Πάτρα 3.11.2006, 10:32 Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, πληροφορικής, μαθηματικών, πολιτισμού και τεχνών και μια σειρά άλλα παρέχει στους κατοίκους της Αχαΐας το νεοσύστατο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) του νομού στην Πάτρα.
Ειδικότερα, τα θεματικά πεδία των προγραμμάτων σπουδών του ΚΕΕ περιλαμβάνουν μαθήματα: * Ξένων γλωσσών(αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) * Βασικών γνώσεων μαθηματικών και στατιστικής * Εκμάθησης Η/Υ και τεχνολογιών πληροφορικής * Οικονομίας - διοίκησης επιχειρήσεων - μάρκετινγ * Πολιτισμού και εικαστικών τεχνών * Εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς
Εκτός από τα γενικά προγράμματα υπάρχουν και ειδικά που προσφέρονται βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών των πληθυσμιακών ομάδων της περιοχής (τσιγγάνοι, φυλακισμένοι, παλιννοστούντες κ.α.).
Τα προγράμματα είναι διάρκειας 25, 50, 75, 100, 125 και 250 ωρών και προσφέρονται εντελώς δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες, άνεργοι και εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, εκπαιδευτικό επίπεδο, καταγωγή, θρησκεία κ.λπ. Μοναδική προϋπόθεση για την παρακολούθηση είναι η αναγνώριση και η αποδοχή από τους συμμετέχοντες ότι η μάθηση είναι μια συνεχής διαδικασία που θα τους στηρίζει στην αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών και προβλημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο ΚΕΕ, Σχολικό Διαμέρισμα Δροσιάς, Πόντου και Καλαβρύτων (έναντι Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα), Πάτρα, τηλ.: 2610-317236, ώρες 9.00 - 17.00 καθημερινά.
Τι είναι τα ΚΕΕ Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων συνιστούν καινοτομία στο πεδίο της δια βίου μάθησης και της ισότητας των ευκαιριών στην εκπαίδευση. Απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες της χώρας και έχουν ως πρωταρχικό στόχο να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες ή να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική ανάπτυξη τους, στην απασχολησιμότητα τους, στην κοινωνική συμμετοχή τους, καθώς και στην πολιτισμική καλλιέργεια τους.
Είναι εκπαιδευτικές δομές της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΓΓΕΕ) και υποστηρίζονται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ). Η λειτουργία τους εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του υπουργείου Παιδείας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 75 % και από το ελληνικό Δημόσιο κατά 25 %.
|