ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Απαντήσεις Στυλιανίδη για κολέγια και ΚΕΣ 7.11.08

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ              
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Aνακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2008
             

Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη σε επίκαιρη ερώτηση της Γενικής Γραμματέως του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κας Α. Παπαρήγα με θέμα: «για τα Κολέγια»

Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε θέλω πρώτα απ' όλα να πω ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αιφνιδιάστηκε στο θέμα της δικαστικής απόφασης, αλλά θα έλεγα ότι δικαιώθηκε όσον αφορά στην υπεύθυνη και διορατική πρόβλεψη που είχε κάνει κατά τη διαδικασία συζήτησης του Άρθρου 16 και στη συνέχεια κατά τη διαδικασία συζήτησης με την ευκαιρία του Νόμου των Κολλεγίων εδώ, στη Βουλή.
Οι εξελίξεις ήρθαν έτσι όπως τις περιμέναμε και δεν μας αιφνιδίασαν καθόλου, αντιθέτως μας βρήκαν προετοιμασμένους. Εάν η Αντιπολίτευση δεν είχε εγκλωβιστεί στην ιδεολογία της και στις προκαταλήψεις της κατά τις συζητήσεις εκείνες, είναι βέβαιο ότι με μεγαλύτερη πληρότητα σήμερα θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ποιοτικά αποτελέσματα.
Ωστόσο εδώ, υπάρχει μια πολιτική υποκρισία την οποία οφείλω να αναδείξω. Το πρώτο στοιχείο αυτής της υποκρισίας είναι ότι η οδηγία αυτή για την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα, είναι οδηγία η οποία προήλθε από Έλληνα Επίτροπο, από την κα Παπανδρέου και μάλιστα εξεδόθη όταν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, το Κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
Πήγε προσφάτως η κα Διαμαντοπούλου για λόγους εντυπώσεων να δώσει τη μάχη –υποτίθεται- του δημόσιου ανώτατου εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνάντησε αναρμόδιο Επίτροπο. Οι Επίτροποι Παιδείας δεν είναι αυτοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν με υπευθυνότητα για το ζήτημα. Είναι ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, διότι από το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης προκύπτει ότι η Ελλάδα καταδικάζεται για την ελευθερία του δικαιώματος εγκατάστασης και εργασίας σε άλλο κράτος – μέλος.
Το ζήτημα είναι το θέμα που βάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα σήμερα μπορεί να σταθεί; Η απάντησή μας είναι ότι νομικά δεν μπορεί να σταθεί και δεν μπορεί να σταθεί, διότι πρώτα απ' όλα μέσα από την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προκύπτει ότι τα Κολλέγια που ασκούν franchising (δικαίωμα δικαιόχρησης), στην Ελλάδα θεωρούνται προέκταση του ευρωπαϊκού συστήματος. Δεν θεωρούνται ότι υπάγονται στο πεδίο αρμοδιότητας της εθνικής πολιτικής για το χώρο της Παιδείας.
Δεύτερον, έρχεται η κατάργησή τους σε σύγκρουση με το άρθρο 5.1. του Συντάγματος, για το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής στην οικονομική ζωή, το άρθρο 16.1. του Συντάγματος, για ελευθερία διδασκαλίας και το άρθρο 106 παρ. 2 για την οικονομική ελευθερία και βεβαίως έρχεται και σε πλήρη σύγκρουση με την ελευθερία εγκατάστασης και εργασίας σε άλλο κράτος – μέλος, η οποία είναι μέρος του σκληρού πυρήνα του Κοινοτικού Δικαίου.
Εξ αυτών των λόγων δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι θα κλείναμε τέτοιου είδους δομές. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε; Δικαιώνεται η διορατικότητα του νόμου μας, ο οποίος ελέγχει την ποιότητα του παροχέα τέτοιου είδους υπηρεσιών, και φτάνει μέχρι σημείου να μπορεί να κλείσει κανείς τον παροχέα, δηλαδή το Κολλέγιο εδώ στην Ελλάδα, εάν δεν πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις ποιότητας και ασφάλειας.
Παράλληλα, η εξέλιξη του επαγγελματικού προσόντος σε επαγγελματικό δικαίωμα προβλέπει η ίδια η ευρωπαϊκή νομοθεσία, να μπορεί να φιλτράρεται από το κράτος – μέλος με αξιολογήσεις και με επιλογή είτε της άσκησης είτε της διδασκαλίας πρόσθετων μαθημάτων. Εκεί θα μπορούσαμε να οργανώσουμε την εθνική μας άμυνα, συνεργαζόμενοι και με τα δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια και βεβαίως συνεργαζόμενοι και με τις Επαγγελματικές Ενώσεις και εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα της προσπάθειάς μας εντοπισμένο.
Αντιμετωπίζουμε θετικά την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για τις Επαγγελματικές Σχολές και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε το επόμενο διάστημα και βεβαίως υποστηρίζουμε όσο πιο θερμά μπορούμε, την ενίσχυση του δημόσιου ελληνικού Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με την αντεπίθεση των ελληνικών δημοσίων ΑΕΙ προς τον ευρωπαϊκό χώρο, θα μπορούσαμε να καταστήσουμε την Ελλάδα από χώρα διαρροής φοιτητών και αιμορραγίας εγκεφάλων, σε σημαντικό διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.
Κατά τη δευτερολογία του ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε στα εξής:
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Κυρία Παπαρήγα, εγώ θα ήθελα να αναγνωρίσω ότι έχετε συνέπεια στη διαφωνία μας και ότι όντως είστε το μοναδικό Κόμμα στην Αντιπολίτευση, που από την αρχή μέχρι το τέλος υποστηρίζει τα ίδια πράγματα. Οβιδιακές μεταμορφώσεις έχουμε ζήσει από τα δυο άλλα Κόμματα στο συγκεκριμένο ζήτημα.
 Οφείλω όμως να πω, ότι αυτό που εξήγησα προηγουμένως ότι είναι προέκταση του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος, δεν είναι δική μου άποψη, είναι το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το οποίο εκεί ακριβώς βασίζεται το διά ταύτα της απόφασης. Ότι δηλαδή τα Κολλέγια που έχουν κάνει άσκηση του δικαιώματος δικαιόχρησης είναι προέκταση του βρετανικού, του γαλλικού, του γερμανικού ή του οποιουδήποτε άλλου συστήματος στην Ελλάδα.
Σε αυτό το σημείο εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Εκεί ακριβώς θίγεται το θέμα του δικαιώματος ελευθερίας της εγκατάστασης και εργασίας και όχι μόνο στους αποφοίτους και εκεί εμείς οφείλουμε να παρακολουθήσουμε την ευρωπαϊκή οδηγία, προσπαθώντας να βάλουμε ασφαλιστικές δικλείδες για την ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Πώς μπαίνουν αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες που επιδιώκουν την ποιότητα; Η πρώτη και βασικότερη είναι ο ίδιος ο Νόμος, ο οποίος ελέγχει αυτούς τους παρόχους. Τους ελέγχει, με την αίρεση ακόμη και του κλεισίματος και του προστίμου και των άλλων κυρώσεων που προβλέπει.
Επίσης ελέγχει την αντιστοίχιση των αναλυτικών προγραμμάτων, το επίπεδο των διδασκόντων και την αναλογία διδασκόντων – διδασκομένων και ο Νόμος δίδει δυνατότητα στο κράτος να παρέμβει, ακόμη και κλείνοντας τη συγκεκριμένη δομή όταν δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.
Την ίδια ώρα εγώ σας διαβεβαιώνω και διαβεβαιώνω και τη Βουλή των Ελλήνων, ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βγάλουμε το δημόσιο ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην αντεπίθεση της ποιότητας και με το Νόμο για τα μεταπτυχιακά που του επιτρέπει να αναπτύξει παραρτήματα εκτός συνόρων και με τη βελτίωση της παρεχόμενης ποιότητας μέσα και με την αύξηση των δαπανών για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Μπορεί ο δείκτης για την εκπαίδευση γενικώς να καθηλωμένος, αλλά για την ανώτατη εκπαίδευση είναι αυξανόμενος και με τη σωστή διαχείριση και με μια έξυπνη πολιτική, πιστεύουμε ειλικρινά ότι το δημόσιο ΑΕΙ μπορεί πραγματικά να κυριαρχήσει, όπως και κυριαρχεί αυτή τη στιγμή όχι μόνο εθνικά, αλλά και στον ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό χώρο.
Τέλος, θα σας πω ότι δεν ξέρω αν αναφέρεστε στην εφαρμογή στην πράξη του άρθρου 17 παρ. 7 του Συντάγματος που προβλέπει τις ανώτερες επαγγελματικές Σχολές, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και αυτό το κεφάλαιο συζήτησης και νομίζω ότι είναι αναγκαίο χωρίς να δημιουργούμε πληθωρισμό πτυχίων και βεβαίως με κύριο στόχο την προστασία της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ              
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανακοίνωση Τύπου, Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2008
   
Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη  σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Αλαβάνου με θέμα: «Κατάργηση της λειτουργίας των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που παρέχουν πτυχίο αλλοδαπών Πανεπιστημίων και σεβασμός του άρθρου 16 του Συντάγματος»
   
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Πρώτα απ' όλα θα επαναλάβω ότι δεν αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση 78/2008 η οποία καταδίκασε την Ελλάδα για μη εφαρμογή της Οδηγίας της κας Βάσως Παπανδρέου ως αρμοδίου Επιτρόπου τότε.
Να πω, επίσης, ότι θα είχε αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα, αν η Αντιπολίτευση τότε δεν είχε εγκλωβιστεί στην ιδεοληψία ή στο φόβο του πολιτικού κόστους, όταν συζητούσαμε την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη σχετική νομοθεσία.
Να επαναλάβω ότι δεν μπορούμε να καταργήσουμε αυτές τις δομές, διότι αυτό προσκρούει σε τρία άρθρα του ελληνικού Συντάγματος που τα ανέφερα προηγουμένως, δηλαδή τα άρθρα 5.1., 16.1. και 106 παρ. 2, καθώς και στο σκληρό πυρήνα του Κοινοτικού Δικαίου.
Εάν κ. Αλαβάνο τότε δεν είχαμε κάνει το Νόμο που εσείς καταψηφίσατε, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα μπορούσε στην Ελλάδα και το τελευταίο περίπτερο να δίδει πτυχία. Αυτός ο Νόμος ουσιαστικά μας επιτρέπει να ελέγχουμε την ποιότητα των παρόχων, ακόμη και με δικαίωμα να τους κλείνουμε όταν αποκλίνουν από βασικές προϋποθέσεις τις οποίες περιγράφει ο Νόμος και οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.
Τα Κολλέγια είναι προέκταση των μητρικών τους Πανεπιστημίων κατά την απόφαση και εκ των πραγμάτων δεν ανήκουν στο ελληνικό σύστημα δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Θεωρώ ότι δεν θίγεται επ’ ουδενί το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας στην παροχή επιστημονικών τίτλων ανώτατης εκπαίδευσης, γι' αυτό και ο ΔΟΑΤΑΠ μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Μιλούμε ουσιαστικά για τη δυνατότητα ένας τίτλος προσόντων που παρέχεται από ξένο Ίδρυμα να μετεξελίσσεται εκ των υστέρων σε τίτλο επαγγελματικού δικαιώματος στην Ελλάδα κι εκεί παρεμβαίνουν διάφορα φίλτρα, τα οποία πρέπει να τα οργανώσουμε όλοι μαζί. Μαζί με τα δημόσια Πανεπιστήμια, μαζί με τις Επαγγελματικές Ενώσεις, μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε.
Επίσης δεν καταλαβαίνω τον ισχυρισμό σας για τα επαγγελματικά δικαιώματα στην επίκαιρη ερώτηση. Εμείς πρώτοι επισημάναμε ότι 350.000 νέοι άνθρωποι βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στην ετεροαπασχόληση ή την ανεργία γιατί οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν κατοχύρωσαν τα επαγγελματικά δικαιώματα δημοσίων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Και στο σημείο αυτό θέλω να σας κάνω και έκκληση αν θέλετε κ. Αλαβάνο, για συνέπεια σε αυτά τα οποία λέμε. Η δική σας παράταξη ελέγχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο επικεφαλής της παράταξής σας εκεί, ο αδελφός σας ο κ. Αλαβάνος, είναι αυτός ο οποίος σήμερα δεν δέχεται να συναινέσει στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΤΕΙ.
Δεν μπορεί από τη μια να μας κατηγορείτε για μη κατοχύρωση της δημόσιας εκπαίδευσης και μη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ και από την άλλη με δική σας πολιτική απόφαση και ευθύνη, για να πάρετε τις συντεχνιακές ψήφους κάποιου κομματιού της κοινωνίας, να αρνείστε τη συνέπεια σε αυτό το ζήτημα.
Θέλω να σας πω ότι εμείς θα εφαρμόσουμε με αυστηρότητα το Νόμο που ψηφίσαμε και θα προσαρμοστούμε στην Οδηγία, βάζοντας όμως αυστηρές προϋποθέσεις στη μετεξέλιξη του επαγγελματικού προσόντος σε επαγγελματικό δικαίωμα. Το κυρίαρχο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση και βεβαίως είναι δέσμευσή μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Κατά τη δευτερολογία του ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε τα εξής:
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Πρώτα απ' όλα κ. Αλαβάνο θα ήθελα να σας πω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα επικοινωνίας και συνεργασίας με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Δεξιό Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος είναι φίλα προσκείμενος της παράταξής μας το δηλώνει άλλωστε και ο ίδιος και τους συνεργάτες του και είμαι στη διάθεσή του για κάθε συνεργασία... Ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται, δεν είναι για μας κριτήριο τα πολιτικά φρονήματα κ. Αλαβάνο, αλλά υπογραμμίζω ότι ο άνθρωπος που λέτε ότι αρνηθήκαμε να μιλήσουμε μαζί του, είναι φίλος της παράταξής μας και το δηλώνει δημόσια και το έχει κάνει κατ’ επανάληψη. Δεν έχω επομένως κανένα πρόβλημα επικοινωνίας μαζί του, όπως και με κάθε άλλον, όπου κι αν ανήκει. Απλά υπενθυμίζω ότι μιλάτε για ένα πολιτικό φίλο του χώρου μου.
Δεύτερον, να σας πω ότι δεν ασχολήθηκα ούτε πρόκειται να ασχοληθώ ούτε εγώ ούτε η Κυβέρνηση, με το φάκελό σας και την οικογένειά σας. Ασχολούμεθα όμως με την πολιτική σας και κυρίως με τη συνέπεια ή την ασυνέπεια στις θέσεις που υποστηρίζετε. Δεν χρειάζεται να σας απαντήσω, θα σας διαβάσω το δικό σας κείμενο. Τι να κάνουμε; Όλα καταγράφονται και νομίζω ότι το παρόν απαντά στο παρελθόν και το μέλλον θα απαντήσει στο παρόν.
Λέτε εσείς το 2002 «…Αυτές τις ημέρες, όπως και κάθε φθινόπωρο ζούμε την αγωνία δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που αναζητούν με σκληρές πολλές φορές οικονομίες μια προοπτική για τα παιδιά τους που τελείωσαν το Λύκειο μέσα από την εξασφάλιση σπουδών σε ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, που μέρος τους πραγματοποιείται στην Ελλάδα μέσω των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Η ελληνική Κυβέρνηση –λέτε τότε για την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- περιπαίζει, παραπλανά και κρατά στη σύγχυση όλο αυτό τον κόσμο –εννοείτε που φοιτεί στα Κολλέγια- παρά τις πολύχρονες και συνεχείς καταγγελίες μου ότι η Κυβέρνηση παραβιάζει την Οδηγία 8948 -την Οδηγία Παπανδρέου συμπληρώνω- αυτή επιμένει να εφαρμόζει μια σχιζοφρενική πολιτική. Από τη μια εξασφαλίζει την ελεύθερη λειτουργία των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, χωρίς να ασκεί οποιοδήποτε ποιοτικό έλεγχο και να θέτει προδιαγραφές όπως θα μπορούσε –το κάναμε αυτό κ. Αλαβάνο με το Νόμο μας, τον οποίο εσείς καταψηφίσατε- από την άλλη εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που δίδονται σε συνεργασία με τα Κολλέγια, με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών». Καλείτε για ακόμη μια φορά τον τότε Υπουργό Παιδείας, να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση κυνισμού, απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες νέους σπουδαστές των Κολεγίων, που προσπαθούν να δουν την ελπίδα και το μέλλον τους.
Τι κάνουμε κ. Αλαβάνο; Εφαρμόζουμε την πολιτική που εσείς υποστηρίζατε το 2002, την οποία όταν δεν σας βόλευε κομματικά την αποσύρατε από την ιστοσελίδα του Κόμματός σας για να μην μπορεί να έχει κανένας πρόσβαση σε αυτήν. Παρακαλώ βγείτε έξω από τη Βουλή, στους οπαδούς σας που διαδήλωναν χθες, και ζητήστε τους τουλάχιστον συγνώμη, διότι αλλάξατε πολιτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved