ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Απάντηση ΚΚΕ στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας (19/5/08)

 

ΚΚΕ
Ανακοίνωση Τύπου
Αθήνα, 19.5.2008

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η θέση ευθύνης, των φοιτητών- σπουδαστών, καθηγητών και εργαζομένων δεν είναι να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν την υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως τους καλεί ο υπουργός Παιδείας, αλλά να κλιμακώσουν αποφασιστικά την πάλη τους για την ανατροπή της.

Ο περιορισμός της συζήτησης μόνο στο θέμα του άρθρου 16 του Συντάγματος αποτελεί αποπροσανατολισμό, τη στιγμή που η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει τις κατευθύνσεις της ΕΕ, ιδιωτικοποιεί και παραδίδει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον έλεγχο του κεφαλαίου: Με την επιχείρηση εφαρμογής του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου, των «μπίζνες πλαν», της αξιολόγησης, των εσωτερικών κανονισμών, όπως επιθυμεί η πλουτοκρατία. Με την εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ-ΤΕΙ με των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ).

Το ΚΚΕ καλεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, τους καθηγητές, να απαντήσουν στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και απειλές, στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, στους καθηγητές που βάζουν πλάτη στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, με μαζικές διαδικασίες, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, να ορθώσουν εμπόδια σε κάθε βήμα υλοποίησης της πολιτικής ΕΕ - κεφαλαίου και των κομμάτων τους.

Η πρόταση του υπουργού για κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν πρέπει να ξεγελάσει τους μαθητές και τους γονείς των λαϊκών οικογενειών. Δεν πρόκειται για κατάργηση, αλλά για αλλαγή της μορφής τους. Η  πρόταση του υπουργού, που στα βασικά της σημεία είναι ίδια με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, αποτελεί υλοποίηση κατευθύνσεων της ΕΕ. Οδηγεί σε πολλαπλές εξετάσεις εντός των κατηγοριοποιημένων και υποβαθμισμένων ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι ταξικοί φραγμοί στην μόρφωση θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved