ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Eισήγηση ΟΛΜΕ για νέα 48ώρη απεργία (4/10/06)


ΟΛΜΕ

Ερμού και Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 4/10/06

ΠΡΟΣ:
- τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Συνάδελφοι,
Η απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μας τη Δευτέρα και την Τρίτη της τρέχουσας εβδομάδας πέτυχε και τους δύο αντικειμενικούς της στόχους: συνέβαλε στην ενίσχυση και ισχυροποίηση του απεργιακού αγώνα των συναδέλφων μας της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται ήδη μπροστά στην 4η εβδομάδα απεργίας αναπτερώνοντας τις ελπίδες για τελική νίκη και με βάση τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά διαμορφώνει τους όρους εκκίνησης ενός απεργιακού αγώνα με προοπτική και συνέχεια. Η δύναμη των αγώνων μας βρίσκεται στην απεργιακή – αγωνιστική συμπόρευση όλων των συνιστωσών του εκπαιδευτικού κινήματος. Ο κοινός πανεκπαιδευτικός αγώνας, που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, προσφέρει μια «δύναμη πυρός» η οποία μπορεί όχι μόνο να ανασχέσει τα αντιεκπαιδευτικά – αντιλαϊκά μέτρα και σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, αλλά και να αποσπάσει υπολογίσιμες κατακτήσεις για τη δημόσια εκπαίδευση και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η προσπάθεια καταστολής του κινήματος των εκπαιδευτικών με νέα κρούσματα βίας και αυταρχισμού στη διάρκεια του μεγάλου μαχητικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Δευτέρας, 2/10, δείχνει ότι για την Κυβέρνηση ο αυταρχισμός είναι το μόνο όπλο που της έχει απομείνει, αφού η θετική κοινωνική απήχηση του αγώνα των εκπαιδευτικών ακύρωσε όλες τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης και απομόνωσής του. Οι γονείς, οι εργαζόμενοι και ο λαός μας καταλαβαίνουν ότι είναι ένας δίκαιος αγώνας όχι μόνο για την εκπαίδευση και για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλο τον κόσμο της εργασίας αφού μπορεί να γίνει θετικό πρόκριμα για όλους τους εργατικούς αγώνες που κυοφορούνται.

Η σχεδιασμένη ακραία κυβερνητική αδιαλλαξία στοχεύει να κάμψει το φρόνημα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και να φράξει τους δρόμους διεύρυνσης αυτού του αγώνα στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. Ανήκει όμως στις εμπειρίες του κινήματος – πιο πρόσφατο παράδειγμα η φοιτητική εξέγερση της Ανοιξης – ότι η όποια αδιαλλαξία υποχωρεί τελικά μπροστά στους μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες. Η γραμμή της αδιαλλαξίας, ως μέθοδος κάμψης των απεργών κορυφώθηκε με τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Με τις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται να αποκλείει κάθε παροχή όχι μόνο στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους με την γνωστή τετριμμένη επωδό «Δεν πρόκειται να υποθηκεύσω το μέλλον του τόπου, το μέλλον όλων μας, τις θυσίες των πολιτών, τα σταθερά βήματα της οικονομίας μας …». Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το ποσοστό κέρδους των επιχειρήσεων στη χώρα μας απογειώνεται, αφού είναι σχεδόν διπλάσιο από όλες τις χώρες της ευρωζώνης, ενώ ταυτόχρονα το κόστος εργασίας είναι το μικρότερο και το μερίδιο της εργασίας στον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο διαρκώς μειώνεται (βλέπε στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην προηγούμενη εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ). Ακόμη, στις ίδιες δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις κυρίως στην εκπαίδευση αλλά και στην εργασία «θα συνεχιστούν απαρέγκλιτα». Οι προσπάθειες εκθεμελίωσης των βασικών δικαιωμάτων του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας (όπως ιδιωτικά ΑΕΙ, νόμος για την Τ.Ε.Ε., άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, ριζικές αντιασφαλιστικές ανατροπές κ.ά.) επιχειρείται να εμφανιστούν ως πράξη πολιτικής γενναιότητας και δήθεν αντίθεσης στα συντεχνιακά συμφέροντα και στη «σαγήνη του λαϊκισμού». Στην ίδια κατεύθυνση αξίζει να σημειώσουμε τα πρώτα κεντρικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2007 και τα οποία περιλαμβάνουν την πρόβλεψη για νέα μείωση των δαπανών για την Παιδεία στο ισχνό 3,2% επί του ΑΕΠ καθώς και νέα μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών σε συνθήκες εφιαλτικής ακρίβειας.

Απέναντι σε όλα αυτά και ενώ ο αγώνας μας εξελίσσεται σας προτείνουμε το παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ, που πιστεύουμε ότι αντιστοιχεί και στις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου μας και στην αναγκαιότητα στήριξης και διεύρυνσης του κοινού πανεκπαιδευτικού αγώνα:
- 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα, 9/10 και την Τρίτη 10/10
- Πραγματοποίηση νέων Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ την Τετάρτη, 11/10 και Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων την Πέμπτη, 12/10 (Ξενοδοχείο Athens Acropol, Πειραιώς 1, τηλ: 210 52 31 111).

Στόχος μας παραμένει σταθερά η ανάπτυξη παρατεταμένου απεργιακού αγώνα σε συμπόρευση με όλες τις συνιστώσες του εκπαιδευτικού κινήματος και τους μαχόμενους κλάδους εργαζομένων.

Εκτίμησή μας είναι ότι από τα τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη μπορεί να υπάρξει εκείνη η πύκνωση προϋποθέσεων και η συγκέντρωση δυνάμεων που θα αποτελούν τη βάση συγκρότησης ενός διευρυμένου με τη συμμετοχή και των φοιτητών πανεκπαιδευτικού μετώπου διεξαγωγής αποφασιστικών και αποτελεσματικών αγώνων.

Για το σκοπό αυτό καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα (κήρυξη στάσης εργασίας ή άλλες πρόσφορες διευθετήσεις), ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες των έκτακτων αυτών Γ.Σ

Αμεσες διεκδικητικές αιχμές:
- Αυξηση των δημόσιων δαπανών για την παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ
- 1.400 ευρώ καθαρά στον νεοδιόριστο
- Σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας – Όχι στους αντιασφαλιστικούς νόμους και στις σχεδιαζόμενες νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές
- Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
- Καμιά κατάργηση σχολείου - Διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ
- Κατάργηση του Ν. 3475 για την ΤΕΕ
- Καθιέρωση ολοκληρωμένου συστήματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις προτάσεις του κλάδου
- Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο
- Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης
- 25 μαθητές στο τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια
- Αμεση καθιέρωση 12χρονης υποχρεωτικής δημόσιας εκπαίδευσης με προοπτική το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο
- Κατάργηση της βαθμολογικής βάσης του 10 ως προϋπόθεσης εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΑΤΕΙ
- Κατάργηση του νόμου για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης και ψήφιση νέου νόμου αντικειμενικού και αξιοκρατικού για την επιλογή των στελεχών της
εκπαίδευσης
- Όχι στην αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΑΝΕΚΠ/ΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ, ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved