nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαδικτυακή πύλη «AlumniNet» για αποφοίτους Πανεπιστημίου Αιγαίου

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.11.2014, 12:11

Ένα δίκτυο που στοχεύει στη διασύνδεση των αποφοίτων του Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την αγορά εργασίας, αλλά και στην μεταξύ τους επικοινωνία, εγκατέστησε πρόσφατα στο Ίδρυμα η εταιρεία Cardisoft (θυγατρική του ομίλου Entersoft ΑΕ).

Πρόκειται για τη διαδικτυακή πύλη AlumniNet (https://alunet.aegean.gr) που, όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο, «στο επίκεντρο της λειτουργίας της βρίσκεται το σύνολο των αποφοίτων του Πανεπιστημίου και των φορέων απασχόλησης της Ελλάδας (και του εξωτερικού) που αναζητούν εργαζόμενους».

Όταν προσεχώς το δίκτυο τεθεί σε λειτουργία θα προσφέρει στους αποφοίτους τη δυνατότητα να συνδέονται με άλλους αποφοίτους, με τα τμήματα του πανεπιστημίου, με το γραφείο διασύνδεσης, με επιχειρήσεις και με ιστοχώρους επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, όπως το LinkedIn. Θα μπορούν να ενημερώνονται για ανακοινώσεις του τμήματος απΆ το οποίο προέρχονται και να δικτυώνονται και να επικοινωνούν με άλλους αποφοίτους, να δέχονται ειδοποιήσεις (alerts) για προσθήκη νέων καταχωρήσεων και αγγελιών θέσεων εργασίας, να δημιουργούν λίστα επαφών (φίλων) και τέλος να βρίσκουν ακόμη και συμβουλές ή άλλες χρηστικές πληροφορίες.

Ο χρήστης - απόφοιτος θα έχει επίσης τη δυνατότητα εισαγωγής στοιχείων από άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπως π.χ. το LinkedIn, θα μπορεί να “ανεβάζει” φωτογραφίες και videos και να “κατεβάζει” αρχεία, να επικοινωνεί με ηλεκτρονικά μηνύματα, να διανέμει, να συμμετέχει στη δημιουργία ομάδων και τη διαχείριση εκδηλώσεων, να ανανεώνει το επαγγελματικό του προφίλ με νέες καταχωρήσεις κ.ο.κ.

Βασικό λειτουργικό χαρακτηριστικό του δικτύου είναι ότι επιτρέπει την οριζόντια διάχυση της πληροφορίας σε  όλα τα υποσυστήματα που λειτουργούν πάνω στην πλατφόρμα AlumniΝet και όπως όλα τα κοινωνικά δίκτυα λειτουργεί αμφίδρομα. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα σε  εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις νΆ αναζητήσουν αποφοίτους οποιουδήποτε τμήματος που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά και στους αποφοίτους ενός τμήματος να ενημερωθούν για καταχωρήσεις σχετικές με εκπαιδευτικές - επαγγελματικές ευκαιρίες που έχουν αναρτηθεί σε επιμέρους συστήματα διαχείρισης. Η καταχώρηση, για παράδειγμα, μιας προκήρυξης, γνωστοποιείται αυτόματα σε όλους τους χρήστες των υποσυστημάτων με προφίλ αποφοίτων που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της θέσης. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το AlumniΝet πρέπει κι αυτές να εγγράφονται στο δίκτυο συμπληρώνοντας ένα εταιρικό προφίλ με τα στοιχεία τους. 

«Το AlumniNet υποστηρίζει τη δημιουργία και συντήρηση κοινωνικών δεσμών μεταξύ των αποφοίτων τμημάτων του Πανεπιστημίου», επισημαίνει ο υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης Λογισμικού της Cardisoft ΑΕ, Αστέριος Φωτιάδης. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που είναι μοναδικό στον ευρωπαϊκό πανεπιστημαικό χώρο με τέτοια γεωγραφική εξακτίνωση. Βοηθάει στην ενημέρωση των αποφοίτων για την εκπαιδευτική κι επαγγελματική διαδρομή συναδέλφων τους και στη γνωστοποίηση εκπαιδευτικών/επαγγελματικών επιλογών τους, τυχόν εμπειριών, προοπτικών και διεξόδων, καθώς και των τάσεων που επικρατούν στην αγορά εργασίας”.

Εκτός αυτών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει τη δυνατότητα παρακολουθώντας τα αποτελέσματα του AlumniNet, να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και να υποδεικνύει πιθανές μεταβολές στην εκπαιδευτική και ερευνητική στρατηγική των τμημάτων ενώ έχει τη δυνατότητα ένταξης και των φοιτητών και σύνδεσης και με άλλα δίκτυα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, με παρόμοια δίκτυα πανεπιστημίων.

H Cardisoft υποστηρίζει ότι η μελλοντική δημιουργία ενός πολυδικτύου αποφοίτων από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και ταυτόχρονα ενός μητρώου Ελληνικών επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό, θα δρούσε καταλυτικά στη μείωση των ανέργων- πτυχιούχων, ο δείκτης ανεργίας των οποίων έχει εκτιναχθεί σε υψηλό ποσοστό.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και είναι ένα από τα νεότερα πανεπιστήμια της χώρας, με πέντε σχολές και συνολικά 16 τμήματα σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Ρόδο, Σύρο και Σάμο. Οι απόφοιτοί του είναι 12.500 φοιτητές (επί 44.000 εγγεγραμμένων), οι 6.000 από αυτούς αποφοίτησαν τα τελευταία χρόνια.

Το έργο
Το Έργο "Σύστημα Διαχείρισης και Υποστήριξης Αποφοίτων (AlumniNet)" του Πανεπιστημίου Αιγαίου (με κωδικό ΟΠΣ 304270), που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (ΕΣΠΑ 2007-2013, «Ψηφιακή Σύγκλιση», με ¶ξονα  προτεραιότητας 02 «ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής»). Η εταιρεία Cardisoft που το ολοκλήρωσε, έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού και ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφόρησης στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.


ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Η δομή του Δικτύου © Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved