ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ο Π. Λαφαζάνης για τις εισπρακτικές εταιρείες των Τραπεζών (22/5/08)

 

ΣΥΝ
Ανακοίνωση Τύπου, 22 Μαΐου 2008

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕYTH ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης στη Βουλή του Παν. Λαφαζάνη κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του, στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος, είναι το εξής:

Κε Υφυπουργέ επιτρέψτε μου να σας πω ότι πέφτω από τα σύννεφα με την απάντησή σας. Εγώ δεν σας ζήτησα να μου δώσετε μια γενική απάντηση σχετικά  με το ποσοστό του ελληνικού λαού που έχει πάρει δάνεια, και ποια είναι συνολικά η δανειακή επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών. Αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης. Επιτρέψτε μου, όμως, να πώ ότι ακόμα και σ’ αυτό εξωραΐζετε απόλυτα την κατάσταση και φαίνεται να ζείτε σε άλλη χώρα. 

Αυτό που σας ρώτησα, και στο οποίο δεν απαντήσατε καθόλου είναι ο ρόλος των εισπρακτικών εταιρειών. Μια φορά προφέρατε τη λέξη «εισπρακτικές εταιρείες», στο τέλος της παρέμβασής σας.

Έχετε διαβάσει την έκθεση του συνηγόρου του καταναλωτή κε Υφυπουργέ; Σας έχει κατατεθεί στο γραφείο σας. Εκεί αναφέρεται ότι αυτές οι εισπρακτικές εταιρείες, με ανάθεση των Τραπεζών, εκβιάζουν, παρανομούν, απειλούν, ασκούν ψυχολογική τρομοκρατία απέναντι στους δανειόληπτες. Με ποιο δικαίωμα το κάνουν κ. Υφυπουργέ; Γιατί δεν μου απαντάτε σε αυτό; Εγώ είμαι δανειολήπτης και συναλάσσομαι με την Τράπεζα. Πως μεσολαβούν οι εισπρακτικές εταιρείες και βοά σήμερα όλη η Ελλάδα με τον απαράδεκτο αυτό ρόλο που παίζουν; Πως διακινούνται τα προσωπικά μας δεδομένα μέσω αυτών των εταιρειών; Αυτά είναι απαράδεκτα, τριτοκοσμικά πράγματα. Που ζούμε; Γιατί καλύπτετε τις Τράπεζες; Γιατί καλύπτετε αυτές τις λειτουργίες; Τι είναι οι Τράπεζες; Κράτος εν κράτει;

Δεν μου απαντήσατε τι μέτρα θα πάρετε για τις εισπρακτικές εταιρείες. Μου λέτε για τα πρόστιμα που έβαλε η Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι δυνατόν να τα επικαλείστε σε αυτή την αίθουσα αυτά τα πρόστιμα; Δεν υπάρχουν πρόστιμα κ. Βλάχο. Άτοκες καταθέσεις επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδας με κόστος  κάτω των 100.000 ευρώ για κάθε Τράπεζα, τη στιγμή που έχουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία  καλπάζουν χρόνο με το χρόνο.

Και σας λέω ότι εδώ υπάρχει ένα τεράστιο θέμα και είστε έκθετοι αν δεν λάβετε μέτρα για να καταργηθούν αυτές οι εταιρείες. Κάνουν αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος. Κάνουν αντιποίηση του επαγγέλματος του δικαστικού επιμελητή. Ποιος τους ανέθεσε μια τέτοια αρμοδιότητα; Γιατί εμπλέκονται μεταξύ δανειολήπτη και Τραπεζών; Γιατί μεσολαβούν και παίζουν αυτό τον απαράδεκτο εκβιαστικό ρόλο; Κι εσείς ερχόσαστε εδώ να μου πείτε ότι δεν ξέρετε, δεν είδατε, δεν ακούσατε και κάπου η Τράπεζα της Ελλάδας έβαλε κάποια πρόστιμα; Καλύπτετε και συγκαλύπτετε καταστάσεις απαράδεκτες, νοσηρές, εξαμβλώματα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Σας καλώ να ξανασκεφτείτε την όλη κατάσταση και να καταργήσετε αυτού του είδους τις πρακτικές. Να βάλετε κάποτε το χέρι στην ασυδοσία των Τραπεζών.

Και δεν μου απαντήσατε καθόλου και στο άλλο ερώτημά μου. Γιατί όταν έχουμε αποφάσεις των δικαστηρίων που κηρύσσουν καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές των Τραπεζών, και έχουμε επανειλημμένα σωρεία τέτοιων αποφάσεων, τις οποίες οι Τράπεζες «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» δεν ερχόσαστε αρωγός και να νομοθετήσετε στη βάση αυτών των αποφάσεων; Να βοηθήσετε έτσι τον δανειολήπτη και όχι να εντείνετε και να επεκτείνετε την ασυδοσία των Τραπεζών. Τι είναι πια οι Τράπεζες σε αυτή τη χώρα;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved