ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο κ. Νάκος για τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (5/12/06)


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5.12.2006

Στη σημασία του θεσμικού πλαισίου προκειμένου οι «Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κ. Αθανάσιος Νάκος, στην 11η εκδήλωση «Μεγάλα Τεχνικά Έργα & Real Estate Forum», που πραγματοποιείται 5 και 6 Δεκεμβρίου, από τον όμιλο Εξπρές Καλοφωλιά.

Ο κ. Νάκος τόνισε ότι, με τις Συμπράξεις γίνεται ακόμη ένα σημαντικό βήμα, στην προώθηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης, που έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Και η βελτίωση αυτή επιτυγχάνεται μέσα από μια ανάπτυξη που εξασφαλίζουν «θεσμοί και διαδικασίες που δίνουν κίνητρο στις επενδύσεις, εκσυγχρονίζουν το ρόλο του Δημοσίου και περιγράφουν μια νέα σχέση του πολίτη με το κράτος. Του πολίτη που παράγει, του πολίτη που φορολογείται, του πολίτη που βλέπει να γίνεται πράξη το δικαίωμά του σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», όπως είπε χαρακτηριστικά..

Ο υφυπουργός, υπογράμμισε ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία από τη διαδικασία των Συμπράξεων μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας» είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική για τη δυναμική της συνεργασίας, σε ό,τι αφορά σε έργα υποδομής, των Δήμων με τους ιδιώτες.

Μάλιστα τόνισε ότι, με τον συμπληρωματικό αυτό τρόπο χρηματοδότησης, αφενός οι Δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα την περιουσία τους και να αναδείξουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, αφετέρου η ιδιωτική πρωτοβουλία αποκτά τα κίνητρα για να αναπτυχθεί μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον ανταγωνιστικότητας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το σύστημα των συμπράξεων, εξασφαλίζει τη δυνατότητα προώθησης έργων που δεν θα μπορούσε να αναλάβει οικονομικά ο δημόσιος τομέας μόνος του και απελευθέρωσης πόρων για νέα έργα. Εξασφαλίζει ακόμη:
- Την ασφαλέστερη κατανομή των ευθυνών, καθώς ο Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας αναλαμβάνουν τις ευθύνες που μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα.
- Τον σαφή και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των Δήμων για την κάλυψη των αναγκών τους και παράλληλα τη διατήρηση του εμπορικού κινήτρου του ιδιωτικού τομέα για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας σε κάθε φάση του έργου.

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του ο κ. Νάκος επισήμανε: «Ο μοχλός της ανάπτυξης βρίσκεται στην Περιφέρεια. Βρίσκεται εκεί όπου η συνεργασία του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα λειτουργεί ως το άθροισμα όλων των δυνατοτήτων που έχει η χώρα. Βρίσκεται εκεί, όπου η αποτελεσματικότητα, η διαφάνεια και η υπευθυνότητα μεταφράζονται σε σεβασμό για τον Έλληνα πολίτη, σε συμμετοχή στο στοίχημα της ανάπτυξης που δεν εξαιρεί κανένα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved