nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΕΠ: 84.809 προσλήψεις σε εννέα χρόνια, 40.000 μονιμοποιήσεις (14/11/05)
 


Αθήνα 14.10.2005, 18:43
Η συνήθης παραβατικότητα στις προσλήψεις, προσφιλές θέμα των δημοσιογράφων, ήταν πέρυσι μειωμένη κατά τι και έτσι κατά την σημερινή παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης 2004 του ΑΣΕΠ η συζήτηση κύλησε σε υποτονικά πλαίσια, με αναμόχλευση των επικαίρων ή και χρονιζόντων θεμάτων: συμβασιούχοι, επιλαχόντες (αυτοί μας τέλειωσαν), συνέντευξη, τεστ.

Το ενδιαφέρον τονώθηκε κάπως όταν ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής κ. Γιώργος Βέης δήλωσε ότι τάσσεται αναφανδόν υπέρ της προφορικής συνέντευξης, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να διανυθεί ακόμη πολύς δρόμος μέχρι να εξασφαλιστούν τα εχέγγυα και να εξευρεθούν οι «αμέμπτου ηθικής», ικανοί και ακριβοπληρωμένοι συνεντεύκτες για να προχωρήσει το πράγμα. Και πώς να μην είναι επιφυλακτικός ο πρόεδρος όταν διαπιστώνει ότι τελευταία τα αιτήματα για προσλήψεις έχουν σημειώσει σημαντική κάμψη, καθώς οι φορείς περιμένουν εναγωνίως την 17η Νοεμβρίου που θα τους δίνεται η δυνατότητα να τη ζητούν από το ΑΣΕΠ. Ήδη ταπροεόρτια ερωτήματα πέφτουν βροχή και μάλιστα ένας φορέας όνομα και μη χωριό- ζήτησε να μάθει αν μπορεί να την εφαρμόσει στις προσλήψεις καθαριστριών!

Ως προς τα εξαγγελθέντα εδώ και τρία χρόνια τεστ, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά ότι αυτά θα είναι συμπληρωματικά στην διαδικασία της σειράς προτεραιότητας και θα δίνουν επιπλέον μόρια στους υποψηφίους που προαιρετικά- θα λαμβάνουν μέρος στις σχετικές εξετάσεις, οι οποίες θα γίνονται κάθε τρία χρόνια με την μέθοδο των πολλαπλών επιλογών και οι σχετικοί πίνακες θα έχουν ισχύ επίσης τρία χρόνια. Το πότε θα ξεκινήσουν; Αγνωστο προς το παρόν.

Στο μέτωπο των συμβασιούχων όλα βαίνουν... αδέξια. Συνολικά 2.478 φορείς έχουν υποβάλλει αιτήματα για την μονιμοποίηση 73.702 και τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν να κουβαλάνε φακέλους. Το ΑΣΕΠ εξέδωσε οριστικές αποφάσεις για 21.754 συμβασιούχους 918 φορέων, θετικές για τους μισούς. Υπολογίζεται ότι τελικά θα μονιμοποιηθούν περίπου 40.000 καιοι δικηγόροι θα πιάσουν δουλειά. Που έχουν πιάσει προ πολλού δηλαδή, μάλιστα για πρώτη φορά ο πρόεδρος δηλώνει ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Στην 168 σελίδων έκθεση, που παραθέτουμε ολόκληρη στο συνημμένο αρχείο, γίνεται μια αναδρομή στα δεκάχρονα του ΑΣΕΠ και στους σχετικούς πίνακες αποδεικνύεται ότι μόλις 84.809 μόνιμοι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν μέσω αυτού στο Δημόσιο από το 1994 έως και το 2004. Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στο περιβόητο άρθρο 6 του ν. 2527/97 που ανοίγει διάπλατα παράθυρα (αυτό που εμείς πολεμάμε, αλλά εσείς δεν βοηθάτε όσο πρέπει), και ζητείται η αλλαγή του.

 

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η έκθεση ΑΣΕΠ 2004 (αρχείο pdf 1,89 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved