nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προσλήψεις: Προς πίνακες διοριστέων διετούς διάρκειας (13/6/07)


Αθήνα 13.6.2007, 22:31
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Με στόχο να καταστήσει το σύστημα προσλήψεων πιο ευέλικτο, το ΑΣΕΠ εισηγείται στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών να επεκταθεί σε όλες τις προσλήψεις με τη διαδικασία της σειρά προτεραιότητας (αρθρο 18 του ν. 2190/94) το μέτρο της διετούς ισχύος των πινάκων διοριστέων.

Σήμερα οι πίνακες αυτοί ισχύουν για ένα χρόνο, διάστημα κατά το οποίο οι φορείς έχουν δικαίωμα να προχωρούν σε αναπληρώσεις όταν κάποιος υποψήφιος δεν αποδέχεται τη θέση του ή παραιτείται από αυτήν. Εξαίρεση αποτελούν οι λεγόμενοι «κυλιόμενοι πίνακες», οι οποίοι ισχύουν για δύο χρόνια αλλά εφαρμόζονται σε ελάχιστους κλάδους – ειδικότητες και ειδικότερα σε αυτούς της πληροφορικής και του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το υπουργειο Εσωτερικών θα αποδεχτεί την πρόταση του ΑΣΕΠ και θα προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις ώστε το μέτρο να εφαρμοσθεί το συντομότερο δυνατόν. Η προσαρμογή αναμένεται να γίνει σταδιακά, με την ένταξη στο μέτρο ενός ορισμένου αριθμού κλάδων - ειδικοτήτων κάθε φορά.

Με την εφαρμογή του μέτρου οι φορείς θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις, καθώς θα τους δίνεται η δυνατότητα να καλύπτουν άμεσα τις κενές ή κενούμενες θέσεις, κάτι που αποδεικνύει και η μέχρι τώρα εμπειρία από την εφαρμογή των «κυλιόμενων πινάκων».   

Εννοείται ότι η διετής ισχύς των πινάκων διοριστέων θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας που εκδίδονται κάθε χρόνο.

Ενιαίες προκηρύξεις ΟΤΑ
Οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας στους ΟΤΑ ‘α και β’ βαθμίδας, που μέχρι σήμερα γίνονται μέσω μεμονωμένων προκηρύξεων και με ευθύνη των φορέων, να γίνονται από το ίδιο το ΑΣΕΠ με δύο ή τρεις μαζικές προκηρύξεις που θα εκδίδει ετησίως.

Τα παραπάνω θα εισηγηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών καθώς θεωρεί ότι έτσι θα επισπευστούν σημαντικά οι διαδικασίες πρόσληψης στους ΟΤΑ (δήμους, κοινότητες, νομαρχίες). Κάτι ανάλογο εφαρμόσθηκε τελευταία στις προσλήψεις των νοσοκομείων και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά αφού και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι αναπληρώσεις διορισθέντων περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό.

Έχει διαπισωθεί ότι ένα σημαντικό μέρος των καθυστερήσεων που σημειώνεται στις προσλήψεις που οργανώνουν οι ίδιοι οι φορείς οφείλεται στα λάθη που κάνουν κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, τα οποία είναι υπερδιπλάσια από αυτά που κάνει το ΑΣΕΠ στις διαδικασίες που οργανώνει το ίδιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved