nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Στο ΣτΕ για τις αποσπάσεις εκπαιδευτών των ΙΕΚ

Αθήνα 31.7.2014, 18:2

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Ομοσπονδίας κατά της απόφασης του υπουργού Παιδείας να αποσπαστούν εκπαιδευτές των ΙΕΚ στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, προκειμένου να διδάξουν στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούσαν σε αυτά, αντίστοιχα μαθήματα στις ειδικότητες στις οποίες οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, κατέθεσε σήμερα η ΟΛΜΕ.

Την ίδια στιγμή η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα - Απόλυση εξαπολύει μύδρους κατά του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα «διαθεσιμότητες - απολύσεις των εκπαιδευτικών».

* Ακολουθεί η επιστολή της Επιτροπής.


Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα - Απόλυση

Ποιός κοροϊδεύει ποιόν κύριε Λοβέρδο; 
Το"κρυφτούλι" του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις των εκπαιδευτικών

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/7/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε άμεσα στην απόλυση) καταγγέλλουμε τον απίστευτο εμπαιγμό που υφιστάμεθα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον κ. Α. Λοβέρδο αμέσως μετά την υπουργοποίησή του, δεσμεύτηκε ότι θα ενημερωθεί για το θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων των εκπαιδευτικών και θα μας απαντήσει άμεσα. Ενάμιση μήνα μετά και αφού έχει αθετήσει δυο συναντήσεις τις οποίες -μετά από δική μας απαίτηση- όρισε ο ίδιος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν απαράδεκτο εμπαιγμό και διγλωσσία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους δυο Υφυπουργούς Παιδείας, α) Ο μεν κ. Κουκοδήμος δεσμεύτηκε προσωπικά, μεταφέροντας και τη δέσμευση του Υπουργού, ότι δε πρόκειται να απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, ενώ ανέφερε ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό, στο 3ο Θερινό τμήμα της Βουλής και θα υπάρξει επαναφορά της μισθοδοσίας σε όσους έχει γίνει διακοπή. Ακόμα άφησε ανοιχτό το θέμα της επαναφοράς των καταργημένων ειδικοτήτων. 
β) Ο δε κ. Δερμεντζόπουλος δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση σχετικά με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικόςκαι να τοποθετηθούν όλοι σε εκπαιδευτικές θέσεις. Όσον αφορά την επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, απάντησε ότι δεν το συζητάει, γιατί αυτό σημαίνει κατάργηση του νόμου. Ανέφερε επίσης ότι οι πίνακες των προκηρύξεων 8 και 10 θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες και θα δοθεί 5νθήμερη προθεσμία για να επιλέξουν όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε δύο πίνακες.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε τον κ. Α. Λοβέρδο να αναλάβει την ευθύνη του, ως Υπουργός Παιδείας, να ξεκαθαρίσει ευθέως και χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια, την πολιτική του Υπουργείου στο θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων των εκπαιδευτικών.

Ζητάμε να τηρήσει τη σαφή δέσμευσή του -που μας μεταφέρθηκε από τον κ. Κουκοδήμο- ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, αυτό το διάστημα, να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση, πιθανά, ανέντιμων αιφνιδιασμών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε: 
- Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. 
- Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
- Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα - Απόλυση
http://diathesimoiekp.blogspot.gr/2014/07/blog-post_98.html
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved