nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τελικές οδηγίες ΑΣΕΠ για το τεστ δεξιοτήτων 21/11/08


Αθήνα 21.11.2008, 16:22
Νέες οδηγίες προς όσους συμμετάσχουν στις επικείμενες ειδικές εξετάσεις του τεστ δεξιοτήτων, συμεριλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία, εξέδωσε το ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά:

Η εξέταση θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008 και θα διαρκέσει 3 ώρες και 30 λεπτά, όπως γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση που έχει ήδη καταχωριστεί στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και έχει αναρτηθεί σε όλες τις Νομαρχίες και τα Επαρχεία της επικράτειας, μαζί με το συγκεντρωτικό πίνακα των εξεταστικών κέντρων στα οποία λάβει χώρα η γραπτή δοκιμασία.

Η προσέλευση στα εξεταστικά κέντρα πρέπει να γίνει μεταξύ 09:00 και 09:30 το πρωί, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να βρίσκονται μέσα στις αίθουσες εξετάσεων και να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι το αργότερο στις 10:00. Το χρονοδιάγραμμα προσέλευσης θα τηρηθεί αυστηρά, επομένως όσοι παρουσιαστούν μετά το κλείσιμο των θυρών (09:30) δεν θα γίνουν δεκτοί στις εξετάσεις.

Για τη διαπίστωση της ταυτότητάς τους οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας (υπό τον όρο ότι θα φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, π.χ. άδεια οδήγησης). Εάν δε διαπιστωθεί η ταυτότητα του εξεταζόμενου, δε θα επιτραπεί η είσοδός του στο εξεταστικό κέντρο.

Η κατανομή των εξεταζομένων στις αίθουσες θα γίνει αλφαβητικά με βάση το επώνυμό τους, σύμφωνα με τους καταλόγους που έχουν αποσταλεί στα εξεταστικά κέντρα.

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους 2 στιλό διαρκείας (μπλε ή μαύρου χρώματος). Απαγορεύεται η χρήση γομολάστιχας ή διορθωτικού (μπλάνκο). Επίσης, δεν επιτρέπονται βιβλία, γραπτές σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθήματα και οποιαδήποτε υπολογιστική μηχανή. Οι εξεταζόμενοι μπορούν όμως να έχουν μαζί τους ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.

Τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και τοποθετημένα στο πάτωμα δίπλα στο κάθισμά τους.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στις αίθουσες εξετάσεων δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Για τις απαντήσεις στις ερωτήσεις θα δοθούν ειδικά Απαντητικά Φύλλα, στο οικείο πλαίσιο των οποίων οι επιτηρητές θα επικολλήσουν την ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα με το γραμμικό κωδικό (barcode). Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται στο επάνω τμήμα της (ονοματεπώνυμο κτλ.). Στη συνέχεια θα πρέπει να υπογράψουν στον προβλεπόμενο χώρο πάνω από την ετικέτα, φροντίζοντας η υπογραφή να μη βγαίνει έξω από το πλαίσιο και να μην αλλοιώνει το γραμμικό κωδικό (barcode).

Προκειμένου οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν μελλοντικά γύρω από θέματα που αφορούν τη συμμετοχή τους στο τεστ (όπως η βαθμολογία τους κτλ) είναι απαραίτητο να κρατήσουν -σύμφωνα με τις οδηγίες που θα τους δοθούν από τους επιτηρητές- το 10ψήφιο κωδικό που αναγράφεται στο κάτω αριστερά τμήμα της ετικέτας.

Τα θέματα εξέτασης μαζί με τυχόν επεξηγήσεις θα διανεμηθούν στους συμμετέχοντες από τους επιτηρητές με την έναρξη της εξέτασης. Ο υπολογισμός του χρόνου εξέτασης (3 ώρες και 30 λεπτά) θα ξεκινήσει με τη διανομή των θεμάτων.

Πριν από την έναρξη της εξέτασης και προκειμένου οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με το είδος της εξέτασης αυτής θα τους διανεμηθούν ορισμένες (10 – 15) “Ενδεικτικές Ερωτήσεις Εξάσκησης”.

Η έξοδος από την αίθουσα δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους πριν περάσει μία ώρα από την έναρξη της εξέτασης.

Οι εξεταζόμενοι, πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στους επιτηρητές το Απαντητικό τους Φύλλο μαζί με όλο το άλλο έντυπο υλικό που θα τους έχει διανεμηθεί (θέματα, οδηγίες κτλ.) και να υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων – Απόντων».

Με την παράδοση των Απαντητικών Φύλλων οι επιτηρητές αφού ελέγξουν τα ατομικά στοιχεία του εξεταζόμενου, θα τα καλύψουν παρουσία του με μαύρο αδιαφανές αυτοκόλλητο κάλυμμα και θα υπογράψουν στις αντίστοιχες θέσεις του Απαντητικού Φύλλου. Επίσης θα καταστρέψουν το βοηθητικό μέρος του Απαντητικού Φύλλου, καθώς και το υπόλοιπο υλικό που θα τους παραδοθεί (θέματα, οδηγίες, πρόχειρο).

Με τη λήξη του χρόνου εξέτασης οι εξεταζόμενοι που βρίσκονται ακόμα στην αίθουσα θα πρέπει να σηκωθούν από τις θέσεις τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει τις απαντήσεις τους, ενόσω οι επιτηρητές θα μαζεύουν τα Απαντητικά Φύλλα και όλο το άλλο υλικό που θα έχει διανεμηθεί. Μετά την παράδοση των Απαντητικών Φύλλων οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Εξεταζόμενοι που δεν παραδίδουν το Απαντητικό Φύλλο ή χρησιμοποιούν βοηθήματα ή αλληλοβοηθούνται ή επιθέτουν στο Απαντητικό Φύλλο σημεία αναγνώρισης ή δε συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και τις οδηγίες των υπευθύνων της αίθουσας ή διαταράσσουν την τάξη ή χρησιμοποιούν μέσα επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον ή, γενικά, δολιεύονται την εξέταση αποβάλλονται από την αίθουσα και αποκλείονται από την περαιτέρω διαδικασία, αφού προηγουμένως κληθούν σε άμεση ακρόαση.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων, άλλων συσκευών τηλεπικοινωνίας ή υπολογιστικών μηχανών συνεπάγεται αποβολή από την εξέταση.

Άτομα με αναπηρίες
Οι συμμετέχοντες στην ειδική γραπτή δοκιμασία (τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων) της 30ης Νοεμβρίου 2008 που έχουν δυσχέρεια πρόσβασης στα εξεταστικά κέντρα λόγω κινητικών προβλημάτων, μπορούν να προσέλθουν κατ’ επιλογή τους είτε στην Αθήνα στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Αχιλλέως 37-41 και Μυλλέρου, είσοδος από πεζόδρομο Γιατράκου, Μεταξουργείο) ή στο 3ο Γενικό Λύκειο Δάφνης (Σοφ. Βενιζέλου 79, Δάφνη), είτε στη Θεσσαλονίκη στο 2ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Ικτίνου 5, Θεσσαλονίκη) ή στο 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης (Αλεξ. Παπαναστασίου 13, συγκρότημα Ευκλείδη, Θεσσαλονίκη), στα οποία θα υπάρχουν οι κατάλληλες «ράμπες», αφού προηγουμένως έλθουν σε επικοινωνία με το ΑΣΕΠ στα τηλ.: 213-1319402, 213-1319404 και 213-1319409, ώρες: 8:30 - 15:00.

Οι συμμετέχοντες στην ειδική γραπτή δοκιμασία που εμπίπτουν στις ειδικές διατάξεις για τα άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων και των οποίων οι αιτήσεις έγιναν δεκτές από την Ειδική Επιτροπή, θα διαγωνισθούν στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Αχιλλέως 37 – 41 και Μυλλέρου, είσοδος από πεζόδρομο Γιατράκου, τηλ.: 210-5221158, 210-5225189, ανεξαρτήτως της Νομαρχίας για την οποία δήλωσαν προτίμηση εξέτασης. Οι εξεταζόμενοι των οποίων οι αιτήσεις για την παραπάνω ειδική εξέταση δεν έγιναν δεκτές μπορούν να λάβουν μέρος στη γραπτή δοκιμασία μαζί με τους λοιπούς συμμετέχοντες, σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησής τους και σε συνδυασμό με τον πίνακα των εξεταστικών κέντρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Όλοι οι εξεταζόμενοι που εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία (δεκτοί και αποκλειόμενοι) έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως και τηλεφωνικώς. Εάν κάποιος εξ’ αυτών δεν έχει λάβει σχετική ειδοποίηση, παρακαλείται να απευθυνθεί στο ΑΣΕΠ, τηλ.: 213-1319412 και 213-1319408.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εξεταζόμενοι πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μεταξύ 9:00 και 9:30 το πρωί. Μετά το κλείσιμο των θυρών στις 9:30 δε θα επιτρέπεται η είσοδος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved