ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ψήφισμα ΟΛΜΕ προς τους υπουργούς Παιδείας του ΟΟΣΑ (28/6/06)


ΟΛΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 28/6/2006

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ: τους υπουργούς Παιδείας των χωρών – μελών του ΟΟΣΑ
Οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας σας καλούν να εγκαταλείψετε την πολιτική απαξίωσης των δημοσίων Πανεπιστημίων και παράδοσής τους στις δυνάμεις της αγοράς.

Σας καλούν να αποφασίσετε τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση.

Οι μαζικότερες φοιτητικές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων, οι καταλήψεις της συντριπτικής πλειονότητας των τμημάτων των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε όλη τη χώρα, η απεργία διαρκείας της ΠΟΣΔΕΠ, η δυναμική των πρόσφατων Πανεκπαιδευτικών Συλλαλητήριων αποτελούν ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις για το εκπαιδευτικό μας κίνημα.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των φοιτητών και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους. Θεωρούμε πολύ σημαντικό τον αγώνα αυτό γιατί αντιπαρατίθεται με το σύνολο των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων που προσπαθούν να επιβάλουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση οι κυρίαρχοι κύκλοι στη χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση με κύριες αιχμές:

• την γενικευμένη αμφισβήτηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης
• την ιδιωτικοποίηση της Ανωτάτης Εκπαίδευσης με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
• την εργασιακή απαξίωση των πτυχίων
• την αξιολόγηση και συμμόρφωση στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων
• την επίθεση σε δημοκρατικές κατακτήσεις όπως το πανεπιστημιακό άσυλο
• τις αυταρχικές προτάσεις για διαγραφές φοιτητών και όριο λήψης πτυχίου που πλήττουν καίρια τους εργαζόμενους φοιτητές.

Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους φοιτητές και τους μαχόμενους πανεπιστημιακούς δασκάλους αλλά ενδιαφέρει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είναι αγώνας που αφορά το σύνολο του εκπαιδευτικού κινήματος, αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Οι φοιτητές ξεσηκώνονται ενάντια σε ρυθμίσεις που αποτελούν τμήμα της ίδιας πολιτικής που ανατρέπει και αφαιρεί κατακτήσεις, που γενικεύει την ελαστική και ανασφαλή εργασία, που αναγορεύει τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ σε απόλυτο κανόνα ρύθμισης των κοινωνικών σχέσεων, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ως το αναλώσιμο υλικό στο βωμό του κέρδους.

Γι’ αυτό και οι φοιτητικές κινητοποιήσεις - δίνουν σήμερα ένα μήνυμα ελπίδας που αφορά ολόκληρη τη κοινωνία. Επομένως, χρειάζονται όχι μόνο την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματός μας, αλλά και τη συστράτευση στον κοινό αγώνα. Το μεγάλο νικηφόρο κίνημα των νέων και εργαζομένων στην Γαλλία έδειξε ότι καμιά κυβερνητική πολιτική δεν είναι ανίκητη.

Η αναδίπλωση της κυβέρνησης, με την πρόσφατη δήλωσή της ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί ο νόμος πλαίσιο μέσα στο καλοκαίρι, είναι μια σαφής παραδοχή της κατά κράτος ήττας που υπέστησαν το ΥΠΕΠΘ και η Κυβέρνηση, όταν τόλμησαν να εξαπολύσουν κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Κυβέρνηση αναδιπλώθηκε, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης των ΑΕΙ. Κανένας ψευδεπίγραφος διάλογος δεν μπορεί να ακυρώσει τις μορφωτικές κατακτήσεις των εργαζομένων που απαιτούν Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Αγωνιζόμαστε για:
• Να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος
• Να μην ιδρυθούν Ιδιωτικά ΑΕΙ
• Να μην προωθηθεί για ψήφιση ο απαράδεκτος νόμος - πλαίσιο.

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved