ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Οι γυναίκες της ΑΔΕΔΥ για το μίνι ασφαλιστικό (15.11.06)


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΔΕΔΥ

Αθήνα 15.11.2006
Προς
1.- Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη
2.- Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη
3.- Υπουργό Εσωτερικών, Δ.Δ. και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο|

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- Βουλή των Ελλήνων
2.- Πολιτικά Κόμματα

ΘΕΜΑ : Παρατηρήσεις – Προτάσεις στο μίνι ασφαλιστικό
Η Κυβέρνηση με το μίνι «ασφαλιστικό» νομοσχέδιο ενώ θέλει να παρουσιάσει ότι επιλύει επιμέρους προβλήματα κλάδων και ασφαλισμένων ουσιαστικά διατηρεί την αντιασφαλιστική τις πολιτική εφόσον δεν ασχολείται καθόλου με το χαμηλό ύψος των συντάξεων που χορηγούνται, με τη χρηματοδότηση και την εξεύρεση πόρων, με την εισφοροδιαφυγή και την ανασφάλιστη εργασία, με τη μη επαρκή αξιοποίηση τις περιουσίας και επιπλέον προωθεί χαριστικές ρυθμίσεις για οφειλές τις τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συγκεκριμένα:
Εισηγείται νέες προκλητικά χαριστικές διευκολύνσεις για οφειλές επιχειρήσεων τις τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες όχι μόνο αφαιρούν τεράστια έσοδα από τα ταμεία, αλλά επιβραβεύουν τις εισφοροδιαφεύγοντες καλλιεργώντας ουσιαστικά «συνείδηση» συνεχούς εισφοροδιαφυγής.

Ειδικότερα για θέματα που αφορούν τις δημοσίους υπαλλήλους:

Α) Άρθρο 57 «Ρυθμίσεις Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων». Το εφάπαξ βοήθημα διαμορφώνεται με βάση τις εισφορές του ασφαλισμένου και συνεπώς πρέπει να μεταβιβάζεται τις κληρονόμους του.
Προτείνουμε λοιπόν την τροποποίηση των σχετικών άρθρων (Ν. 2335/1995 και 16 παρ. 5 εδ. Β του Ν. 2556/97) που αφορά τη μεταβίβαση του εφάπαξ βοηθήματος στον (στην) σύζυγο και τα τέκνα ως εξής:
α) Εφάπαξ βοήθημα δικαιούνται: αα) Τα πρόσωπα τα οποία δικαιούνται σύνταξης ββ) τα πρόσωπα τα οποία έχουν κληρονομικό δικαίωμα από τον ασφαλισμένο σύμφωνα με τη διαθήκη ή σύμφωνα με τις γενικότερες αρχές του Κληρονομικού Δικαίου.

Β) Άρθρο 59 Ρυθμίσεις φορέων και κλάδων ασθένειας
1. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., δίδεται η δυνατότητα χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών μέχρι και δύο χρόνια για ανατροφή παιδιού μέχρι έξι ετών. Για το διάστημα αυτό δεν ασφαλίζεται για υγεία και προτείνεται στο άρθρο ο ενδιαφερόμενος να καταβάλλει ο τις τις εισφορές του προκειμένου να έχει υγειονομική περίθαλψη.
Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές από το Δημόσιο ή από το Ν.Π.Δ.Δ. στο οποίο εργάζεται ο ενδιαφερόμενος.
2. Ρυθμίζονται θέματα του ΟΠΑΔ (επίδομα τοκετού και σε περιπτώσεις τοκετού με καισαρική τομή). Θεωρούμε ότι τα θέματα τις περίθαλψης των Δ.Υ. και των παροχών του ΟΠΑΔ πρέπει να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά και με βάση πάντα την πλήρη κάλυψη των αναγκών για περίθαλψη των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Γενικώς θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, διαιωνίζει τις μέχρι τώρα πολιτικές, αυξάνει τα προβλήματα και απαιτούμε την επίλυση των προβλημάτων σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Από τη Γραμματεία Γυναικών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved