ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΑΣΟΚ: Καμμιά εγγύηση για τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής, λέει η Κομισιόν 6/11/08

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Ανακοίνωση Τύπου, Βρυξέλλες, 6 Νοεμβρίου 2008

 

Καμιά εγγύηση για το μέλλον των εργαζομένων στην Ολυμπιακή απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαψεύδει επίσημα η Κομισιόν τις δήθεν εγγυήσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων  της Ολυμπιακής. Όπως προκύπτει από την απάντηση στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Μαριλένα Κοππά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι το μέλλον των εργαζομένων της Ολυμπιακής  ανήκει στις νέες εταιρείες  "οι οποίες είναι ελεύθερες να προσλάβουν τους εργαζόμενους κατά την κρίση τους."
Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται ότι δεν ήλθε σε επαφή με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους για να ακούσει και την δική τους άποψη στο τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα.
Το μόνο που εγγυάται αυτή τη στιγμή η Επιτροπή είναι "ότι θα συνεχιστούν όλες οι υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας για τις ζωτικής σημασίας γραμμές αεροπορικής σύνδεσης των ελληνικών νησιών."

" Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης από τις μεγαλύτερες που γνωρίζει η Ευρώπη μετά τον β' Παγκόσμιο Πόλεμο η  Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν προστατεύει το δημόσιο συμφέρον του εθνικού αερομεταφορέα αλλά συνεχίζει να ψεύδεται για το επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων ανθρώπων"  δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

* Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης και της απάντησης

 

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ P-5181/08
υποβολή: Maria Eleni Koppa (PSE)
προς την Επιτροπή

Θέμα: Oλυμπιακή Αεροπορία

Από δημοσιεύματα του Τύπου διαφαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να συμφωνήσει με το σχέδιο κλεισίματος της ΟΑ που πρότεινε η Ελληνική Κυβέρνηση.
– Είναι συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο το προτεινόμενο σχέδιο;
– Προηγήθηκε διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους;
– Πόσο ασφαλής είναι η θέση των εργαζομένων στο νέο σχήμα (εταιρεία) που θα προκύψει;
– Οι απομακρυσμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές θα καλύπτονται συγκοινωνιακά από την νέα αυτή εταιρεία;

Για όλα τα παραπάνω μπορεί η Επιτροπή να μου κοινοποιήσει το σχέδιο;

 

Απάντηση του κ. Tajani
εξ ονόματος της Επιτροπής
(5.11.2008)

1. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2008, η Επιτροπή δήλωσε ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο ορισμένα στοιχεία του ενεργητικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Ολυμπιακής Αεροπορίας - Υπηρεσίες Α.Ε. θα ιδιωτικοποιηθούν ομαδικά, δεν εμπεριέχει κρατική ενίσχυση, υπό τον όρο ότι θα τηρηθούν πλήρως οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι ελληνικές αρχές. Στην απόφαση προβλέπεται ότι: (i) τα περιουσιακά στοιχεία θα πωληθούν μέσω ανοικτού, διαφανούς, άνευ όρων και χωρίς διακρίσεις διαγωνισμού και (ii) θα διοριστεί ανεξάρτητος επίτροπος παρακολούθησης, ο οποίος θα υποβάλλει τακτικές εκθέσεις στην Επιτροπή σχετικά με την συμμόρφωση της Ελληνικής Δημοκρατίας με την κοινοποιηθείσα διαδικασία.
2. Η Επιτροπή διεξήγαγε εκτεταμένες συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές όσον αφορά το σχέδιο που υπέβαλαν, αλλά στο πλαίσιο της ανάλυσης της παρούσας υπόθεσης δεν ήλθε σε άμεση επαφή με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ή της διοίκησης.
3. Οι νέες εταιρείες θα είναι ελεύθερες να προσλάβουν τους εν λόγω εργαζομένους κατά την κρίση τους.
4. Το σχέδιο που ενέκρινε η Επιτροπή διασφαλίζει ότι θα συνεχιστούν όλες οι υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας για τις ζωτικής σημασίας γραμμές αεροπορικής σύνδεσης των ελληνικών νησιών.
5. Η Επιτροπή θα ενημερώσει το Αξιότιμο μέλος μόλις δημοσιευτεί η μη εμπιστευτική έκδοση της απόφασης στον ιστοσελίδα της Επιτροπής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved