ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Απάντηση ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας (19/5/08)

 

ΠΑΣΟΚ
Ανακοίνωση Τύπου, 19 Μαΐου 2008

 

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ευ. Στυλιανίδη, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

• Σύστημα εξετάσεων
Ο υπουργός, σε συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες, αλλά και βγαίνοντας από τον πρωθυπουργό, ανοίγει με τον πλέον πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο το θέμα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στις εισαγωγικές εξετάσεις.
Είναι σαφές ότι προσπαθεί πάλι σε βάρος των νέων και της παιδείας να αλλάξει την ατζέντα. Υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει, και το επανέλαβα πριν από δύο μήνες, τις θέσεις του για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το πλαίσιο αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση, δια του υπουργού, υποβαθμίζει ακόμη μία φορά το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του το επόμενο διάστημα.
Προκαταλαμβάνοντας τα πάντα με πρόχειρο τρόπο, ο υπουργός δεν κάνει τίποτα άλλο, παρά να επαναλαμβάνει τις πρακτικές που οδήγησαν στο παρελθόν στην αποχώρηση του συνόλου της αντιπολίτευσης απ’ το διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο.

• Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
Όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, ο υπουργός επιμένει να συνδέει την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση των δημοσίων Πανεπιστημίων με τη λειτουργία των μη κρατικών!
Ο ρόλος του υπουργού Παιδείας είναι πρωτίστως να υποστηρίζει το δημόσιο Πανεπιστήμιο και να σέβεται την αυτονομία του. Μία αυτονομία που δεν μπορεί να θυμάται όταν αναφέρεται στις εκλογές και να την ξεχνά όταν αναφέρεται στον 4ετή προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved