ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Η ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία (13/11/06)


ΑΔΕΔΥ


Δελτίο Τύπου, Αθήνα 13.11.2006

Για τις εξελίξεις και τις κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία και την Υγεία

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη σημερινή της συνεδρίαση 13.11.2006, στη συνέχεια των εκτιμήσεων και των παρεμβάσεων του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική για την υγεία, κρίνει αναγκαίο να επισημάνει :

1. Η καθήλωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία στο 2.67% του ΑΕΠ και στο νέο Προϋπολογισμό, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο σύνολο των επιστημονικών, τεχνικών, διοικητικών ειδικοτήτων που απαιτεί η πλήρης και σύγχρονη λειτουργία ενός Δημόσιου Νοσοκομείου και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού δυναμικού, η απουσία οποιουδήποτε προγράμματος και στρατηγικής για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του ΕΣΥ, βαθαίνουν την υποβάθμιση και την κρίση λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας και αυξάνουν τις ανισότητες, τις επιβαρύνσεις, τις επιπτώσεις στον πολίτη.

2. Τα χρέη των Νοσοκομείων που σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζουν τα 2,5 δις €. Oι προωθούμενες συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις υπηρεσίες υγείας, σε συνδυασμό με την προσπάθεια πώλησης του Ασκληπιείου, η ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας για τον χρόνο εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών, τον περιορισμό των δαπανών για αμοιβές για πρόσθετη εργασία που το ιατρικό, νοσηλευτικό, υγειονομικό προσωπικό παρέχει μαζί με τη σταθερή ανάπτυξη ελαστικών μορφών εργασίας, ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ μια κατάσταση έντασης της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης που εκτός των άλλων υποσκάπτει και την κοινωνική ασφάλιση στον τομέα της ασφάλισης υγείας αφού ο λογαριασμός και το σύστημα τιμών για νοσοκομειακές και φαρμακευτικές υπηρεσίες πληρώνεται από τα ταμεία και τον πολίτη.

3. Η φθίνουσα πορεία του δημόσιου τομέα υγείας έχει συνέπειες και στην υγειονομική περίθαλψη των Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ και του συνόλου των εργαζομένων του Δημοσίου παραμένουν, εντείνονται και αυξάνονται. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενώ διαθέτει χρόνο για πολλές, ποικιλόμορφες εμφανίσεις δεν διαθέτει χρόνο ενασχόλησης με τα ουσιαστικά ζητήματα που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον τομέα της Υγείας και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θέτουν.

4. Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει ενεργά και έχει σαφή προσανατολισμό τη διεύρυνση, με πανδημοσιοϋπαλληλικούς απεργιακούς αγώνες, των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ, των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, το Ασκληπιείο που είναι σε εξέλιξη, αναπτύσσονται το επόμενο διάστημα και έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα κλιμάκωσης μέσα στο νέο χρόνο.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση σε σημαντική αύξηση των δαπανών για το δημόσιο τομέα στον Προϋπολογισμό του 2007, σε άμεση αποκλιμάκωση και αντιστροφή της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, σε άμεση και ουσιαστική ενασχόληση με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και των εργαζομένων στην υγεία.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί το σύνολο των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων να ανοίξουν και να διευρύνουν το πεδίο των αγωνιστικών τους παρεμβάσεων, με αιχμή τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, να προχωρήσουν στο συντονισμό και τη σύνδεση βασικών αιτημάτων όπως : τα ΒΑΕ, η υγιεινή και ασφάλεια, τα επαγγελματικά ατυχήματα και οι συνθήκες εργασίας στο Δημόσιο για να ενώσουν, να δυναμώσουν τους συνδικαλιστικούς, δημοσιοϋπαλληλικούς και κοινωνικούς αγώνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και δικαιώματα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved