ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΓΣΣΕ: Πανελλαδική απεργία στις 13 Δεκεμβρίου (27/11/06)


ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 27/11/2006

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 13/12/2006
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006, και τη διοργάνωση Συλλαλητηρίου στις 12.00 στο Πεδίο Άρεως.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας αφορά:
- Στην παρατεταμένη σκληρή λιτότητα και την αύξηση των φορολογικών βαρών για τους μισθωτούς, που επιδεινώνεται από τον Προϋπολογισμό Λιτότητας του 2007
- Στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η οποία εξανεμίζει το εργατικό εισόδημα σε συνδυασμό με τις διαρκείς περιστολές των κοινωνικών δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια.
- Στη σταδιακή και διαρκή ανισοκατανομή του εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων και σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ιδιωτών.
- Στην μη υλοποίηση των υπεσχημένων δεσμεύσεων προς τους συμβασιούχους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.

Ζητάμε:
- Μισθούς σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων σε επίπεδο που να διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση
- Δίκαιη φορολογική πολιτική που δεν θα επιβαρύνει μονόπλευρα και άδικα μόνο τους εργαζόμενους
- Πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, οι οποίες επιβαρύνουν την οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Αύξηση των δαπανών για την ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
- Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Ν 3385/05 και Ν 3429/05 με τους οποίους ακυρώνονται οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, απαξιώνονται οι ΣΣΕ και απορυθμίζονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.
- Την απόσυρση των χαριστικών διατάξεων του μίνι-ασφαλιστικού που χαρίζει ΔΙΣ € σε εργολήπτες δημοσίων έργων και μεγαλοφειλέτες ιδιώτες σε βάρος του ΙΚΑ την ίδια ώρα που επιβάλλεται «χαράτσι» στις δαπάνες προληπτικής ιατρικής για τους εργαζόμενους.
- Την απάλειψη της διάταξης που επιτρέπει την μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, με αποτέλεσμα απώλειες τεράστιων πόρων για το ΙΚΑ και την κοινωνική ασφάλιση.

Για τα παραπάνω ασφαλιστικά αιτήματα θα υπάρξει παράσταση-διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και των οργανώσεών της προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
- Αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής που, στο όνομα των δήθεν «μεταρρυθμίσεων», προωθεί την ανατροπή και την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων.
- Να σταματήσει η εκποίηση των επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΤΕ κ.λ.π.) και η εκχώρηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων της χώρας σε ιδιώτες.
- Άμεση τακτοποίηση όλων των συμβασιούχων και καταβολή των δεδουλευμένων τους, σύμφωνα με την πρόταση Νόμου ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006, και στο Συλλαλητήριο στις 12.00 στο Πεδίο Άρεως.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved