ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Απαντήσεις για την επάρκεια γνώσης της ελληνικής γλώσσας

Αθήνα 8.5.2017, 22:53

Απαντήσεις σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με την επάρκεια γνώσης της ελληνικής γλώσσας, δίνει με εγκύκλιό της προς τις περιφέρειες της χώρας, η αρμόδια διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας του υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επαγγελματίες υγείας, πολίτες κράτους-μέλους της ΕΕ που επιθυμούν την μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας για να παρέχουν υπηρεσίες, εφόσον οι τίτλοι σπουδών τους που αποκτήθηκαν σε κράτος-μέλος της ΕΕ αναγνωρίζονται με το σύστημα της αυτόματης αναγνώρισης, οφείλουν να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Οι υπήκοοι κρατών-μελών της ΕΕ ή οι υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν τα δικαιώματα των κοινοτικών υπηκόων υποβάλλουν βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους-μέλους της Ε.Ε (άρθρο 42 του ν. 4071/2012 - ΦΕΚ 85 Α), ή πιστοποιητικό μόνιμης διαμονής κοινοτικού υπηκόου (κάρτα Ευρωπαίου πολίτη, άρθρο 42 του ν. 4071/2012 ΦΕΚ 85 Α), ή δελτίο ταυτότητος ομογενούς, ή άδεια διαμονής ομογενούς (άρθρο 81 του ν. 4251 /2014 ΦΕΚ 80 Α), ή δελτίο διαμονής μέλους οικογένειας ‘Έλληνα, ή δελτίο μόνιμης διαμονής, ή προσωποπαγή άδεια διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών (άρθρα 82, 83,84, 85 και 87 του ν. 4251 /2014 και άρθρο 3 του ν. 4443/2016 ), ή άδεια επί μακρόν διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας (άρθρα 88,97 και 106 του ν. 4251/2014), ή άδεια διαμονής δεύτερης γενιάς (άρθρο 108 του ν. 4251/2014), ή κατοχή μπλε κάρτας της ΕΕ (άρθρα 114 και 120 του ν. 4251/2014), ή δεκαετή άδεια παραμονής (άρθρο 138 του ν. 4251/2014) οφείλουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τους να υποβάλλουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ή από το Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ή από το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών που απευθύνονται για την αναγνώρισή τους στον ΕΟΠΠΕΠ ή στο ΣΑΕΠ θα προσκομίσουν το πιστοποιητικό ελληνομάθειας σύμφωνα με τα οριζόμενα από τους παραπάνω φορείς.

Το ανωτέρω πιστοποιητικό δεν απαιτείται για όσους είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ή απόφοιτοι Κολεγίου, ή Ελληνικού Πανεπιστημίου, ή διαθέτουν απόφαση ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ (ΔΙΚΑΤΣΑ) μετά από εξετάσεις.

Το πιστοποιητικό ελληνομάθειας θα προσκομισθεί με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και στον φορέα έκδοσης της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος υγείας.

Επιπλέον, όσον αφορά στην αντιστοίχιση του βαθμού των τίτλων σπουδών με τους ελληνικούς τίτλους, η αρμοδιότητα ανήκει στον ΔΟΑΤΑΠ και ΕΟΠΠΕΠ.

Η απόλυτη εφαρμογή της παρούσας εγκυκλίου απαιτεί την παρέλευση του ευλόγου χρονικού διαστήματος των οκτώ μηνών από την ημερομηνία συμπερίληψης του πιστοποιητικού ελληνομάθειας στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την χορήγηση της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος υγείας και για τη χορήγηση απόφασης χρήσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας.




© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved