nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επερώτηση ΠΑΣΟΚ για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών (21/3/08)


Αθήνα 21.3.2008, 08:02
Επερώτηση στη Βουλή για τον χρόνο διεξαγωγής και την ποιότητα του επικείμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, κατέθεσαν προχθές 19 Μαρτίου 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

"Σαν να μην έφταναν στην δημόσια παιδεία τα προβλήματα με τις τραγικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, με τους επί πολλούς μήνες απλήρωτους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, κ.λπ., ήρθε και η αμφισβήτηση της ποιότητας του διαγωνισμού πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, λόγω «πειραματισμών» του υπουργείου Παιδείας με την ύλη των εξετάσεων να συμπληρώσει την απαράδεκτη εικόνα. Η αμφισβήτηση αυτή προέρχεται από τα πλέον επίσημα και αρμόδια χείλη: τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Βέη", τονίζεται στην επερώτηση.

Παρακάτω γίνεται λόγος για κάποιες δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ σε αθηναϊκή εφημερίδα: "Πάντως ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο διαγωνισμός να διενεργηθεί στις αρχές του επόμενου έτους, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο. Ο ίδιος εξήγησε ότι οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στο ΑΣΕΠ αλλά στο ίδιο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, όπως είπε «πολλές φορές πειραματίζεται με την ύλη του διαγωνισμού». Και έσπευσε να δηλώσει πως, όσο νωρίτερα διενεργηθεί ο διαγωνισμός, τόσο πιο γρήγορα θα εκδοθούν και τα αποτελέσματά του. Ο κ. Βέης δεν παρέλειψε να σχολιάσει την εξεταστέα ύλη, κυρίως για τον κλάδο των φιλολόγων, την οποία χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη», κάνοντας λόγο για «βάναυσο σύστημα εξέτασης των συγκεκριμένων υποψηφίων». Εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καθορίσουν όλες τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του διαγωνισμού".

Στο δια ταύτα η επερώτηση αναφέρει: "Η έλλειψη διδασκόντων είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και η έγκαιρη διενέργεια και η υψηλή ποιότητα του σχετικού διαγωνισμού αποτελούν βασικές εγγυήσεις για την αριθμητική και επαγγελματική επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού. Λόγω της υψηλής ανεργίας των νέων πτυχιούχων, οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ και ιδίως αυτοί που σχετίζονται με την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προσελκύουν συχνά τεράστιους αριθμούς υποψηφίων, οι οποίοι, λόγω ανταγωνισμού, γίνονται αντικείμενα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης από κάθε είδους «φροντιστήρια», τα οποία δεν διστάζουν να χρεώνουν υπέρογκα δίδακτρα, εμφανιζόμενα μάλιστα ως ...εκπαιδευτικοί οργανισμοί, με διαφημίσεις στην  τηλεόραση".

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός πότε σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας να διεξάγει τον διαγωνισμό, πώς αξιολογεί την ποιότητα του διαγωνισμού από πλευράς εξεταστέας ύλης και τιθεμένων ερωτημάτων στους υποψηφίους, εάν έχει μέχρι τώρα προβεί σε επιστημονική αξιολόγηση της ποιότητας του διαγωνισμού, ιδίως σε συνάρτηση με το τελικώς επιλεγόμενο προσωπικό, και πώς αξιολογεί τις επισημάνσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ περί «βάναυσου συστήματος εξέτασης» και «πειραματισμών με την εξεταστέα ύλη». Επίσης, σκοπεύει να αντιδράσει στο φαινόμενο εκμετάλλευσης της αγωνίας των υποψηφίων εκπαιδευτικών από ποικίλα «φροντιστήρια» και πώς.

Σημειώνεται ότι το θέμα του διαγωνισμού ανακίνησε πριν από περίπου ένα μήνα η Proslipsis, υποβάλλοντας στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ ερώτηση για το εάν αυτή τη φορά ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί έγκαιρα, για να λάβει την απάντηση ότι το ΑΣΕΠ θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε η προκήρυξη να εκδοθεί τον Ιούνιο και εξετάσεις να διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved