nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών

 

Αθήνα 9.7.2010, 18:41

Το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών θα αντιμετωπισθεί συνολικά με νόμο, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τις αλλαγές που πλήττουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των νέων.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι επειδή εφέτος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και για τους πολίτες και για τους νέους ανθρώπους, το υπουργείο προχωρεί σε τρεις ρυθμίσεις.

Η πρώτη αφορά τη δυνατότητα ελεύθερης μετεγγραφής των νέων φοιτητών και σπουδαστών σε ομοταγή και αντίστοιχα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, από όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια, προς όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Θα δίνεται, δηλαδή, η δυνατότητα σε δύο αδέρφια να επιλέξουν μια από τις δύο πόλεις στις οποίες έχουν περάσει, ώστε να αντιμετωπίσουμε το θέμα των τριών σπιτιών. Ουσιαστικά οι μετεγγραφές θα είναι ελεύθερες προς όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η δεύτερη ρύθμιση αφορά τους φοιτητές που το εισόδημα των οικογενειών τους τα τρία τελευταία χρόνια είναι μικρότερο των 45.000, σε ποσοστό 4%, στους οποίους θα παρέχεται η δυνατότητα να μετεγγραφούν στον τόπο κατοικίας των γονέων τους.

Τέλος, με την τρίτη ρύθμιση θα αλλάξει η διαδικασία των μετεγγραφών σε πόλεις που έχουν τρεις ή τέσσερις ισότιμες σχολές, ώστε να ισοκατανεμηθούν οι φοιτητές. Δηλαδή, εάν στην Αθήνα υπάρχει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στον Πειραιά, να μπορούν να κατανέμονται δια του τρία, ώστε να μην έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών σε ένα Πανεπιστήμιο, πράγμα που δυσκολεύει εξαιρετικά τα μαθήματα.

Αναδίπλωση
Για αναδίπλωση του υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα κάνει λόγο ανακοίνωση της υπεύθυνης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ. "Το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας αναδιπλώθηκε μπροστά στις εσωκομματικές αντιδράσεις μέσα στο ΚΤΕ Μορφωτικών Υποθέσεων και δεν προχώρησε στην επιβολή πλαφόν 20% για τις μετεγγραφές των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών είναι, ασφαλώς, θετικό", επισημαίνει η κ. Βόζεμπεργκ και συνεχίζει: "Το περιεχόμενο της τροπολογίας, πάντως, δεν έχει ακόμη λάβει την τελική του μορφή και ουσιαστικά ζητήματα -όπως, για παράδειγμα, ο χρόνος ισχύος της διάταξης που επιτρέπει τις μετεγγραφές στο 3ο εξάμηνο  σε ποσοστό θέσεων 10%- παραμένουν αδιευκρίνιστα. Τα ερωτήματα από πλευράς των ενδιαφερομένων οικογενειών είναι πολλά, ενόψει της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved