nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οδηγίες ΑΣΕΠ προς υποψήφιους εκπαιδευτικούς (8/7)


Αθήνα 8.7.2005
Οδηγίες προς τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις της 16ης Ιουλίου και συγκεκριμένα των κλάδων – ειδικοτήτων ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17 και ΠΕ 18, εξέδωσε πριν λίγη ώρα το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με αυτές, οι εξετάσεις θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί και στο οποίο αναφέρονται οι πόλεις και τα εξεταστικά κέντρα.

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει σε δύο θεματικές ενότητες ανά κλάδο: η πρώτη το πρωί θα καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο και η δεύτερη το απόγευμα τη διδακτική μεθοδολογία και τα παιδαγωγικά.

Η διάρκεια της εξέτασης κάθε θεματικής ενότητας αρχίζει με τη διανομή των θεμάτων στους υποψήφιους. Τα θέματα για την εξέταση του κάθε μαθήματος μαζί με τις επεξηγήσεις θα διανεμηθούν γραπτά από τους επιτηρητές με την έναρξη της εξέτασης. Λόγω του αναγκαίου χρόνου για την τηλεμετάδοση και αναπαραγωγή των θεμάτων, θα υπάρξει ένα διάστημα αναμονής από την έναρξη της εξέτασης μέχρι το χρόνο που θα δοθούν τα θέματα, από τον οποίο πάντως μετράται η διάρκεια της εξέτασης. Στους υποψήφιους θα δοθεί ο προβλεπόμενος για την εξέταση χρόνος των τεσσάρων ωρών, ανεξάρτητα από την ώρα που θα διανεμηθούν τα θέματα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο διαγωνιζόμενος έχει την ευχέρεια να διαθέσει για κάθε μάθημα όση ώρα κρίνει απαραίτητη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπερβεί το σύνολο της ώρας που ορίζεται στο πρόγραμμα.

Η προσέλευση των υποψηφίων πρέπει να γίνει το αργότερο μία ώρα πριν την έναρξη της εξέτασης της κάθε θεματικής ενότητας, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος. Για τη διαπίστωση της ταυτότητάς τους πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό που φέρει επικυρωμένη φωτογραφία (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδηγήσεως). Εάν δεν διαπιστώνεται η ταυτότητα του υποψηφίου, δεν θα επιτραπεί η είσοδός του στην αίθουσα.

Οι υποψήφιοι κατανέμονται στις αίθουσες με βάση την αλφαβητική σειρά του επωνύμου τους, σύμφωνα με τους καταλόγους που θα βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα. μαζί τους μπορούν να φέρουν δύο στυλό διαρκείας (μπλέ ή μαύρο) και μία γομολάστιχα, εάν το επιθυμούν. Δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, βιβλία, σημειώσεις γραπτές, ή άλλου είδους βοηθήματα, καθώς και κινητά τηλέφωνα ή άλλα συστήματα τηλεπικοινωνίας, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού (blanco), η χρήση οιασδήποτε υπολογιστικής μηχανής. Αντίθετα μπορούν να έχουν μαζί τους ένα θερμός με νερό ή αναψυκτικό.

Οι επιτηρητές της αίθουσας επικολλούν στα οικεία πλαίσια των τετραδίων ή των απαντητικών φύλλων ειδικές αυτοκόλλητες ετικέτες (barcodes), με τα ατομικά στοιχεία των υποψηφίων, τα οποία, πρέπει να ελεγχθούν από τους υποψηφίους, οι οποίοι στη συνέχεια υπογράφουν στον προβλεπόμενο χώρο πάνω από την κάθε ετικέτα. Η υπογραφή δεν θα πρέπει να βγει έξω από το οικείο πλαίσιο και φυσικά δεν πρέπει να αλλοιώσει τις ετικέτες (barcodes), οι οποίες, κατά την παράδοση των τετραδίων ή απαντητικών φύλλων θα καλυφθούν με αδιαφανές αυτοκόλλητο κάλυμμα από τους επιτηρητές.

Η έξοδος από τις αίθουσες δεν επιτρέπεται αν δεν έχει παρέλθει τουλάχιστον μία ώρα από την έναρξη της εξέτασης.

Με τη λήξη των εξετάσεων οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν το τετράδιο ή το απαντητικό φύλλο μαζί με όλο το άλλο γραπτό υλικό που τους έχει δοθεί (θέματα, οδηγίες κλπ), πριν την έξοδό τους από την αίθουσα.

Οι επιτηρητές κατά την παράδοση των τετραδίων ή των απαντητικών φύλλων ελέγχουν τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου, τα οποία καλύπτονται με μαύρο αδιαφανές αυτοκόλλητο κάλυμμα, παρουσία του και υπογράφουν στην τελευταία σελίδα των απαντήσεων του τετραδίου ή στις αντίστοιχες θέσεις του απαντητικού φύλλου. Επιπλέον, καταστρέφουν το βοηθητικό μέρος του απαντητικού φύλλου, καθώς και το υπόλοιπο γραπτό βοηθητικό υλικό (θέματα, οδηγίες, πρόχειρο).

Μετά τη λήξη του χρόνου εξέτασης, που μετριέται από τη διανομή των θεμάτων, οι διαγωνιζόμενοι που έχουν παραμείνει στην αίθουσα εγείρονται και οι επιτηρητές μαζεύουν τα τετράδιά τους, ανεξάρτητα αν αυτοί ολοκλήρωσαν ή όχι τις απαντήσεις τους. Μετά την παράδοση των τετραδίων, οι υποψήφιοι πρέπει να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Υποψήφιοι που δεν παραδίδουν το τετράδιο ή χρησιμοποιούν βοηθήματα ή αλληλοβοηθούνται ή επιθέτουν στο τετράδιο σημεία αναγνωρίσεως ή δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις ή οδηγίες των υπευθύνων της αίθουσας ή διαταράσσουν την τάξη ή χρησιμοποιούν μέσα επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον ή δολιεύονται γενικώς την εξέταση, αποβάλλονται και αποκλείονται από το διαγωνισμό, αφού προηγουμένως κληθούν προφορικώς σε άμεση ακρόαση.

Οι οδηγίες απεστάλησαν για ανάρτηση σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας και στα εξεταστικά κέντρα, ενώ αναρτήθηκαν στο κεντρικό κατάστημα του ΑΣΕΠ στην Αθήνα και στο Παράρτημά του στη Θεσσαλονίκη και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του www.asep.gr.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved