nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πώς μοριοδοτούνται οι συμβασιούχοι (αναλυτικοί πίνακες) (21/11/06)


Αθήνα 21.11.2006, 18:49
Με ένα μέτρο που εφαρμόζεται εδώ και τέσσερα χρόνια στις προσλήψεις και που πολλοί θεωρούν ότι κινείται εκτός συνταγματικών ορίων επειδή δίνει δυσανάλογα υψηλή βαθμολογία σε σχέση με τα άλλα κριτήρια, προσπαθεί η κυβέρνηση να «χρυσώσει το χάπι» των συμβασιούχων. Κατά πόσο είναι εφικτή η μονιμοποίηση τους με το μέτρο αυτό;

Κατ’ αρχήν να επισημάνουμε ότι με το μέτρο αυτό οι συμβασιούχοι (ο όρος δεν είναι σωστός, αλλά τον χρησιμοποιούμε χάριν της γενικευμένης του χρήσης) δεν πριμοδοτούνται κατά 50% στο σύνολο της βαθμολογίας τους, όπως εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί όλες αυτές τις ημέρες οι κυβερνητικοί, αλλά μόνο στο κριτήριο της εμπειρίας. Δηλαδή σε ένα μόνο από τα πολλά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Η κυβέρνηση προτείνει στους συμβασιούχους να διεκδικήσουν την μονιμοποίησή τους συμμετέχοντας στις διαδικασίες πρόσληψης με σειρά προτεραιότητας (άρθρο 18 του ν. 2190/94), που οργανώνει το ΑΣΕΠ ή άλλος φορέας, κάνοντας χρήση του ευεργετήματος που τους δίνει ο νόμος για προσαύξηση της βαθμολογίας της εμπειρίας τους κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος συμβασιούχος συγκεντρώσει 100 μονάδες από την προϋπηρεσία του στον δημόσιο τομέα θα πάρει ως… μπόνους άλλες 100 μονάδες, δηλαδή σύνολο 200 μονάδες, εκεί που οι «κοινοί» υποψήφιοι, αυτοί δηλαδή που δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν την ιδιότητα του συμβασιούχου, θα πάρουν 100 μονάδες.

Συνολικά οι συμβασιούχοι μπορούν να πάρουν έως 210 μονάδες επιπλέον για προϋπηρεσία έως 60 μήνες. Το όριο των 60 μηνών είναι το ανώτερο που πριμοδοτείται. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος συμβασιούχος διαθέτει προϋπηρεσία στο δημόσιο τομέα π.χ. 70 μηνών, θα αναγνωρισθεί μόνο η προϋπηρεσία των 60 μηνών, για την οποία θα λάβει προσαυξηση στην βαθμολογία 210 μονάδες.

Τον τρόπο που προσμετρώνται οι μονάδες της προϋπηρεσίας μπορείτε να τον δείτε αναλυτικά στους παρακάτω πίνακες. Συνοπτικά αναφέρουμε ότι για κάθε μήνα προϋπηρεσίας οι υποψήφιοι δικαιούνται 5 μόρια τον πρώτο χρόνο, 8 τον δεύτερο, 9 τον τρίτο, 8 τον τέταρτο και 5 τον πέμπτο χρόνο.

Αρα, ένας «κοινός» υποψήφιος μπορεί να πάρει έως 210 μονάδες από προϋπηρεσία στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, ενώ ένας συμβασιούχος έως 420 μονάδες (210 επιπλέον) για προϋπηρεσία στον δημόσιο τομέα. Αυτές οι 210 το πολύ μονάδες είναι το μοναδικό πλεονέκτημα που δίνεται στους συμβασιούχους. Από εκεί και πέρα αρχίζουν να μετράνε τα άλλα κριτήρια, τα οποία διαφοροποιούνται από βαθμίδα σε βαθμίδα (ΠΕ - ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και δίνουν ίδια βαθμολογία σε όλους τους υποψηφίους, συμβασιούχους και μη.

Όπως φαίνεται και στους πίνακες, τα άλλα κριτήρια που βαθμολογούνται προκειμένου να βγει η τελική βαθμολογία και οι διοριστέοι είναι: ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών (στη δεκάβαθμη κλίμακα, που πολλαπλασιάζεται επί 100 και μπορεί να δώσει έως 1.000 μονάδες), ο δεύτερος τίτλος σπουδών, η κατοχή διδακτορικών ή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, η συμμετοχή σε σεμινάρια ΟΑΕΔ, το πτυχίο ΙΕΚ, η πολυτεκνία, η ανεργία κ.λπ., ανάλογα με την βαθμίδα που ανήκει η θέση (ΠΕ – ΤΕ, ΔΕ, ή ΥΕ).

Όπως θα παρατηρήσετε, τα κριτήρια επιλογής στις ΠΕ και ΤΕ κατηγορίες είναι περισσότερα από αυτά των ΥΕ και ΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι το πλεονέκτημα που δίνεται στους συμβασιούχους για την εμπειρία (έως 210 μονάδες) είναι μεγαλύτερο στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ και μικρότερο στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά ότι οι συμβασιούχοι των ΥΕ και ΔΕ κατηγοριών έχουν περισσότερες ελπίδες μονιμοποίησης από ότι αυτοί των κατηγοριών ΠΕ – ΤΕ. Κι αυτό γιατί σε κάθε διαδικασία επιλογής παρεμβαίνουν άλλοι παράγοντες και κυρίως η περιοχή και ο φορέας που ανήκει η θέση, καθώς και ο αριθμός των «κοινών» υποψηφίων και των συμβασιούχων που θα την διεκδικήσουν.

Στους δήμους π.χ., που το είδος των συμβασιούχων ευδοκιμεί, αν προκηρυχθεί μια θέση οδηγού είναι σίγουρο ότι θα την διεκδικήσουν πολλοί συμβασιούχοι, οπότε το πλεονέκτημα των 210 το πολύ μονάδων της εμπειρίας παύει να είναι πλεονέκτημα, καθώς ο «αγώνας» θα κριθεί στα άλλα κριτήρια.

Ή στην κατηγορία ΠΕ, αν κάποιος έχει διδακτορικό δίπλωμα παίρνει 300 μονάδες και υπερκαλύπτει τις 210 το πολύ μονάδες της προσαύξησης της εμπειρίας που θα λάβει ένας συμβασιούχος που δεν διαθέτει ανάλογο τίτλο.

Η περιπτωσιολογία είναι ανεξάντλητη και επαφίεται στους συμβασιούχους να σταθμίζουν τα εκάστοτε δεδομένα για να βγάζουν τα συμπεράσματά τους, πάντα κατά προσέγγιση. Ο μόνος γενικός κανόνας που ισχύει, είναι ο εξής: όσο περισσότερους βαθμούς συγκεντρώνει κάποιος στα υπόλοιπα κριτήρια (εκτός εμπειρίας), τόσες περισσότερες ελπίδες πρόσληψης έχει.

Όμως, για να κάνει κάποιος συμβασιούχος χρήση του πλεονεκτήματος που του δίνει ο νόμος, θα πρέπει να προκηρυχθεί η αντίστοιχη θέση. Το αν και πότε θα γίνει αυτό, δεν επιδέχεται πρόβλεψης.

Ως προς την απόδειξη του είδους της εμπειρίας, οι συμβασιούχοι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, αφού το ΑΣΕΠ θα τους ζητήσει να την βεβαιώσουν με μια υπεύθυνη δήλωση.

Σημειώνεται ότι για να επωφεληθούν του… ευεργετήματος οι συμβασιούχοι θα πρέπει να συμμετέχουν αποκλειστικά στις διαδικασίες πρόσληψης με σειρά προτεραιότητας, καθώς το μέτρο δεν έχει εφαρμογή στις προσλήψεις με γραπτό διαγωνισμό ή με την ειδική διαδικασία που προβλέπεται για το ειδικό επιστημονικό προσωπικό (και περιλαμβάνει και προφορική συνέντευξη). «Πόρτα» θα τρώνε και στις προσλήψεις των ΔΕΚΟ, που ως γνωστόν ελέγχονται μερικώς από το ΑΣΕΠ.

Συμπέρασμα
Είναι τελικά το μέτρο της μοριοδότησης της εμπειρίας ικανό να οδηγήσει τους συμβασιούχους ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της… στρατιάς τους, στην πολυπόθητη μονιμότητα; Η εμπειρία δείχνει ότι ένα ποσοστό τα καταφέρνει. Στις διαδικασίες πρόσληψης το ποσοστό αυτό άλλες φορές είναι μεγαλύτερο και άλλες μικρότερο. Το ΑΣΕΠ δεν διαθέτει στατιστικά στοιχεία για να μπορεί κανείς να διαμορφώσει σαφή εικόνα.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την άποψη ότι η ρύθμιση αυτή δεν είναι συνταγματικώς ορθή, αφενός επειδή εξαιρεί ανάλογη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και αφετέρου επειδή χορηγεί βαθμολογία δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με αυτήν των άλλων κριτηρίων. Αν στο μέλλον επιβεβαιωθούν, δεν θα αποτελεί έκπληξη. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά στις προσλήψεις που μια διατάξη νόμου κρίνεται εκ των υστέρων αντισυνταγματική.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι το παραπάνω μέτρο ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007, ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα παραταθεί με νέα νομοθετική ρύθμιση. Εκτός κι αν στο μεταξύ κερδίσει έδαφος η πρόταση που υιοθετούν πολλοί τόσο στο ΑΣΕΠ όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών, για κατάργηση του κριτηρίου της εμπειρίας στις προσλήψεις. Οπότε, κάτι άλλο θα πρέπει να εφευρεθεί για την προικοδότηση των συμβασιούχων...

*  *  *

* Ακολουθούν τρεις πίνακες με τα κριτήρια που βαθμολογούνται στην διαδικασία πρόσληψης με σειρά προτεραιότητας, αντίστοιχα για τις κατηγορίες ΠΕ - ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ. Περιλαμβάνεται και η προσαύξηση της εμπειρίας.
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης των παρακάτω κριτηρίων (άρθρο 8 του ν. 3051/2002, όπως ισχύει).ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕ - ΤΕ)

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΜΟΝΑΔΕΣ

 
Α. ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

1

Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα).

Ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (βάση 5, άριστα 10) υπολογίζεται με δύο δεκαδικά ψηφία (π.χ. 8.00).

 

 

Βαθμός Χ 100
(π.χ. 8.00Χ100=800)

2

Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με το βασικό τίτλο σπουδών.

Για τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ως δεύτερος τίτλος σπουδών (στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης) βαθμολογούμενος ως κριτήριο με 150 μονάδες, σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του με το ν. 3051/2002, θεωρείται μόνο τίτλος ΑΕΙ προκειμένου για θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και ΤΕΙ για τις θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

150

3

Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης.

 

 

70

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Βαθμολογούνται αθροιστικά μέχρι δύο τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών

4

Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης

300

5

Διδακτορικό δίπλωμα σε άλλο γνωστικό αντικείμενο

150

6

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης

 

150

7

Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης σε άλλο γνωστικό αντικείμενο

 

50

 

Β. ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Υπολογίζεται
εμπειρία έως 60 μήνες

8

Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες

5 ανά μήνα
(π.χ. 12Χ5=60)

9

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

8 ανά μήνα

10

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

9 ανά μήνα

11

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

8 ανά μήνα

12

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

5 ανά μήνα

13

Προσάυξηση των μονάδων της εμπειρίας κατά 50% (αφορά κυρίως συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ή έργου).

Σε περίπτωση κατά την οποία ο χρόνος της αποκτηθείσας εμπειρίας, σε καθήκοντα της ίδιας ή παρεμφερούς ειδικότητας με αυτή της προκηρυσσόμενης θέσης, διανύθηκε σε Υπηρεσίες του Δημοσίου, σε Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. πρώτου ή δεύτερου βαθμού, σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ.3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997 και είναι, αθροιστικά, ίσος ή μεγαλύτερος των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, ο αριθμός των μονάδων για το κριτήριο της κατά τα ανωτέρω αποκτηθείσας εμπειρίας προσαυξάνεται κατά 50%. Προσαύξηση στη βαθμολογία για το κριτήριο της εμπειρίας συνεπάγεται και ο χρόνος συμμετοχής σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαική ΄Ενωση, τα οποία, δυνάμει προγραμματικών συμβάσεων ή κοινών υπουργικών αποφάσεων, υλοποιούνται στους Ο.Τ.Α., μέσω δημοτικών ή κοινοτικών επιχειρήσεων ή ανωνύμων εταιρειών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα παραπάνω εφαρμόζονται για το χρόνο εμπειρίας που αποκτήθηκε από το 1990 μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2005.
Για τους συμβασιούχους των ΚΕΠ η προσάυξηση είναι 55%.
*
Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 31.12.2007, χρονικό διάστημα που αναμένεται να παραταθεί με νέα νομοθετική ρύθμιση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Αν π.χ. κάποιος συγκεντρώνει 300 μονάδες, σύμφωνα με την αναγραφόμενη παραπάνω μοριοδότηση, παίρνει άλλες 150 μονάδες επιπλέον, σύνολο 450)

 

Γ. ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Για περισσότερες ξένες γλώσσες η βαθμολογία είναι αθροιστική

14

Αριστη γνώση ξένης γλώσσας

70

15

Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας

50

16

Καλή γνώση ξένης γλώσσας

30


Δ. ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ (παραμεθόριες περιοχές - νησιά)
Προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι υποψήφιοι που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι ή μόνο δημότες μη μόνιμοι κάτοικοι νομών ή νησιών ή παραμεθορίων περιοχών εφόσον δηλώσουν με δήλωσή τους ότι δεσμεύονται να υπηρετήσουν στις προκηρυσσόμενες θέσεις επί δεκαετία τουλάχιστον

17

Δημότης και μόνιμος κάτοικος ή Δημότης μη μόνιμος κάτοικος δήμου ή κοινότητας παραμεθορίων νομών ή

παραμεθορίων περιοχών ή νησιών

Προτάσσονται όλων των υποψηφίων εφόσον έχουν τα προσόντα που ορίζει η προκήρυξη

 

Ε. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η συνέντευξη βαθμολογείται μόνο για τις θέσεις των κλάδων που ορίζονται στην προκήρυξη (αν υπάρχουν)

18

Συντελεστής που κυμαίνεται από 0,80 έως και 1,20 επί της βαθμολογίας με βάση τα παραπάνω κριτήρια

 

 
ΣΤ. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

19

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των ισοβαθμούντων προηγείται ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες στο πρώτο κριτήριο και αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν τα κριτήρια χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, προηγείται αυτός που έχει τον αρχαιότερο τίτλο σπουδών με βάση το έτος απόκτησής του και αν αυτός συμπίπτει, προηγείται ο μεγαλύτερος στην ηλικία με βάση την ημερομηνία γέννησής του. Αν εξαντληθούν όλα τα παραπάνω κριτήρια, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται για τους υποψηφίους της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) σε δημόσια κλήρωση.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΕ)

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΜΟΝΑΔΕΣ

 
Α. ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

1

Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα).

Ο βαθμός βασικού τίτλου σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (αναγόμενος στην 10βαθμη κλίμακα)

υπολογίζεται με δύο δεκαδικά ψηφία

 

 

Βαθμός Χ 100
(π.χ. 8.00Χ100=800)

2

Δίπλωμα ΙΕΚ ΟΕΕΚ ή δεύτερος τίτλος σπουδών.

Δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΕΕΚ 12μηνης τουλάχιστον φοίτησης ή

δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης της αυτής εκπαιδευτικής

βαθμίδας με το τίτλο σπουδών που απαιτείται από την προκήρυξη. Για τους υποψηφίους πλήρωσης θέσεων

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), για τις οποίες από το νόμο ή από την προκήρυξη απαιτούνται ως τυπικά

προσόντα διορισμού διαζευκτικά περισσότεροι τίτλοι σπουδών Δ.Ε. από ένα, υποψήφιος που κατέχει δύο ή

περισσότερους από τους τίτλους αυτούς, προκειμένου για την κατάταξή του στον κύριο πίνακα, βαθμολογείται,

σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης Α΄ της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 3051/2002, με 150 μονάδες για το

δεύτερο τίτλο σπουδών, χωρίς να ερευνάται αν ο δεύτερος τίτλος σπουδών είναι σε αντικείμενο συναφές με το

γνωστικό αντικείμενο της θέσης, διότι η συνάφεια τεκμαίρεται, αφού και ο δεύτερος τίτλος σπουδών αποτελεί

τυπικό προσόν διορισμού στις προκηρυχθείσες θέσεις. Προκειμένου όμως για κατάταξή σε επικουρικούς πίνακες

υποψήφιος που κατέχει δύο ή περισσότερους τίτλους, από τους τίτλους που απαιτούνται για την κατάταξή του

στον επικουρικό πίνακα δεν βαθμολογείται σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης Α΄ της παρ. 2 του άρθρου

8 του ν. 3051/2002, με 150 μονάδες ακόμα και αν ο δεύτερος τίτλος είναι σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό

αντικείμενο της θέσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

150

3

Πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων ή σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της θέσης.

 

 

70

 

Β. ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Υπολογίζεται
εμπειρία έως 60 μήνες

4

Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες

5 ανά μήνα
(π.χ. 12Χ5=60)

5

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

8 ανά μήνα

6

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

9 ανά μήνα

7

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

8 ανά μήνα

8

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

5 ανά μήνα

9

Προσάυξηση των μονάδων της εμπειρίας κατά 50% (αφορά κυρίως συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ή έργου).

Σε περίπτωση κατά την οποία ο χρόνος της αποκτηθείσας εμπειρίας, σε καθήκοντα της ίδιας ή παρεμφερούς ειδικότητας με αυτή της προκηρυσσόμενης θέσης, διανύθηκε σε Υπηρεσίες του Δημοσίου, σε Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. πρώτου ή δεύτερου βαθμού, σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ.3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997 και είναι, αθροιστικά, ίσος ή μεγαλύτερος των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, ο αριθμός των μονάδων για το κριτήριο της κατά τα ανωτέρω αποκτηθείσας εμπειρίας προσαυξάνεται κατά 50%. Προσαύξηση στη βαθμολογία για το κριτήριο της εμπειρίας συνεπάγεται και ο χρόνος συμμετοχής σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαική ΄Ενωση, τα οποία, δυνάμει προγραμματικών συμβάσεων ή κοινών υπουργικών αποφάσεων, υλοποιούνται στους Ο.Τ.Α., μέσω δημοτικών ή κοινοτικών επιχειρήσεων ή ανωνύμων εταιρειών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα παραπάνω εφαρμόζονται για το χρόνο εμπειρίας που αποκτήθηκε από το 1990 μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2005.
Για τους συμβασιούχους των ΚΕΠ η προσάυξηση είναι 55%.

* Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 31.12.2007, χρονικό διάστημα που αναμένεται να παραταθεί με νέα νομοθετική ρύθμιση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(π.χ. Αν κάποιος συγκεντρώνει 300 μονάδες, σύμφωνα με την αναγραφόμενη παραπάνω μοριοδότηση, παίρνει άλλες 300 μονάδες επιπλέον, σύνολο 600)

 

Γ. ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Για περισσότερες ξένες γλώσσες η βαθμολογία είναι αθροιστική

10

Αριστη γνώση ξένης γλώσσας

70

11

Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας

50

12

Καλή γνώση ξένης γλώσσας

30


Δ. ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ (παραμεθόριες περιοχές - νησιά)
Προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, ανεξάρτητα από το σύνολο των μονάδων που συγκεντρώνουν, οι υποψήφιοι που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι ή μόνο δημότες μη μόνιμοι κάτοικοι νομών ή νησιών ή παραμεθορίων περιοχών εφόσον δηλώσουν με δήλωσή τους ότι δεσμεύονται να υπηρετήσουν στις προκηρυσσόμενες θέσεις επί δεκαετία τουλάχιστον

13

Δημότης και μόνιμος κάτοικος ή Δημότης μη μόνιμος κάτοικος δήμου ή κοινότητας παραμεθορίων νομών ή

παραμεθορίων περιοχών ή νησιών

Προτάσσονται όλων των υποψηφίων εφόσον έχουν τα προσόντα που ορίζει η προκήρυξη

 

Ε. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η συνέντευξη βαθμολογείται μόνο για τις θέσεις των κλάδων που ορίζονται στην προκήρυξη (αν υπάρχουν)

14

Συντελεστής που κυμαίνεται από 0,80 έως και 1,20 επί της βαθμολογίας με βάση τα παραπάνω κριτήρια

 

ΣΤ. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

15

Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ των ισοβαθμούντων προηγείται ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες στο πρώτο κριτήριο και αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν τα κριτήρια χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, προηγείται αυτός που έχει τον αρχαιότερο τίτλο σπουδών με βάση το έτος απόκτησής του και αν αυτός συμπίπτει, προηγείται ο μεγαλύτερος στην ηλικία με βάση την ημερομηνία γέννησής του. Αν εξαντληθούν όλα τα παραπάνω κριτήρια, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται για τους υποψηφίους της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) σε δημόσια κλήρωση.

 

 

 

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΥΕ)

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΜΟΝΑΔΕΣ

 
Α. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

1

Ανήλικα τέκνα
1. Για καθένα από τα δύο πρώτα

2. Για καθένα από τα επόμενα

 

100

200

2

Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας

300

3

Χρόνος ανεργίας
Για κάθε εξάμηνο ανεργίας και έως 8 συνολικά

50

(π.χ. 50Χ8=400)

4

Ηλικία
1. ‘Εως και 24 ετών
2. ‘Ανω των 24 έως και 30 ετών

 

50

75

 

Β. ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Υπολογίζεται
εμπειρία έως 60 μήνες

5

Εμπειρία για τους πρώτους 12 μήνες

5 ανά μήνα
(π.χ. 12Χ5=60)

6

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

8 ανά μήνα

7

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

9 ανά μήνα

8

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

8 ανά μήνα

9

Εμπειρία για τους επόμενους 12 μήνες

5 ανά μήνα

10

Προσάυξηση των μονάδων της εμπειρίας κατά 50% (αφορά κυρίως συμβασιούχους ορισμένου χρόνου ή έργου).

Σε περίπτωση κατά την οποία ο χρόνος της αποκτηθείσας εμπειρίας, σε καθήκοντα της ίδιας ή παρεμφερούς ειδικότητας με αυτή της προκηρυσσόμενης θέσης, διανύθηκε σε Υπηρεσίες του Δημοσίου, σε Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. πρώτου ή δεύτερου βαθμού, σε Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει, ή σε φορείς της παρ.3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997 και είναι, αθροιστικά, ίσος ή μεγαλύτερος των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, ο αριθμός των μονάδων για το κριτήριο της κατά τα ανωτέρω αποκτηθείσας εμπειρίας προσαυξάνεται κατά 50%. Προσαύξηση στη βαθμολογία για το κριτήριο της εμπειρίας συνεπάγεται και ο χρόνος συμμετοχής σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαική ΄Ενωση, τα οποία, δυνάμει προγραμματικών συμβάσεων ή κοινών υπουργικών αποφάσεων, υλοποιούνται στους Ο.Τ.Α., μέσω δημοτικών ή κοινοτικών επιχειρήσεων ή ανωνύμων εταιρειών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα παραπάνω εφαρμόζονται για το χρόνο εμπειρίας που αποκτήθηκε από το 1990 μέχρι την 23η Φεβρουαρίου 2005.
* Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 31.12.2007, χρονικό διάστημα που αναμένεται να παραταθεί με νέα νομοθετική ρύθμιση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Αν π.χ. κάποιος συγκεντρώνει 300 μονάδες, σύμφωνα με την αναγραφόμενη παραπάνω μοριοδότηση, παίρνει άλλες 150 μονάδες επιπλέον, σύνολο 450)


ΣΤ. ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

11

Μεταξύ ισοβαθμούντων υποψηφίων προηγείται ο υποψήφιος που έχει περισσότερες μονάδες στο πρώτο κριτήριο και αν αυτές συμπίπτουν στο δεύτερο κριτήριο και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια χωρίς να καταστεί δυνατός ο καθορισμός της σειράς μεταξύ των ισοβαθμούντων, προηγείται ο υποψήφιος που είναι κάτοχος απολυτηρίου τριταξίου γυμνασίου και μεταξύ αυτών, ο υποψήφιος που έχει το μεγαλύτερο βαθμό.

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved