ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ανησυχία ΓΣΕΕ για την οδηγία Μπολκεστάιν (14/11/06)


ΓΣΕΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
14-11-2006

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΙΝ)
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της, αλλά και την διαφωνία της σχετικά με την εξέλιξη της Οδηγίας Βolkenstein, η οποία συζητείται αύριο σε 2η ανάγνωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι σαφές ότι υπήρξαν τροποποιήσεις κάτω από τους μεγάλους αγώνες που έγιναν σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Ωστόσο αν και υπάρχει μετριασμός δεν έχει αναιρεθεί ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης οδηγίας, η οποία θα δημιουργήσει ένα αρνητικό πλαίσιο για τα εργατικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η επιμονή της Επιτροπής να μην αναφέρει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών θα σέβονται τα εργατικά δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα στις χώρες υποδοχής με γνωστή τη στάση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου το οποίο υποστηρίζει συστηματικά την ρήτρα της χώρας προέλευσης, αφήνουν πλήρως ανοιχτό το πεδίο σε ερμηνείες κατά των εργαζομένων. Επίσης η δυνατότητα χρησιμοποίησης «αυτοαπασχολούμενων» εργαζομένων δημιουργεί προϋποθέσεις να σπάσει το προστατευτικό πλαίσιο για τους μισθωτούς εργαζόμενους.

Επιπλέον η ασαφής περιγραφή των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας δημιουργεί πρόσθετα σοβαρά προβλήματα. Απαιτείται η αντικατάσταση των επιμέρους άρθρων ώστε να διασφαλιστούν πλήρως τα εργατικά συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα στην χώρα υποδοχής και να εξαιρεθούν σαφώς οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Ενόψει όλων αυτών των ασαφειών και των κινδύνων που περιέχει το τελικό κείμενο, η πρόταση της Κομισιόν για πολιτική «διακήρυξη» που θα καλύπτει τις ανησυχίες των συνδικάτων δεν είναι αρκετή και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Καλούμε όλους τους ευρωβουλευτές να μην δώσουν θετική ψήφο σ’ αυτή την Οδηγία, όπως προωθείται για ψήφιση.

Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα για την αποτροπή του κοινωνικού ντάμπιγκ και της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved