nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Καταγγελία: Ημέτεροι κατέλαβαν τις 55 θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας 21/4/09


Αθήνα 21.4.2009, 12:12
"Στημένο" διαγωνισμό και διορισμούς ημετέρων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταγγέλλει αναγνώστης που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

Πρόκειται για 55 θέσεις που καλύφθηκαν μέσω προκήρυξης που εξέδωσε το παραπάνω υπουργείο πριν από μερικούς μήνες. Η εν λόγω προκήρυξη αφενός περιελάμβανε "φωτογραφικά" προσόντα και αφετέρου δεν όριζε αντικειμενικά κριτήρια επιλογής, οπότε τα... παρατράγουδα ήταν αναμενόμενα. Επίσης, δεν έδινε στους υποψηφίους τη δυνατότητα υποβολής ουσιαστικής ένστασης.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη προέβλεπε την -εκτός ΑΣΕΠ- πλήρωση 55 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις Γενικές Διευθύνσεις: α) Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ), β) Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), γ) Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), καθώς και στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η επιλογή των υποψηφίων έγινε από από τριμελή Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η οποία είχε αρμοδιότητα και για την διενέργεια προσωπικής συνέντευξης. 

Όπως καταγγέλει ο αναγνώστης (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας), ανάμεσα στους επιτυχόντες περιλαμβάνονται Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, ειδική συνεργάτης του πρωθυπουργού, στενός συγγενής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, μετακλητή αναπληρώτρια διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού υπουργείου, στενός συγγενής υφυπουργού, υποψήφια της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΝΔ) για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που μάλιστα εξελέγη το 2004, Γενική Γραμματέας Διεθνούς Ιδρύματος, διοικητική διευθύντρια Ινστιτούτου για την Άμυνα, πρόεδρος τοπικού πυρήνα της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Κεντρικής της Επιτροπής, στενό συγγενικό πρόσωπο πρόεδρου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων υπουργείου, κ.ά.

Με αφορμή την επιστολή να επισημάνουμε -για μια ακόμα φορά- τον γενικό κανόνα που λέει ότι: προκήρυξη που δεν περιλαμβάνει αντικειμενικά κριτήρια επιλογής κρύβει πάντοτε πελατειακό τρόπο πρόσληψης. Δυστυχώς τέτοιες είναι οι περισσότερες εκτός ΑΣΕΠ προκηρύξεις (κι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που η Proslipsis υποστηρίζει την ύπαρξη της Ανεξάρτητης Αρχής -παρά τις αδυναμίες της- και ζητεί την ενδυνάμωσή της).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved