ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΟΛΜΕ: Πρόβλημα στην ιστορία της Γ' Λυκείου (4/10/06)


ΟΛΜΕ

Κορνάρου 2 και Ερμού,
105.63 Αθήνα, τηλ. 210-3230073
και 210-3236544

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα 4-10-2006

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Πρόσφατα σημειώθηκε νέο κρούσμα εξοργιστικής προχειρότητας και έλλειψης οργάνωσης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ΄ τάξης Λυκείου. Συγκεκριμένα:

Το ΥΠΕΠΘ με εγκύκλιό του (Α.Π. 210/Γ2/08.09.06) ορίζει ότι η διδασκαλία του μαθήματος της ιστορίας της Θεωρητικής Κατεύθυνσης θα ξεκινήσει από τις σελίδες 17-41, δηλαδή από το κεφάλαιο «Η ελληνική οικονομία κατά το 19ο αι.».

Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων και ενώ η διδασκαλία της ύλης του μαθήματος είχε προχωρήσει κανονικά σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, με νεότερο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 99964/Γ2/29-09-06) αφαιρούνται απροειδοποίητα αυτές οι σελίδες (17-41 του σχολικού βιβλίου) από την εξεταστέα ύλη και ως νέο σημείο έναρξης της διδασκαλίας ορίζεται η σελίδα 42. Οι σελίδες αυτές όμως είχαν ήδη διδαχθεί, στο σύνολό τους ή εν μέρει, και διδάσκοντες/διδάσκουσες και μαθητές/μαθήτριες τις είχαν εντάξει στον προσωπικό προγραμματισμό τους.

Από την άλλη πλευρά πληροφορούμαστε –και ευχόμαστε να μην είναι ακριβές- ότι πολλά φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, όλως «τυχαίως», είχαν αρχίσει τη διδασκαλία του μαθήματος από τη σελίδα 42, αγνοώντας εξαρχής το επίμαχο κεφάλαιο (σελίδες 17-41).

Έχουμε επισημάνει και σε άλλη περίσταση ότι πρόχειρες, αποσπασματικές και αβασάνιστες παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο μάθημα της ιστορίας του Λυκείου, με την πρακτική ενός συνεχούς «ράβε-ξήλωνε», έχουν προκαλέσει στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα. Με τέτοιες πρακτικές η μαθησιακή διαδικασία στα σχολεία οδηγείται σε απαξίωση και οι προσπάθειες των παιδιών ακυρώνονται.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε για μιαν ακόμη φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας για την προχειρότητα με την οποία προχωρούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής πολιτικής τους σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved