ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Οι απόφοιτοι ωδείων για τις προσλήψεις στα μουσικά σχολεία (20/11/06)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ
ΚΑΙ
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(
Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.)
peaomde@gmail.com
http://www.freewebs.com/peaomde/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 20.11.2006


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ
Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύονται. Το ΥΠΕΠΘ προχωράει ήδη σε προσλήψεις ωρομισθίων καθηγητών παραδοσιακών οργάνων παραβιάζοντας την σχετική εγκύκλιο, χωρίς να έχει δημοσιεύσει πίνακες, καταργώντας στην πράξη το αναφαίρετο δικαίωμα της ένστασης , με απλές ονομαστικές καταστάσεις που στέλνονται στις Δ/νσεις Β΄βάθμιας εκπαίδευσης. Μόλις μας έγιναν γνωστές οι εξελίξεις προχωρήσαμε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια στελέχη του ΥΠΕΠΘ όπου διαδραματίστηκαν τα εξής τραγελαφικά:
Ο Διευθντής της αρμόδιας για την έκδοση και την εφαρμογή της εγκυκλίου Δ/νσης Προσωπικού κ.Αντωνιάδης έδειξε να κατανοεί το ζήτημα και να συμφωνεί με το – αυτονόητο- αίτημά μας (πρώτα να δημοσιευτούν οι πίνακες και μετά να ξεκινήσουν οι προσλήψεις) πλην όμως δήλωσε περίπου…αναρμόδιος (!)και μας παρέπεμψε στον Ειδικό Γραμματέα κ.Ράμμα.

Ο κ. Ράμμας, έντονα ενοχλημένος διότι τον… διακόψαμε ενώ «ήταν απασχολημένος με πιο σοβαρά θέματα» (!) μας είπε τα εξής:
«Δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια μαζί σας, επιτέλους είσαστε εμπειροτέχνες δεν είσαστε εκπαιδευτικοί (!) , δεν έχουμε υποχρέωση να βγάλουμε πίνακες για ΄σας, θα τους βγάλουμε όμως όταν είναι έτοιμοι. Εν τω μεταξύ οι προσλήψεις θα γίνουν κανονικά έστω και με λάθος μόρια, κάντε ένσταση μετά, πηγαίνετε και στα δικαστήρια αν θέλετε, έχουμε αργήσει με τις προσλήψεις, μας ενδιαφέρουν τα σχολεία και οι μαθητές, όχι ποιοι καθηγητές θα δουλέψουν ….» και άλλα ωραία!

Μαζί μ΄αυτά τα ιδιαιτέρως… «σεμνά και ταπεινά», μας δήλωσε (υπαναχωρώντας από πρόσφατη δική του απόφαση) ότι ως προϋπηρεσία στα παραδοσιακά όργανα θα μετρήσει μόνον εκείνη που αποκτήθηκε χωρίς την κατοχή διπλώματος, ενώ η υπόλοιπη πάει στην αντίστοιχη ειδίκευση ΤΕ. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το ΥΠΕΠΘ σπάει στα δύο την ενιαία μουσική προϋπηρεσία των συναδέλφων εμπειροτεχνών που έκαναν το …σφάλμα να αποκτήσουν κάποιον ωδειακό τίτλο, προφανώς για να υπονομεύσει με νομιμοφανή τρόπο κάθε -δικαστική και άλλη -διεκδίκησή τους για διορισμό!

Οι καθηγητές παραδοσιακών οργάνων που διασώζουν και καλλιεργούν τόσα χρόνια την ελληνική παραδοσιακή μουσική στα σχολεία είναι, καθώς φαίνεται, υπό διωγμόν από το Υπουργείο καθώς (με τον πρόσφατο Ν.3475/2006 αλλά και με τις συνεχείς αυθαιρεσίες και παρατυπίες του ΥΠΕΠΘ):
- Αποκλείστηκαν – στη μεγάλη πλειονότητά τους – από τους μόνιμους διορισμούς με το 30μηνο.
- Βαφτίστηκαν «ιδιώτες» (!) και έχασαν το δικαίωμα να εργάζονται ως αναπληρωτές.
- Τιμωρούνται με αφαίρεση προϋπηρεσίας στους πίνακες των οργάνων όταν κατέχουν «συνεκτιμώμενα»( δηλαδή …πλην-εκτιμώμενα) επιπλέον τυπικά προσόντα
- Στερούνται από την στοιχειώδη διαφάνεια των πινάκων και το δικαίωμα ένστασης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους:
- Να ενεργοποιηθούν, να συσπειρωθούν στην ΠΕΑΩΜΔΕ και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν στον κατάλληλο χρόνο.
- Να απαντήσουν στις ενέργειες του Υπουργείου με μαζικές ενστάσεις, διαμαρτυρίες, καταγγελίες στον Τύπο και όλα τα πρόσφορα δικαστικά μέσα.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ:
- Να τηρήσει (έστω και την ύστατη ώρα)την νομιμότητα – διαφάνεια στις προσλήψεις εμπειροτεχνών.
- Να επανεκτιμήσει και να αναθεωρήσει το προβληματικό, άδικο και ατελέσφορο νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπίσει για τους καθηγητές παραδοσιακών οργάνων και όχι μόνον.

Τέλος, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σύντομα η ΠΕΑΩΜΔΕ θα ανακοινώσει το διεκδικητικό πλαίσιο για το 2007 και θα εξαγγείλει κινητοποιήσεις.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Λαμέρας

Ο Γεν. Γραμματέας
Λάμπρος Μπέκιος
lameras@ath.forthnet.gr
(τηλ. 6973-414077)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved