nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Όλες οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (11/7/06)


Αθήνα 11.7.2006, 22:56
Όλες οι προσλήψεις να περνούν από το ΑΣΕΠ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ΔΕΚΟ ή με σύμβαση έργου, η προφορική συνέντευξη να περιοριστεί μόνο στις προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού, οι φορείς να προγραμματίζουν τις προσλήψεις τους σε βάθος τριετίας και να δημιουργηθούν ηλεκτρονικοί πίνακες απασχολούμενου προσωπικού.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία πρότασης νόμου για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα που κατέθεσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ (θα την βρείτε ολόκληρη στα «Δελτία Τύπου») και που «θα κλείσει όλα τα παράθυρα στις προσλήψεις», όπως είπε ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Κατά την παρουσίαση της πρότασης ο κ. Βενιζέλος καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι από τις εκλογές του 2004 έως σήμερα παρακολουθούμε μια συστηματική, σχεδόν καθημερινή προσπάθεια, αποδόμησης των εγγυήσεων του κράτους δικαίου, της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στον ευαίσθητο αυτό χώρο των προσλήψεων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ τόνισε ότι έχουμε φτάσει στο κραυγαλέο φαινόμενο στελέχη της κυβέρνησης να εξαγγέλλουν στις συνεντεύξεις την ανάγκη παράκαμψης του ΑΣΕΠ και αντικατάστασης του ΑΣΕΠ, αδιανόητες παλαιοκομματικές προτάσεις, οι οποίες ουσιαστικά καταστρατηγούν την έννομη τάξη της χώρας και το Σύνταγμα και προκαλούν την αντίδραση της κοινής γνώμης.

Για το ΑΣΕΠ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ το στηρίζει και δεν το βλέπει σαν φραγμό, βραχνά και αιτία καθυστέρησης. Μπορεί να κάνει καλά και γρήγορα τη δουλειά του, να εκδίδει αποτελέσματα με εγγυήσεις διαφάνειας και νομιμότητας, αρκεί να στελεχωθεί και να απλοποιηθούν κάποιες διαδικασίες που είναι αναγκαίο να απλοποιηθούν, πρόσθεσε.

Τέλος, α
ναφερόμενος στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου είναι καταλυτικές και επιβάλλουν τόσο τη συμπλήρωση και τροποποίηση της νομοθεσίας όσο και την επανεξέταση από το ΑΣΕΠ περιπτώσεων συμβασιούχων που απερρίφθησαν στο πρώτο ή στο τελικό στάδιο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις και οι δηλώσεις που ακολούθησαν προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης. «Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό εκκρεμές που κινείται μεταξύ πολιτικής υποκρισίας και πολιτικούς θράσους», είπε για την πρόταση ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει πότε ήλθε σ’ επαφή με την έννοια της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας στις προσλήψεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ συνοδεύουν την πρόταση νόμου με απαράδεκτες ανακρίβειες, με τις οποίες διαστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα, υπολογίζοντας στη συνδρομή των διαχρονικών φερεφώνων τους, ενώ για μια ακόμη φορά ανέσυρε και έδωσε στην δημοσιότητα πίνακες και στοιχεία για τις προσλήψεις, που αποδεικνύουν -κατά τη γνώμη του- ότι η κυβέρνηση υπηρετεί την αξιοκρατία και προστατεύει το ΑΣΕΠ, αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved