ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Για δύο μέτρα και σταθμά κατηγορεί τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου η ΓΣΕΕ (4/12/06)


ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4-12-2006

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΣΕΕ
Εντύπωση προκαλεί σε όλους τους συμβασιούχους η έκκληση του προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου προς την κυβέρνηση (3-12-2006) για σεβασμό της απόφασης του Μισθοδικείου για τις αποδοχές των δικαστών, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει σύννομη και επιβεβλημένη. Η τοποθέτησή του περί σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εγκύκλιο 356/26/9/2006 με την οποία απέτρεπε τους δικαστικούς λειτουργούς να επιδικάζουν ασφαλιστικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων γεγονός που «συνιστά ανεπίτρεπτη επέμβαση στην άσκηση του δικαιοδοτικού έργου των δικαστών, κάτι που είναι αντίθετο στις διατάξεις του Συντάγματος και της νομοθεσίας», σύμφωνα με μέλη του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων. Την ίδια ευαισθησία για τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων αλλά και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης θα όφειλε να επιδείξει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς ο οποίος άσκησε αναίρεση κατά των αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωναν συμβασιούχους του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων. Με την εκδίκαση των υποθέσεων στις 15 Φεβρουαρίου ο Γ. Σανιδάς επιχειρεί να αναιρέσει την απόφαση 18/06 του Αρείου Πάγου που παρείχε στα πολιτικά δικαστήρια τη δυνατότητα να κρίνουν ποιοι συμβασιούχοι μπορούν να μετατρέψουν τη σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσπαθεί να ακυρώσει τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη χιλιάδων συμβασιούχων που εξαιρέθηκαν με άδικο και αυθαίρετο τρόπο από το ΠΔ 164/2004 και να αποτρέψει τις όποιες διεκδικήσεις τους.

Καλούμε τους δικαστικούς λειτουργούς, ειδικά όταν βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις, να έχουν ενιαία αντιμετώπιση των ζητημάτων σεβασμού της δικαιοσύνης. Καλούμε τους συμπολίτες μας που γίνονται μάρτυρες του επιλεκτικού και συμφεροντολογικού τρόπου αντιμετώπισης της δικαιοσύνης και των δικαστικών αποφάσεων να αποδοκιμάσουν τις ενέργειες αυτές και να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας για μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved