργία τον Αύγουστο του 1999 και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να χορηγήσει περισσότερες από 1.209 υποτροφίες.
Ο ευεργέτης, που γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1903 και απεβίωσε στην Αμερική το 1991, παραχώρησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα, διότι θεωρούσε τη γνώση της Αγγλικής απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση, αφού είχε βοηθήσει σημαντικά και τον ίδιο.
|