nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τι είπε ο υπουργός Παιδείας στην ΟΛΜΕ

Αθήνα 6.12.2013, 21:4

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε σήμερα η ΟΛΜΕ. Νωρίτερα το μεσημέρι η Ομοσπονδία πραγματοποιησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο, μαζί με γονείς και μαθητές μουσικών σχολείων και ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση ήταν το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού (κυρίως σε ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, Μουσικά και Ειδική Αγωγή). 

Οι απαντήσεις του υπουργού ήταν κατά την ΟΛΜΕ οι παρακάτω:

«1. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, είναι 1874. Στις 6/12 συγκαλείται η τριμελής επιτροπή στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης για να ορίσει 1304 θέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές και διοικητικές θέσεις σε ΙΕΚ και ΣΕΚ και ένας αριθμός εκπαιδευτικών που έχουν δεύτερα πτυχία, χωρίς να μας ξεκαθαρίσει ποια θα είναι ακριβώς τελικά τα δεύτερα πτυχία για τα οποία θα δοθεί αυτή η δυνατότητα. Για τις υπόλοιπες θέσεις (570) ανέφερε ότι: (α) μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση για τους νοσηλευτές στο Υπ. Υγείας και τους βρεφονηπιοκόμους στους Δήμους και, (β) για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι μετά την 1η Ιανουαρίου 2014, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις, αλλά δεν δεσμεύετηκε ότι οι θέσεις αυτές θα είναι στις δομές του Υπ. Παιδείας. 
Δεν έδωσε όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ούτε συγκεκριμένη κατανομή των θέσεων αυτών. Στο επίμονο αίτημά μας να δεσμευτεί ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός απάντησε ότι θα το πει και στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Επιμείναμε στο ανυποχώρητο αίτημά μας να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σε εκπαιδευτικές δομές του Υπ. Παιδείας και να επαναλειτουργήσουν οι τομείς που καταργήθηκαν. 

2. Όσον αφορά τους διορισμούς αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών, ανέφερε ότι θα γίνει πρόσληψη άμεσα μέσω ΕΣΠΑ αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Ήδη σήμερα  ανακοινώθηκαν 1098 θέσεις που σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που διαθέτουμε, δεν καλύπτουν το σύνολο των κενών. Για τα Μουσικά σχολεία ανέφερε ότι έγιναν προσλήψεις Μουσικών οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν θα καλύψουν όλες τις ώρες που απαιτούνται. 

3. Για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΕΠΑΛ και γενικότερα για τα μαθήματα ειδικότητας στα ΕΠΑΛ στα οποία υπάρχουν τεράστια κενά και στα οποία δεν προβλέπεται να διοριστούν αναπληρωτές (ειδικά στις ειδικότητες που έχουν καταργηθεί) δεν μπόρεσε να δώσει σαφή απάντηση. Από την πλευρά μας επισημάναμε τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επαγγελματική εκπαίδευση και για την οποία ευθύνεται η πολιτική των περικοπών και των διαθεσιμοτήτων. 

4. Για την υλοποίηση των αποσπάσεων όσων εκπαιδευτικών έχουν εγκριθεί απάντησε ότι θα γίνουν, μόλις πάνε οι αναπληρωτές.

5. Για το θέμα των συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών, για τους οποίους ήδη υπάρχει θετική απόφαση του ΚΥΣΔΕ και δεν έχουν υπογραφεί από τον Υφυπουργό, επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

6. Για τις συνδικαλιστικές άδειες στις Γ.Σ των ΕΛΜΕ, οι οποίες προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία είπε ότι, δεν γνώριζε το έγγραφο του Υφυπουργό και είπε ότι θα το εξετάσει». 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα εκτιμήσει σε επόμενη συνεδρίασή του την κατάσταση και θα οργανώσει ανάλογα τον αγώνα του κλάδου.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved