ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση στη ΝΑ Ευρώπη 3/6/09


Αθήνα 3.6.2009, 19:12
Το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσφέρει στους ενδιαφερόμενους πτυχιούχους ελληνόφωνο Πρόγαμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), διάρκειας τριών εξαμήνων, με τίτλο: "Οικονομική και Πολιτική Διακυβέρνηση στη Ν.Α. Ευρώπη".

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' 2325/07-12-2007, όπως τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ Β' 2600/22-12-2008.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί κάτοχοι πτυχίων του ιδίου Τμήματος, Τμημάτων Οικονομικών, Πολιτικών, Νομικών, Διεθνών, Ευρωπαϊκών, Βαλκανικών και Μεσογειακών Σπουδών, Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (ΕΑΠ), καθώς και Πανεπιστημιακών Τμημάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, εφόσον έχουν αναγνωρισθεί οι τίτλοι σπουδών τους από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Γίνονται, επίσης, δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ.12γ του ν.2916/2001.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν από την 1 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009 αιτήσεις στη Γραμματεία του Τμήματος, 3ο χλμ. οδού Φλώρινας - Νίκης, Φλώρινα 53100.

O φάκελος υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής δικαιολογητικά (πρωτότυπα ή επικυρωμένα) και θα παραλαμβάνεται μόνον με την προϋπόθεση ότι είναι πλήρης:
1. Έντυπη αίτηση (παραλαμβάνεται από τη Γραμματεία ή μέσω του
http://www.balkan.uowm.gr).
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
3. Επίσημο αντίγραφο πτυχίου. Εάν το πτυχίο έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αναγνώριση του ΔOΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
5.  Για τους Έλληνες υποψηφίους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση σε επίπεδο επάρκειας μιας από τις τρεις δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική. Ως απόδειξη κατοχής ή επάρκειας της ξένης γλώσσας λαμβάνονται υπόψη τα εξής πιστοποιητικά:
α. Για την αγγλική γλώσσα απαιτείται τουλάχιστον δίπλωμα Certificate in Advanced English του Πανεπιστημίου του Cambridge ή πτυχίο Advanced Level Certificate in English, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή TOEIC (βαθμός 785-900) ή IELTS (βαθμός τουλάχιστον 6) ή Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ 1 του N.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του N.3149/2003 ή πτυχίο Α.Ε.Ι αγγλόφωνου πανεπιστημίου αναγνωρισμένου από το ΔOΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
β. Για τη γαλλική γλώσσα απαιτείται τουλάχιστον δίπλωμα Delf 2ème Degré (Unités A5 και Α6 ή Unité B2) ή Certificat Pratique de Langue Française (Sorbonne I) ή Dalf C1 ή Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ 1 του N.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του N.3149/2003 ή πτυχίο Α.Ε.Ι. γαλλόφωνου πανεπιστημίου αναγνωρισμένου από το ΔOΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
γ. Για τη γερμανική γλώσσα απαιτείται τουλάχιστον δίπλωμα Zentrale Mittelstufeprüfung ή Zentrale Oberstufeprüfung ή Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ 1 του N.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του N.3149/2003  ή πτυχίο Α.Ε.Ι. γερμανόφωνου πανεπιστημίου αναγνωρισμένου από το ΔOΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
δ. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά γλωσσομάθειας πρέπει να έχουν αποκτηθεί την τελευταία δεκαετία από την ημερομηνία λήξης της υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις.
ε. Ανάλογα προς τα ανωτέρω πιστοποιητικά γλωσσομάθειας απαιτούνται για την απόδειξη της κατοχής ή επάρκειας μιας δεύτερης ξένης γλώσσας.
6. Οι αλλοδαποί υποψήφιοι πρέπει να πιστοποιούν την ελληνομάθειά τους με την κατάθεση των οριζομένων από το νόμο Πιστοποιητικών Επάρκειας και Βεβαίωσης Ελληνομάθειας.
7. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις, διακρίσεις, λοιποί τίτλοι σπουδών πλην του πρώτου πτυχίου (εάν υπάρχουν).
8. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης Η/Υ (με βάση τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς του Α.Σ.Ε.Π. για τους τίτλους σπουδών και πιστοποιητικών που γίνονται δεκτοί ως αποδεικτικά στοιχεία επάρκειας).
9. Επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των υποψηφίων, που έχουν προσκομίσει εμπροθέσμως όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, γίνεται σε τρεις φάσεις:
1. Η πρώτη φάση είναι προκριματική. Απαραίτητη προϋπόθεση πρόκρισης στη δεύτερη φάση είναι τόσο η κατάθεση εμπροθέσμως όλων των δικαιολογητικών όσο και η πιστοποίηση των γνώσεων των υποψηφίων σε επίπεδο επάρκειας μιας από τις τρεις δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.
2. Η δεύτερη φάση συνίσταται από την εξέταση γραπτώς στα εξής γνωστικά αντικείμενα: «Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις» και «Πολιτική Επιστήμη», την ύλη των οποίων, ανά έτος, αποφασίζει η Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (ΠΓΣΕΣ) του Τμήματος και η οποία δημοσιοποιείται με ξεχωριστή ανακοίνωση.
3. Η τρίτη φάση περιλαμβάνει συνέντευξη.

Η τελική κατάταξη των υποψηφίων για την κάλυψη των 15 διαθέσιμων θέσεων φοίτησης στο Π.Μ.Σ. διαμορφώνεται ως ακολούθως:
1. Τα δύο εξεταζόμενα μαθήματα (μόρια = άθροισμα των ακεραίων βαθμών των δύο μαθημάτων).
2. Πρώτο πτυχίο (μόρια = ακέραιος βαθμός στην κλίμακα του 10Χ2).
3. Δεύτερο πτυχίο (μόρια 10).
4. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (μόρια 20).
5. Πιστοποίηση γνώσης δεύτερης δυτικοευρωπαϊκής γλώσσας (μόρια 10).
6. Η επαρκής γνώση μιας βαλκανικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται από ανάλογο πιστοποιητικό ή από το πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας του πτυχίου του υποψηφίου (μόρια 10).
7. Ερευνητική δραστηριότητα (εκτός της πτυχιακής ή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας) του υποψηφίου, η οποία αποδεικνύεται με δημοσιεύσεις ή με πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα (μόρια 10).
8. Συστατικές επιστολές (μόρια = 5 κάθε συστατική επιστολή). Οι απόφοιτοι του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών πιστώνονται απευθείας τα σχετικά μόρια στην τελική τους αξιολόγηση και συνεπώς δεν χρειάζεται να προσκομίζουν συστατικές επιστολές.
9. Επαγγελματική δραστηριότητα συναφής με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. (μόρια 10).
10. Αξιολόγηση της Επιτροπής Συνέντευξης (μόρια = ακέραιος βαθμός στην κλίμακα του 20).
Γενικό Σύνολο Μορίων: 140

Ο κατάλογος της συνολικής μοριοδότησης των υποψηφίων και η επιλογή των πρώτων 15 ανακοινώνεται στη Γραμματεία του Τμήματος. Η όλη διαδικασία επιλογής και εγγραφής υποψηφίων ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου κάθε έτους.
 
Πληροφορίες
Αναλυτικότερες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος, τηλ.: 23850-55200, 23850-55201, καθώς και στην ιστοσελίδα του
http://www.balkan.uowm.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved