ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Απολογισμός διημερίδας για τις ΤΠΕ (29/9/06)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 29.9.2006

Θέμα: Απολογισμός 4η Διημερίδας «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών» - Πτολεμαΐδα 22-23/09/2006

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (ΣΤΕΜΠ) μετείχε στην διοργάνωση της εκδήλωσης με θέματα Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία και διακριτικό τίτλο «4η Διημερίδα - Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2006 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαΐδας. Την διημερίδα διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, το Σύλλογο Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (ΣΤΕΜΠ) και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ν. Φλώρινας.

Συνολικά παρακολούθησαν την εκδήλωση περισσότερα από 200 άτομα Εκπαιδευτικοί της Β’/θμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ευαισθητοποιημένοι γονείς, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές και μαθητές.

Οι περισσότερες συμμετοχές ήταν από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, υπήρχαν όμως και συμμετοχές από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Βόλο και αλλού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν:
α) Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (αναφορά στο τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι προγραμματίζεται να γίνει στο μέλλον, θέματα χρηματοδότησης κ.λ.π.).
β) Ασφάλεια στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικό εμπόριο (ασφάλεια παιδιών, ασφάλεια συναλλαγών και επιμέρους θέματα ασφάλειας).
γ) Ευρυζωνικά δίκτυα (δίκτυα υψηλών ταχυτήτων) με έμφαση στις υπάρχουσες και μελλοντικές υποδομές της Δυτικής Μακεδονίας (αφορά τα ευρυζωνικά δίκτυα που αναπτύσσονται από όλους τους Δήμους στην Ελλάδα και τα οποία θα αλλάξουν συνολικά την καθημερινότητα των πολιτών).
δ) Θέματα της ειδικότητας πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα η διημερίδα πλαισιώθηκε από την 8η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής της περιοχής και από άλλες εκδηλώσεις όπως:

1. Επίδειξη υλικών οπτικών ινών από τεχνικό του ΟΤΕ κ. Πάρη Δαδόπουλο, συνένωσης (Splice), μετρήσεις (O.T.D.R).

2. Παρουσίαση Πιστοποιημένων Εκπαιδευτικών Λογισμικών και Ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών από τους Υπευθύνους Σχολικών Βιβλιοθηκών κ. Σάββα Αυτζαλανίδη και Βασίλειο Γκέκα.

3. Φεστιβάλ Ελεύθερου Λογισμικού: Λειτουργικού Συστήματος Λίνουξ - Εγκατάσταση Ubuntu (διανομής Ουμπούντου) από τους Γιάννη Δαγκουλή, Γιώργο Τσαλικίδη και Θωμά Αγοραστούδη.

4. Διανομή Λογισμικού (Ubuntu, Εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ)

5. Επίδειξη:
- Έργων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των σχολείων της Εορδαίας με παράλληλη προβολή εκπαιδευτικού υλικού του Κ.Π.Ε. Καστοριάς από τη συντονίστρια εκπαιδευτικό του 1ου Γρ. Δ.Ε. Κοζάνης κα. Βασιλική Στεργίου.
- Δοκιμίων του Προγράμματος Δαίδαλος του 2ο ΤΕΕ Πτολεμαΐδας από τους εκπαιδευτικούς του 2ου ΤΕΕ Πτολεμαΐδας κα Ανασταία Λάτσιου, κ. Ιωάννη Τσιόπτσια και ομάδας μαθητών.
- Δοκιμίου "Κατασκευή Ηλεκτρονικής Σκακιέρας" του προγράμματος ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ από τους εκπαιδευτικούς Λίτσα Ατματζίδου και Βασίλειο Σκαρκαλά του 1ο ΤΕΕ Κοζάνης.
- Δράσης "Ηλεκτρονικές Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη" (eTwinning) από τους εκπαιδευτικούς Αριστείδη Λούβρη και Διαμαντούλα Νάκα.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο Διαδίκτυο μέσω της αντίστοιχης υπηρεσίας του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και παρά τα μικρά τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν κατά την διάρκεια της έναρξης (Παρασκευή). Το Σάββατο η μετάδοση πραγματοποιήθηκε με πάρα πολύ καλή ποιότητα ήχου και εικόνας μέσα από το ADSL κύκλωμα του 1Mbps (ΜεγαΜπίτ) που διαθέτει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαΐδας.

Οι ομιλητές της ημερίδας, επιφανείς επιστήμονες του ελλαδικού χώρου, παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του 1ου Γραφείο Β'/θμιας Εκπ/σης Ν. Κοζάνης (Πτολεμαΐδας) κ. Χαράλαμπος Ζαραφίδης χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν:
- Ο Αντινομάρχης Κοζάνης κ. Σπυρίδων Ιωακειμίδης
- Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης
- Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Δρ. Αναστάσιος Δάρδας
-
 Ο Σχολικός Σύμβουλος και Υποδ/ντής του ΠΕΚ Κοζάνης Δρ. Λάζαρος Χατζηλαζαρίδης
- Ο Προϊστάμενος του 1ου Γρ. Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Νικόλαος Σκορδάς
- Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας κ. Χαρίλαος Πράπας
- Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης κ. Φώτης Κεχαγιάς
- Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ν. Φλώρινας κ. Βασίλης Χρυσοχοΐδης

Αξιοσημείωτο είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Διημερίδας που συνολικά διήρκεσε 16 ώρες στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου αλλά και στις παράλληλες δράσεις, η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή και ενδιαφέρον του κόσμου πολύ μεγάλο.

Επίσης, μεταφέρθηκε στους συμμετέχοντες το κλίμα του διεθνούς συνεδρίου «Ασφαλής πλοήγηση των παιδιών στο Διαδίκτυο», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο διάστημα 20-22 Σεπτ. 2006 από τους:
- κ. Μιχάλη Παρασκευά, Δρ., Αν. Δ/ντης Τομέα Δικτυακών Τεχνολογιών, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Τεχνικό Υπεύθυνο του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και τον
- Δρ. Νίκο Π. Φρυδά Πρόεδρο της Safe Net, πρωταρχικό μας μέλημα της οποίας είναι η εξάλειψη από το Ίντερνετ περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας και η καταπολέμηση κάθε είδους παράνομου περιεχομένου του Ίντερνετ, σε θέματα πορνογραφίας, ρατσισμού, ηλεκτρονικής χαρτοπαιξίας, προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και καταναλωτών www.safeline.gr.

Στους 26 εισηγητές, στην 30-μελή (και πλέον) Οργανωτική Επιτροπή και σε όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό σχετικό με τα θέματα της Διημερίδας. Επιπλέον διανεμήθηκαν τουριστικοί οδηγοί, αφίσες και ενημερωτικό υλικό για τους τέσσερις Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας που απέστειλαν τα Γραφεία Τουρισμού των αντίστοιχων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας).

Ο Σ.ΤΕ.Μ.Π. οφείλει να ευχαριστήσει:
- Τους εισηγητές που τίμησαν με την παρουσία τους ερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
- Τους χορηγούς της εκδήλωσης που στήριξαν την εκδήλωση:
- Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Κοζάνης
- Δήμος Πτολεμαΐδας
- Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Α.Ε.
- Σύλλογος Δασκάλων Εορδαίας
- ΕΛΜΕ Εορδαίας
- ΕΛΜΕ Φλώρινας

Τους ανθρώπους που στήριξαν, στηρίζουν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εκδηλώσεις, που αποτελούν πλέον θεσμό για την περιοχή. Στο κλείσιμο της διημερίδας, τονίστηκε η ανάγκη, για την προώθηση θεμάτων Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε) που να αφορά τόσο εξειδικευμένες εισηγήσεις και δράσεις ειδικά για επιστήμονες Πληροφορικής αλλά και ευρύτερες δράσεις που απασχολούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα την τοπική κοινωνία και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Περισσότερο πληροφοριακό υλικό στο:
http://www.stemp.gr, http://srv-3lyk-ptolem.koz.sch.gr/tiki-seminars

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος
Χατζημίσιος Περικλής

Ο Γενικός Γραμματέας
Μαρκίδης Αθανάσιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved