ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Υπουργείο Παιδείας: Σύντομος απολογισμός έργου με αφορμή δημοσίευμα (2/10/06)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 02 Οκτωβρίου 2006

Θλίψη και μόνο προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας το οποίο υπογράφει συνεργάτης της εφημερίδας, ο οποίος ενώ είναι εν ενεργεία εκπαιδευτικός, εμφανιζόμενος άλλοτε ως δημοσιογράφος, άλλοτε ως «έγκυρος» αναλυτής, άλλοτε ως σχολιαστής και αυτοπροσδιοριζόμενος ως ερευνητής, εν γνώσει των αναληθών ισχυρισμών του, επιχειρεί για πολλοστή φορά να παραπληροφορήσει τους αναγνώστες, με προφανείς πολιτικούς στόχους.

Οι γονείς, οι μαθητές, οι φοιτητές και ολόκληρος ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά αυτά που σκόπιμα και με προφανείς στόχους επιμένει να αγνοεί η εφημερίδα και ο «ερευνητής» της, δηλαδή:
1) ότι τη διετία (Ιούνιος 2004 – Ιούνιος 2006) κατασκευάστηκαν 192 νέες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και αναβαθμίστηκαν 44. Παραδόθηκαν επίσης 1707 νέες αίθουσες διδασκαλίας όλων των βαθμίδων.
2) ότι απομακρύνθηκε ο αμίαντος από 260 σχολικές αίθουσες, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν τα τελευταία 25 χρόνια ξεχάσει εντελώς.
3) ότι πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος προσεισμικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη χώρα. Σε συνεργασία με τα Πολυτεχνεία της χώρας ελέχθησαν 3700 σχολικές μονάδες.
4) ότι σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό των σχολείων ικανοποιήθηκαν πάνω από 20.000 αιτήματα σχολικών μονάδων και στάλθηκαν περισσότερα από 700.000 είδη σχολικού εξοπλισμού.
5) ότι από φέτος εισήχθησαν 56 νέα βιβλία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
6) ότι για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα για μεν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από 30 σε 25, για δε την Δευτεροβάθμια από 35 σε 30.
7) ότι ο αριθμός των νέων εκπαιδευτικών αδειών που χορηγήθηκαν την τριετία 2004-2007 έχει αυξηθεί σημαντικά και έφθασαν συνολικά στις 770 έναντι μόλις 470 εκπαιδευτικών αδειών που χορηγήθηκαν την τριετία 2000-2003. Επιπλέον καταργήθηκε η παρακράτηση του Κινήτρου Απόδοσης ύψους 150 ευρώ μηνιαίως που ίσχυε για τους δασκάλους που μετεκπαιδεύονταν στο Διδασκαλείο.
8) ότι στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής, την τριετία 2004-2007 ιδρύθηκαν 15 νέα νηπιαγωγεία και σήμερα λειτουργούν 118 νηπιαγωγεία και 170 δημοτικά.
9) ότι στελεχώθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς όλα τα ΚΔΑΥ σε ολόκληρη την Επικράτεια.
10) ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά χορηγήθηκαν:
α) 185 πιστώσεις για Παράλληλη Στήριξη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, έναντι μόλις 6 που χορηγούντο όλα τα προηγούμενα έτη
β) 244 πιστώσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών για κατ’ οίκον διδασκαλία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες έναντι 10 που χορηγούντο τα προηγούμενα χρόνια.
11) Προσελήφθη μόνιμο Ειδικό Βοηθητικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
12) Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς:
α) ικανοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων για μεταθέσεις και αποσπάσεις ώστε οι εκπαιδευτικοί να υπηρετούν όσο το δυνατόν πλησιέστερα του τόπου κατοικίας τους.
β) με τη ρύθμιση για τους 30μηνίτες και την αύξηση του ποσοστού πρόσληψης από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών κατά 40% έναντι του 25% που ίσχυε, διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
13) Με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων επιλύθηκαν χρόνια προβλήματα των εκπαιδευτικών και καθιερώθηκε η απόλυτη διαφάνεια στις προσλήψεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών, ενώ οι «συνήθεις» καθυστερήσεις στην πληρωμή τους που ίσχυε κατά παράδοση όλα τα προηγούμενα χρόνια ανήκει στο παρελθόν.
14) Σε ό,τι αφορά στην χρηματοδότηση των ΤΕΙ η αύξηση μέσω Τακτικού Προϋπολογισμού, έφτασε το 36,51% την τριετία 2004-2006 έναντι των προηγούμενων ετών.
15) Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για την επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης.
16) Εισήχθη στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο η υποχρεωτική διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά, γερμανικά, κ.ο.κ).
17) Το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στην εκτέλεση Προγραμμάτων Στήριξης των Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων όσον αφορά την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
18) Διατίθενται 170 εκ. ευρώ για την Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορα πεδία.
19) Ιδρύθηκαν 500 βιβλιοθήκες σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εντός του 2007 θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία άλλες 300 εκ των οποίων οι 25 είναι πιλοτικές για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Παρέχεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πρόσβασης τόσο στο υλικό της βιβλιοθήκης όσο και στο διαδίκτυο μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Αναρωτιόμαστε μέχρι πότε κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν και να θεωρούν την κοινή γνώμη αμνήμονα και περιορισμένης αντίληψης, ώστε να πιστεύουν τα αυταπόδεικτα ψεύδη και τις ανακρίβειες που κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τους «σερβίρουν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved