nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνάντηση ΟΛΜΕ - Χριστοφιλοπούλου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

 

Αθήνα 19.2.2010, 16:22

Το θέμα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη δομή, τη λειτουργία και το περιεχόμενο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό έθεσε σήμερα στην υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο υπουργείο.

Η ΟΛΜΕ επέμεινε στη διαφανή διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών που αποσπώνται στο εξωτερικό και την έγκαιρη κατάρτιση των πινάκων όλων των λειτουργικών κενών ενιαία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες αδιαφανών διαδικασιών και ζήτησε να αλλάξει άμεσα το θεσμικό πλαίσιο επιλογής των Συντονιστών και να ενισχυθεί ο ρόλος του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΕΠΥΣΔΕ).

Σημειώνεται ότι με τα νέα φορολογικά μέτρα όπως έχουν εξαγγελθεί, καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση του επιμισθίου των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. Άποψή της ΟΛΜΕ είναι ότι το επιμίσθιο δεν αποτελεί επίδομα αλλά βοήθημα (θεμελιώδης δηλαδή οικονομική συνθήκη) στους συναδέλφους για να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος διαβίωσης στις χώρες υποδοχής. Επιπροσθέτως με τις προωθούμενες ρυθμίσεις αυξάνεται η φορολόγηση αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι αδυνατούν να συγκεντρώσουν αποδείξεις, αφού διαμένουν στο εξωτερικό.

Η ΟΛΜΕ απαίτησε να αντιμετωπιστεί ενιαία η απόσπαση των εκπαιδευτικών που έχουν σύζυγο μόνιμο κάτοικο εξωτερικού ανεξάρτητα από το έτος τέλεσης του γάμου, με ταυτόχρονη εξασφάλιση δικλείδων για  να αποκλεισθούν φαινόμενα κατάχρησης.

Επίσης, ζήτησε να γίνεται η πρόσληψη ομογενών εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αριθμό θέσεων που ήδη έχει προκαθοριστεί και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της Υπηρεσίας, με διαφανή διαδικασία επιλογής.

Τέλος, κατήγγειλε την ασυνέπεια της ελληνικής πολιτείας, δεδομένου ότι εκκρεμεί, από το 2005, η υπεσχημένη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αύξηση του επιμισθίου (9%), και επανέλαβε την πάγια θέση της για έναρξη εφαρμογής της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης στα σχολεία του εξωτερικού (Ενισχυτική Διδασκαλία), στα Γυμνάσια και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) στα Λύκεια.

Η υφυπουργός επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει και δεσμεύτηκε να διαβιβάσει τα οικονομικά αιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, η ΟΛΜΕ κατέθεσε υπόμνημα για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved