ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Ε.Ε. προς Δ. Παπαδημούλη: Τα προγράμματα ΟΑΕΔ δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ 11.11.08

 

ΣΥΝ - Κομισιον
Ανακοίνωση Τύπου, 11 Νοεμβρίου 2008

 

Κομισιόν: Καμία αξιολόγηση δεν έχει γίνει από τις ελληνικές αρχές για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ!

"Η Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να καταρτίσουν θεματικές αξιολογήσεις"

Απάντηση του Επιτρόπου Σπίντλα στον Δ. Παπαδημούλη

Δ. Παπαδημούλης: «Οι δημόσιοι πόροι πρέπει να στηρίξουν την απασχόληση και τους πολίτες κι όχι το πελατειακό - κομματικό κράτος»

Σε καμία αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των κοινοτικών κονδυλίων που χειρίζεται ο Ο.Α.Ε.Δ δεν έχουν προχωρήσει οι αρμόδιες αρχές, όπως προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Σπίντλα σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η Επιτροπή διαθέτει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων επιδοτήσεων επιχειρήσεων και ανέργων που θέλουν να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτούσε πόσες θέσεις απασχόλησης έχουν δημιουργηθεί, πόση χρονική διάρκεια έχουν αυτές οι θέσεις απασχόλησης, καθώς και εάν έχει υπάρξει αξιολόγηση των έως τώρα δαπανών για τα ανωτέρω προγράμματα, τα οποία όπως σημειώνεται είναι ύψους πολλών εκατομμυρίων.

Ο Επίτροπος απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων κ. Σπίντλα, στην απάντησή του, καρφώνει εμμέσως πλην σαφώς τις ελληνικές αρχές: "Το κράτος μέλος είναι αρμόδιο για την αποτελεσματικότητα και την κανονικότητα της διαχείρισης ενός επιχειρησιακού προγράμματος (ΕΠ) καθώς και για την εφαρμογή του". Πιο συγκεκριμένα, ο Τσέχος Επίτροπος υπογραμμίζει: "Η Επιτροπή δεν διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο των εν λόγω σχεδίων και, καθόσον γνωρίζει, δεν έχει διενεργηθεί καμία σχετική αξιολόγηση".

Προσθέτει μάλιστα ότι "ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) είναι αρμόδιος για τη διαχείρισή τους και οι σχετικές πληροφορίες διατίθενται από τον ιστοχώρο του ΟΑΕΔ ή με την υποβολή των συγκεκριμένων ερωτήσεων απευθείας στον Διοικητή του ΟΑΕΔ ή, κατά περίπτωση, το τριμερές Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ".

Τέλος, ο κ. Σπίντλα υπογραμμίζει ότι: "Ωστόσο, η Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να καταρτίσουν θεματικές αξιολογήσεις για ορισμένες κατηγορίες παρεμβάσεων που έχουν εφαρμοστεί στο πλαίσιο των τριών ΕΠ 2000-2006 που υπάγονται στο ΕΚΤ. Τα εν λόγω σχέδια περιλαμβάνονται στις κατηγορίες παρεμβάσεων προς αξιολόγηση. Οι αξιολογήσεις προβλέπεται να συζητηθούν κατά τις ετήσιες συνεδριάσεις ανασκόπησης 2008 των τριών ΕΠ, οι οποίες προγραμματίζονται για το τέλος του 2008".

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε :
"Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δαπανώνται επί χρόνια μέσω του ΟΑΕΔ με πρακτικές πελατειακού κράτους και κομματισμού χωρίς αξιολόγηση, έλεγχο του αποτελέσματος, διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία. Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να απολογηθούν. Να σταματήσει αμέσως αυτό το τριτοκοσμικό χάλι. Οι δημόσιοι πόροι, κοινοτικοί και εθνικοί πρέπει να στηρίζουν την απασχόληση και να πιάνουν τόπο με μετρήσιμα και διαρκώς αξιολογούμενα αποτελέσματα. Να στηρίζουν την κοινωνία των πολιτών κι όχι των κομματικών κολλητών. Η επελαύνουσα οικονομική κρίση απαιτεί τον άμεσο τερματισμό αυτής της προκλητικής κατάστασης. "

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved