nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κατ' εξαίρεση θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο γονείς και αδερφοί των θυμάτων στα Τέμπη (16/6/07)


Αθήνα 16.6.2007, 16:21
Κατ’ εξαίρεση θα προσλαμβάνονται σε τακτικές θέσεις του δημόσιου τομέα, συμμετέχοντας σε διαδικασίες πρόσληψης με σειρά προτεραιότητας ή με γραπτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, οι γονείς και ένας αδελφός ή αδελφή των θυμάτων του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος των Τεμπών της 13ης  Απριλίου 2003.

Στην περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν επιθυμούν ή λόγοι υγείας δεν τους επιτρέπουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος διορισμού, αυτό μεταβιβάζεται, εάν πρόκειται για μαθητές, σε έναν γονέα ή έναν αδελφό ή μία αδελφή τους, ενώ για τους λοιπούς σοβαρά τραυματισθέντες σε σύζυγο ή ένα τέκνο τους.
Το παραπάνω δικαίωμα διορισμού δεν αναγνωρίζεται στα πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση ποινικού δικαστηρίου για το συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα.

Προϋποθέσεις
1. Για το διορισμό απαιτείται:
α) Να έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε γραπτό διαγωνισμό ή σε διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ ή από τους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 της παρούσας.

Προσλαμβάνονται δε καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου από την προκήρυξη αριθμού θέσεων, εφόσον: α) επιτύχουν σε γραπτό διαγωνισμό ή β) καταταγούν σε πίνακα προτεραιότητας, σε σειρά πέραν του αριθμού των διοριστέων
β) Να έχουν, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε φορέα, τα απαιτούμενα για τις θέσεις που επιθυμούν να διορισθούν γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού, όπως αυτά ορίζονται στη σχετική προκήρυξη.
Ο διορισμός, αν δεν υπάρχει κενή θέση, γίνεται σε προσωποπαγή θέση που συνιστάται με την απόφαση διορισμού στον φορέα που έχει δηλώσει ως πρώτη προτίμηση και καταλαμβάνει την πρώτη θέση του οικείου κλάδου ή ειδικότητας που θα κενωθεί στο φορέα αυτόν, οπότε καταργείται αυτοδικαίως η προσωποπαγής θέση.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
Οι δικαιούχοι για διορισμό οφείλουν, εφόσον προκηρύσσονται θέσεις αντίστοιχες με τα προσόντα τους, να υποβάλουν, μαζί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την οικεία προκήρυξη, και τα ακόλουθα:
α) Ληξιαρχική πράξη θανάτου του αποβιώσαντος προσώπου, στην περίπτωση διορισμού των δικαιούχων της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της παρούσας. β) Βεβαίωση Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ενός ιατρού αυτής από την οποία να πιστοποιείται ο σοβαρότατος τραυματισμός καθώς και η νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην περίπτωση διορισμού των δικαιούχων της παραγράφου 2 του άρθρου 1 της παρούσας.
γ) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι δεν έχει καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση ποινικού δικαστηρίου για το τροχαίο δυστύχημα στη διάβαση των Τεμπών την 13η Απριλίου 2003 ο ίδιος ή το πρόσωπο από το οποίο μεταβιβάζεται σε αυτόν το δικαίωμα διορισμού και δεν έχει διοριστεί με βάση τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 25 του ν. 3200/2003 άλλο άτομο της οικογένειας, καθώς και υπεύθυνες δηλώσεις παραίτησης όλων των λοιπών δικαιούχων υπέρ του αιτούντος το διορισμό.
δ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του αιτούντος στο οποίο να εμφανίζονται όλα τα μέλη της οικογένειας του και η συγγενική σχέση του με τον θανόντα ή τραυματισθέντα εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος. ε) Δικαστική απόφαση ή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής, από την οποία να προκύπτει ότι ο θάνατος ή ο τραυματισμός, συνεπεία του οποίου ακολούθησε η νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επήλθε από το τροχαίο δυστύχημα στη διάβαση Τεμπών την 13η Απριλίου 2003.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved