ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο υφυπουργός Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία (14/6/06)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2006

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Καλός μετά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος δήλωσε:

«Το Υπουργείο Παιδείας σε διάλογο με την ΔΟΕ εκτίμησε τις ημέρες αυτές την κατάσταση που διαμορφώθηκε στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας εξ αιτίας της πολυήμερης απεργίας των εκπαιδευτικών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες που δημιουργήθηκαν σε κάθε σχολική μονάδα αλλά και εκείνες μεταξύ τάξεων και τμημάτων στο ίδιο σχολείο, προτείνουμε σήμερα την βέλτιστη διαδικασία ουσιαστικής αναπλήρωσης με αξιοποίηση ημερών οι οποίες δεν ήσαν ενταγμένες στην διδακτική διαδικασία.

Πιστεύουμε, ότι με την αναπλήρωση των κενών σε συνεργασία με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα καλυφθεί το μορφωτικό έλλειμμα που δημιουργήθηκε».

Η διαδικασία στην οποία κατέληξε το Υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ημερών, είναι η εξής:
- για κάθε δάσκαλο που απήργησε μέχρι και 10 ημέρες η αναπλήρωση θα γίνει με περιορισμό του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού εκδρομών – επισκέψεων από 9 σε 4 και τη διάθεση των 2 ημερών των επιμορφωτικών συναντήσεων σχολικών συμβούλων – διδασκόντων σε διδασκαλία μαθημάτων (σύνολο 7 ημέρες αναπλήρωσης).
- για κάθε δάσκαλο που απήργησε από 11 μέχρι και 17 ημέρες θα διατεθούν επιπλέον των ανωτέρω ημερών μέχρι και 4 ημέρες στο διάστημα 15–20 Ιουνίου με παράταση της διδασκαλίας μαθημάτων (τα μαθήματα λήγουν κανονικά την 15η Ιουνίου).
- τέλος, για όσους δασκάλους απήργησαν από 18 μέχρι και 27 ημέρες θα διατεθούν επιπλέον όλων των ανωτέρω και οι ημέρες των διακοπών των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, στις περιόδους (3-4/1/07) και (2–4/4/07 και 11–13/4/07), δηλαδή μέχρι 2 και 6 αντίστοιχα ημέρες αναπλήρωσης.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω ο Διευθυντής κάθε σχολείου θα συντάξει μετά από σχετική εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπλήρωσης (λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη γνώμη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων), το οποίο θα υποβάλλει στον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης προς έγκριση.

Σε περίπτωση που δεν διατυπωθούν οι ανωτέρω εισηγήσεις, ο Διευθυντής συντάσσει μόνος του το πρόγραμμα αναπλήρωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved