Αθήνα 11.6.2007, 13:45 Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: "Εκτροφή Υδρόβιων Οργανισμών", θα υλοποιήσει το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το πρόγραμμα οδηγεί: 1) στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην "Εκτροφή Υδρόβιων Οργανισμών" και 2) στην απονομή Διδακτορικού Διπλώματος (Δ.Δ.) Επιστημών στην "Εκτροφή Υδρόβιων Οργανισμών".
Δεκτοί σε αυτό γίνονται πτυχιούχοι AEI και TEI Θετικών Επιστημών της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Τμημάτων της αλλοδαπής συναφών ειδικοτήτων. Η επιλογή και εγγραφή των υποψηφίων γίνεται με βάση τον Ν.2083/92 (παρ. 2α του άρθρου 12) και τον Ν. 2916/2001 (παρ.12 του άρθρου 5), καθώς και ύστερα από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις. Απόφοιτοι άλλων Τμημάτων Γεωπονίας που εγγράφονται στο ΝΠΜΣ υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με την ειδίκευσή τους. Πτυχιούχοι μη Γεωπονικών Τμημάτων που εγγράφονται στο ΝΠΜΣ υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς και προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με τη Γεωπονία. Πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Ζωικής Παραγωγής ή Ιχθυοκομίας-Αλιείας που εγγράφονται στο ΝΠΜΣ υποχρεούνται να παρακολουθήσουν επιτυχώς και προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με την ειδίκευσή τους. Τα μαθήματα ορίζονται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος, μετά από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές να υποβάλουν από 1 Ιουνίου έως και 1 Ιουλίου 2005 στη Γραμματεία του νέου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκτροφή Υδρόβιων Οργανισμών» τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία του ΝΠΜΣ). 2. Δύο (2) φωτογραφίες ταυτότητας. 3. Αντίγραφο πτυχίου (νομίμως επικυρωμένο) ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος εξεπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις, (βαθμός πτυχίου τουλάχιστον 6,5 με κλίμακα 0-10). Στις περιπτώσεις πτυχιούχων πανεπιστημίων της αλλοδαπής συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Στις περιπτώσεις υποψηφίων που εκκρεμούν τυπικές μόνο διαδικασίες για την ολοκλήρωση των προπτυχιακών τους σπουδών, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα μαθήματα του υποψηφίου και η πτυχιακή εργασία (όπου απαιτείται), που υπολείπονται. Σε περίπτωση εισαγωγής τους, η εγγραφή ισχύει υπό την προϋπόθεση περάτωσης των σπουδών τους μέχρι 9 Σεπτεμβρίου 2005. 4. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας (νομίμως επικυρωμένο). 5. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. 6. Φωτοτυπία των δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας (νομίμως επικυρωμένη). 7. Επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικών δραστηριοτήτων ή στοιχεία συμμετοχής σε ερευνητική δραστηριότητα (εφ’ όσον υπάρχουν). 8. Δύο συστατικές επιστολές (με το ονοματεπώνυμο, τον τίτλο, τη θέση, τη δ/νση και το τηλέφωνο του συντάξαντος). 9. Αποδεικτικά ξένων γλωσσών (τουλάχιστον Αγγλικής και άλλης γλώσσας, εφ’ όσον υπάρχει, νομίμως επικυρωμένα). 10. Δήλωση του Ν.1599/86 “ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε ΠΜΣ άλλου Τμήματος”. 11. Δήλωση αποδοχής υποχρεώσεως παροχής επικουρικού έργου. 12. Κάθε άλλο στοιχείο (πιστοποιητικά, διπλώματα, κ.λ.π.) που κατά τη γνώμη των υποψηφίων, θα συνέβαλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.
Το Ακαδημαϊκό Έτος 2005-2006 θα εισαχθούν μέχρι οκτώ μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά στα γνωστικά αντικείμενα: α) Θεμελιώδεις Αρχές Υδατοκαλλιεργειών, β) Ενδοκρινολογία και Ελεγχόμενη Εκτροφή Ιχθύων. Η εξεταστέα ύλη στα ανωτέρω αντικείμενα διατίθεται από τη Γραμματεία του Τμήματος. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 12 και 16 Σεπτεμβρίου 2005.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία (Ιερά Οδός 86, Βοτανικός Τ.Κ.11855, υπόγειο κτιρίου Δημακοπούλου, αρμόδιος κος Δ. Θεοδώρου τηλ. 210-5294429, φαξ: 210-5294401, e-mail: dimteo@aua.gr), καθώς και στο διαδικτυακό τόπο του ΝΠΜΣ: http://www.aua.gr/gr/dep/zoi/metaptyxA_genika.html .
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ με τίτλο "Νέα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών" (ΝΠΜΣ) και του Υποέργου με τίτλο "Εκτροφή Υδρόβιων Οργανισμών", που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
|