Αθήνα 6.9.2010, 13:42
Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11, διαγωνισμό για την εισαγωγή 40 σπουδαστών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος.
Το Πρόγραμμα χορηγεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων» στις παρακάτω δύο κατευθύνσεις: Ι. Επείγουσα Φροντίδα Υγείας. ΙΙ. «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγεία.
Οι λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας του ανωτέρω Π.Μ.Σ. καθορίζονται στην υπουργική απόφαση 49231/Β7/13-07-09 (ΦΕΚ 1479/τ. Β΄/22-07-09). Το σχετικό Φ.Ε.Κ. έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (www.uop.gr).
Το διδακτικό σκέλος του ΜΔΕ διαρκεί τέσσερα διδακτικά εξάμηνα και ακολουθείται από την εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής. Η παρακολούθηση των μαθημάτων του ΠΜΣ είναι υποχρεωτική.
Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί, μετά από συνέντευξη και συνεκτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, πτυχιούχοι τμημάτων Επιστημών Υγείας, Ανθρωπιστικών, Πολιτιστικών και Οικονομικών Σπουδών των ΑΕΙ της ημεδαπής και Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς, και πτυχιούχοι ΤΕΙ Επιστημών Υγείας, Ανθρωπιστικών, Πολιτιστικών και Οικονομικών Σπουδών. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτές αιτήσεις και υποψηφίων που καθίστανται πτυχιούχοι μέχρι και την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2010. Ειδικά για τη συμμετοχή των πτυχιούχων Σεπτεμβρίου 2010 στη διαδικασία επιλογής αρκεί σχετικό πιστοποιητικό από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους για τη λήψη του πτυχίου και ότι εκκρεμεί απλώς η ορκωμοσία, για την οριστικοποίηση όμως της εγγραφής τους, σε περίπτωση επιτυχίας, απαιτείται η προσκόμιση του αντίστοιχου τίτλου.
Οι φοιτητές που θα εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 υποχρεούνται στην καταβολή διδάκτρων, ύψους 4.000 ευρώ, που θα καταβληθούν σε δύο ισόποσες δόσεις για όλη τη διάρκεια των σπουδών, εφόσον η μεταπτυχιακή διατριβή ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο μέγιστο διάστημα. Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί και υπότροφοι του ΙΚΥ ή άλλων Ιδρυμάτων. Απαλλάσσονται ολικώς ή μερικώς της καταβολής διδάκτρων α) όσοι είναι τέκνα πολύτεκνων οικογενειών (δηλαδή με 4 παιδιά), β) όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης Β6/1504/2001 – ΦΕΚ 659Β΄), και γ) όσοι συντηρούν μονογονεϊκές οικογένειες με την προϋπόθεση ότι δεν καταβάλλεται διατροφή για τα τέκνα από τον άλλο γονέα. Και στις τρεις περιπτώσεις το οικείο οικογενειακό (ή το ατομικό) εισόδημα θα πρέπει να είναι χαμηλότερο των 20.000 ευρώ ετησίως. Επίσης, απαλλάσσονται μερικώς της καταβολής διδάκτρων (με απόφαση που λαμβάνεται κατά περίπτωση από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος) όσοι έχουν οικογενειακό (ή ατομικό) εισόδημα χαμηλότερο των 10.000 ευρώ ετησίως ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων.
Υποβολή αιτήσεων Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος σχετική αίτηση από 1 έως 20 Σεπτεμβρίου 2010, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην εξής διεύθυνση: Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κτιριακό Συγκρότημα Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, 23 100 Σπάρτη, Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Υπόψη κ. Κολοβού).
Για να γίνει δεκτή μία αίτηση, θα πρέπει να έχει παραληφθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος το αργότερο μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της 20ης Σεπτεμβρίου 2010. Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου που φέρει ο φάκελος αποστολής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης συμμετοχής από τη Γραμματεία του Προγράμματος ή να το εκτυπώνουν απ’ ευθείας από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (www.uop.gr).
Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος θα περιέχει υποχρεωτικά τα εξής: 1. Συμπληρωμένο το έντυπο της αίτησης συμμετοχής. 2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ανώτατης σχολής (ΑΕΙ – ΤΕΙ) ή επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού. 3. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών. 4.Βιογραφικό σημείωμα το οποίο θα περιλαμβάνει την εκπαιδευτική, επαγγελματική, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα του υποψήφιου-ιας. Εφόσον υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών ή επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού. 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86 ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή. 6.Αποδεικτικό καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΑΣΕΠ (βλ. σχετικό παράρτημα στο τέλος της παρούσας προκήρυξης). Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει ένας υποψήφιος στη διαδικασία επιλογής. Η προϋπόθεση αυτή ισχύει στο εξής τόσο για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές όσο και για τους μελλοντικούς υποψήφιους διδάκτορες. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν διαθέτει πιστοποιητικό, η καλή γνώση θα διαπιστωθεί με εξετάσεις. 7. Πιστοποιητικό απόκτησης βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων πληροφορικής ή αντίστοιχη βεβαίωση της γραμματείας του τμήματος στο οποίο έχουν κάνει οι υποψήφιοι τις προπτυχιακές σπουδές τους, που να επιβεβαιώνει την επιτυχή παρακολούθηση μαθημάτων πληροφορικής, και που θα συνεκτιμηθεί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. 8. Επικυρωμένη Φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. 9. Βεβαίωση υπηρεσιακής κατάστασης.
Διαδικασία επιλογής Οι εξετάσεις επιλογής των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2010, ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν οι συνεντεύξεις. Το περιεχόμενο και η βιβλιογραφία για τις εξετάσεις κάθε Θεματικής Περιοχής παρατίθενται στο τέλος της παρούσας προκήρυξης.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα ακόλουθα κριτήρια και τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας: 1ο Στάδιο. Γραπτές εξετάσεις σε δύο Θεματικές Περιοχές: α) Αρχές Διοίκησης Οργανισμών και Επιχειρήσεων, και β) Αρχές Επείγουσας φροντίδας υγείας. Οι εξετάσεις έχουν συντελεστή βαρύτητας 50% στη συνολική βαθμολογία και ο μέσος όρος της βαθμολογίας των υποψηφίων στις εξετάσεις των δύο παραπάνω Θεματικών Περιοχών πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε.
2ο Στάδιο. Αξιολόγηση του φακέλου των υποψηφίων, με συντελεστή βαρύτητας 20% στη συνολική βαθμολογία. (Συνεκτίμηση της εκπαιδευτικής, επαγγελματικής και ερευνητικής-συγγραφικής δραστηριότητας του υποψήφιου-ιας). Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε κλίμακα βαθμολογίας από 1-10 ανάλογα με τη συνάφεια των ανωτέρω χαρακτηριστικών με το ΠΜΣ «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων». Για την επιλογή των ενδιαφερομένων για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θα ληφθούν υπόψη μεταξύ άλλων, ο βαθμός πτυχίου (όπως πιστοποιείται από την αναλυτική βαθμολογία), η επαρκής γνώση της αγγλικής γλώσσας (όπως πιστοποιείται από τα ανωτέρω αναφερθέντα δικαιολογητικά), η γνώση και άλλης ξένης γλώσσας, η ύπαρξη επιστημονικών δημοσιεύσεων ή αλλού επιστημονικού έργου, οι τυχόν υποτροφίες ή άλλες διακρίσεις και η ενδεχομένη επαγγελματική εμπειρία. Θα συνεκτιμηθεί η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων και γνώσεων πληροφορικής. Επίσης, το 2ο Στάδιο περιλαμβάνει Συνέντευξη των υποψηφίων με συντελεστή βαρύτητας 30%.
Θα ακολουθήσει η διαδικασία τελικής επιλογής των υποψηφίων που θα γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα. H διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων. Οι ημερομηνίες εγγραφής των επιτυχόντων ανακοινώνονται με το πέρας της διαδικασίας.
|