ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ενστάσεις για τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα εγείρει εκ των υστέρων η ΑΔΕΔΥ (6/12/06)


ΑΔΕΔΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τηλ 210.3246109
Fax 210.3246165
Αριθμ. Πρωτ. 555

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 6. 12. 2006

Στόχος ήταν και παραμένει για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα η καθιέρωση ενός Υπαλληλικού Κώδικα που θα κατοχυρώνεται η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια, η επαγγελματική επάρκεια, η λειτουργική αυτοτέλεια της Δημόσιας Διοίκησης.

Δυστυχώς οι ρυθμίσεις και επί πλέον οι «μεταβατικές διατάξεις» (χρειάστηκαν δεκαέξι μήνες συζήτηση για αλλαγή του ισχύοντα Υπαλληλικού Κώδικα) δεν υλοποιούν τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για ένα νέο Κώδικα που θα δίνει λύσεις στα χρόνια προβλήματα.

Οι διατάξεις του Κώδικα παρά τις τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης και την προσπάθεια να παρουσιάσει ότι είναι προϊόν συνεργασίας με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διατηρεί την αυθαιρεσία και τη δυνατότητα ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Η έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων στις υπηρεσιακές μεταβολές, ο έλεγχος των υπηρεσιακών συμβουλίων από την πολιτική ηγεσία, η διατήρηση υποκειμενικών στοιχείων π.χ. συνέντευξη είναι στοιχεία που αποδεικνύουν τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης.

Αντιθέτως προκλητικά παρατείνεται έως το 2012 η εφαρμογή του Κώδικα, με αποτέλεσμα όσοι συγκροτούν το διευθυντικό στρώμα στο Δημόσιο με κομματικά κριτήρια να παραμένουν.

Και όλα αυτά όταν εκατοντάδες κρίσεις διευθυντών ακυρώνονται από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Όταν λοιπόν η αξιοκρατία εξαγγέλλεται αλλά δεν εφαρμόζεται δεν έχει καμμία αξία για τη Δημόσια Διοίκηση και για την κοινωνία που καθολικά απαιτεί άλλη ποιότητα Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι προφανές ότι με συντηρητικές και αναχρονιστικές πολιτικές που ορίζουν τους κανόνες σε Δημόσιους θεσμούς πολλαπλασιάζεται το κόστος για την οικονομία, την κοινωνία και τον πολίτη.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για άλλη μια φορά επαναλαμβάνει και υπογραμμίζει τη θέση της για άμεση επανάκριση όλων με βάσει τα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να απελευθερωθεί η δυναμική των εργαζομένων της Δημόσιας Διοίκησης, της ίδιας της Διοίκησης προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και της ανάπτυξης.

Εκεί που δεν τόλμησε η Κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία επιμένει, τολμά και αγωνίζεται, δίνουν την απάντησή τους με την 24ωρη απεργία στις 13 Δεκέμβρη, έναν ακόμα σταθμό, σε μια αγωνιστική πορεία που δυναμώνει την ελπίδα για το μέλλον.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved