ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Παράνομες προσλήψεις ωρομισθίων (23/11/06)


Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
(Νηπιαγωγών-Δασκάλων και Καθηγητών)
Νομού Θεσσαλονίκης
mailto:adiorist@gmail.com
Τηλ. επικ. 6974 713426

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22 Νοεμβρίου 2006

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Δ.Σ.
Συνεχίζεται και φέτος από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το όργιο των ρουσφετολογικών προσλήψεων στην Π.Δ.Σ. (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη).

Ας μας εξηγήσει κάποιος, πως είναι δυνατόν να προσλαμβάνονται χιλιάδες ωρομίσθιοι πανελλαδικά, χωρίς να ισχύουν οι πίνακες των ωρομισθίων ή ο χρόνος λήψης πτυχίου ή κάποιο άλλο κριτήριο παρά μόνο η γνώμη του προϊσταμένου της Διεύθυνσης!

Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ άλλα κριτήρια να καθορίζει για τους ωρομίσθιους και τους αναπληρωτές κι όταν φτάνουμε στην ΠΔΣ να «σφυρίζει αδιάφορα» ξεχνώντας τα.

Θεωρούμε ότι ο διαβλητός και ρουσφετολογικός τρόπος προσλήψεων των ωρομίσθιων στην ΠΔΣ αγγίζει τα όρια της παρανομίας, στο βαθμό που η αποκτηθείσα προϋπηρεσία στην ΠΔΣ δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να βρεθούν σε καλύτερη θέση στον ενιαίο πίνακα των αναπληρωτών. Αυτό μπορεί να σημάνει πλέον ότι κάποιος κλέβει την σειρά μόνιμου διορισμού είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε μέσω της προϋπηρεσίας.

Ζητάμε το αυτονόητο, να γίνονται οι προσλήψεις στην ΠΔΣ από τους πίνακες των ωρομισθίων. Είναι ο μόνος αξιοπρεπής και για μας τρόπος, για να μην στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός πως μέχρι τώρα η ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ κι η Π.Ε.Α. δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση καταγγελίας για την απαράδεκτη εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ.

Μετά από καταγγελίες που έχουν γίνει στον ΣΑΕ, ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ σε συναδέλφους που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι ωρομίσθιοι στην Π.Δ.Σ. όπως σαφώς ορίζεται στην υπουργική εγκύκλιο. Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στον ΣΑΕ ελέγχονται και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε καταγγελίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- Προσλήψεις στην Π.Δ.Σ. με βάση τους πίνακες των ωρομισθίων και το χρόνο λήψης πτυχίου
- Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους ωρομίσθιους συναδέλφους
- ΥΠΟΓΡΑΦΗ νέας Σ.Σ.Ε. (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) για τους ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ που να κατοχυρώνει τα βασικά δικαιώματα (αργίες – δώρα - άδειες) καθώς και την αύξηση του ωρομίσθιου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved